Product owner

Rijksoverheid


Datum: 1 week geleden
Stad: Utrecht, Utrecht
Contract type: Voltijd
Rijksoverheid
Functie­omschrijving

Een betere bereikbaarheid, minder files, meer verkeersveiligheid en minder uitstoot van schadelijke stoffen; dat zijn de doelen van het Nationaal Dataportaal Wegverkeer (NDW). Elke minuut verzamelen en verwerken we wegverkeersgegevens voor verkeersmanagement, verkeersinformatie en beleidsanalyses. Op het gebied van product- en dienstlevering lever je als product owner een belangrijke bijdrage door mee te werken aan de ontwikkeling en het onderhoud, samen met onze stakeholders. Versterk ons team! Wij komen graag met jou in contact!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

Om onze dienstverlening optimaal in te kunnen zetten, onderhouden wij intensieve contacten met verschillende partijen. Denk aan: het Rijk, allianties binnen de Rijksoverheid, provincies, grote gemeenten, vergelijkbare organisaties en commerciële partijen. Allemaal maken ze gebruik van de applicaties van het NDW en hebben ze hun eigen behoeftes en wensen. Denk hierbij aan het toevoegen van nieuwe datastromen, het bouwen van nieuwe applicaties, het verbeteren van bestaande applicaties, het creëren van rapportages enzovoorts. Deze vacature betreft met name de applicatie Melvin, waarin wegwerkzaamheden worden geregistreerd.

Als product owner lever jij hieraan een belangrijke bijdrage door:

  • de klantwensen te analyseren en te specificeren en vervolgens als verbinder en sparringpartner dit aan te bieden aan de verschillende stakeholders
  • het maken van de vertaalslag tussen behoefte van de klant en de uitvoering door ons team
  • het coördineren en Lean uitvoeren van uitgewerkte epics binnen je team
  • de kosten en de impact van de epic te bepalen en, na goedkeuring, de implementatie te faciliteren
  • ambassadeur te zijn door onze diensten, en hoe deze samenhangen met de verschillende dataketens, te promoten.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Als product owner vind jij het leuk om te werken in een divers gezelschap en met een brede selectie aan thema’s zoals: real-time, of historische data, kaarten- en locatiesystemen, datakwaliteit en innovatie. Binnen die thema's vertrouwen onze wegbeheerders steeds meer op kennis en applicaties van onze afdeling, bij de toepassing van data en bij de uitvoering van werkzaamheden. Als product owner ben jij van begin tot eind betrokken bij de bouw van deze apps. Daarmee maak je hun werk een stuk makkelijker en Nederland mobieler en veiliger.

Wat wij aan jou waarderen

Als product owner ben je in staat om vragen vanuit gebruikers op waarde te schatten, te beantwoorden of op de juiste plek te leggen om uiteindelijk te kunnen beantwoorden. Je hebt daarbij een politiek-bestuurlijke sensitiviteit ontwikkeld en weet wat nodig is om tot resultaten te komen.Bij het NDW streven we ernaar om het werk anders en beter in te richten, en meer procesgericht werken speelt hierbij een cruciale rol. Als ervaren product owner ben jij de sleutelfiguur die ons helpt deze ambitie te realiseren. Jij helpt onze Agile organisatie verder brengen en inspireert ons met jouw kennis van de Agile werkwijze.

Wat wij in jou waarderen, gaat verder dan alleen jouw expertise. Wij waarderen jouw inzet en leiderschap waarmee je direct bijdraagt aan het efficiënter en effectiever maken van de bedrijfsvoering, wat resulteert in een betere dienstverlening aan de samenleving en de partners van het NDW.

Alvast kennismaken?

Wil jij meer weten over onze mooie organisatie? Lees hier over onze Intelligent Data Exchange Alliance of over ons Urban Data Acces Platform.

Wil je meer weten over je over je toekomstige werkplek? Bel Hilde Oostveen, programmamanager, via 06-51468708. Zij beantwoordt graag al jouw vragen.

Lees ook eens onze drie praktische voorbeelden. Of dit interessante artikel over de nieuwste cloudtechnologie.

Functie-eisen

  • Je bent PSM 1 en PSM 2 gecertificeerd
  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als product owner in een complexe bestuurlijke organisatie
  • je stemt argumenten en stijl af op de doelgroep
  • je vertaalt een gegeven doel of resultaat in activiteiten, voor zichzelf of voor anderen
  • je wisselt informatie uit met relevante personen en organisaties

Arbeids­voorwaarden

  • Salaris­niveau

schaal 12



Maand­salaris: Min €4278 - Max €6320

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Junior Recruiter, Utrecht

BouwBuddy, Utrecht, Utrecht
11 uur geleden
Als Junior Recruiter ben jij onder andere verantwoordelijk voor het verwerken van alle kandidaten, het uitzetten van vacatures, de marketing en de branding.Een kandidaat solliciteert op een functie, jij gaat dit verwerken en de kandidaat bellen voor een korte kennismaking. Hieruit kan een sollicitatiegesprek volgen, jij als Recruiter bent dan 3 kwartier met de kandidaat in gesprek. Is het een...
BouwBuddy

Teamleider wegverkeersmanagement

Rijksoverheid, Utrecht, Utrecht
1 week geleden
Functie­omschrijving5 regionale verkeerscentrales en een landelijk verkeerscentrum in Utrecht die verbonden zijn met onder andere 5.500 portalen, 16.000 signaalgevers en 3.000 camera’s. Het verkeersmanagement van Rijkswaterstaat is complex en daar hebben we jou voor nodig. Jij geeft enthousiast leiding binnen de afdeling Operationele Taken Wegverkeersmanagement van Rijkswaterstaat. Medewerkers en hun prestaties bepalen de resultaten en het succes van een organisatie;...
Rijksoverheid

Directiesecretaresse (interim)

Search & Co Groep, Utrecht, Utrecht
4 weken geleden
Voor de provincie Utrecht zoekt PAsearch een directiesecretaresse (interim) voor minimaal 6 maanden en 24-32 uur per week. Uurtarief in overleg. Je primaire verantwoordelijkheid is het bieden van excellente secretariële ondersteuning samen met de directiesecretaresse aan de algemeen directeur/provinciesecretaris. Samen ontzorgt je de directeur. Je bent o.a. verantwoordelijk voor het verwerken van de dagelijkse post/mail/telefoon en het maken van complexe...
Search & Co Groep