Teamleider wegverkeersmanagement

Rijksoverheid


Datum: 1 week geleden
Stad: Utrecht, Utrecht
Contract type: Voltijd
Rijksoverheid
Functie­omschrijving

5 regionale verkeerscentrales en een landelijk verkeerscentrum in Utrecht die verbonden zijn met onder andere 5.500 portalen, 16.000 signaalgevers en 3.000 camera’s. Het verkeersmanagement van Rijkswaterstaat is complex en daar hebben we jou voor nodig. Jij geeft enthousiast leiding binnen de afdeling Operationele Taken Wegverkeersmanagement van Rijkswaterstaat. Medewerkers en hun prestaties bepalen de resultaten en het succes van een organisatie; ben jij daarvan overtuigd en zet jij je daarvoor graag in? Lees dan verder!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

Samen met het afdelingshoofd zet jij een stuur op de afdeling Operationele Taken Wegverkeersmanagement, een afdeling die er mede voor zorgt dat de operationele medewerkers (denk aan wegverkeersleiders, weginspecteurs) van Wegverkeersmanagement hun werk optimaal uit kunnen voeren. De afdeling bestaat uit 52 adviseurs. Jij bent HR-verantwoordelijk voor 26 adviseurs. De adviseurs binnen de afdeling houden zich dagelijks bezig met onder andere de volgende taken: gladheidsbestrijding, incidentmanagement, werk in uitvoering, handhaving, reis- en route-informatie, bedienen van objecten, processen en opleidingen.

Naast jouw HR-verantwoordelijkheid geef je ook richting aan een aantal clusters, zoals opleidingen en kaders en processen, zodat de afdeling de landelijke ondersteunende taken eenduidig en herkenbaar uitvoert. Je zorgt voor de optimale ontwikkeling van de vakgebieden en bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de productie. Daarnaast kan een bereikbaarheidsdienst, zoals piketdienst tijdens gladheidsbestrijding, onderdeel zijn van deze functie, afhankelijk van de operationele behoefte.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Je zorgt voor een goed georganiseerd team dat bijdraagt aan een veilige en bereikbare Nederlands weggennet én je motiveert collega's. Dit doe je door als teamleider randvoorwaarden te creëren waarmee adviseurs hun werk kunnen uitvoeren. En dat is precies waar jij jouw voldoening uit haalt!

De collega's in je team weet je te verbinden met de organisatiestrategie, hierdoor breng te tevens focus aan. Jij krijgt energie van het bevorderen van samenwerking binnen de afdeling en daarbuiten. Ook het verbeteren van teamprestaties door het optimaal inzetten van de individuele kwaliteiten van medewerker geeft jou energie.

Wat wij aan jou waarderen

Als teamleider denk je in oplossingen, handel je integer en geef je elke dag het goede voorbeeld. Je begrijpt het politieke en bestuurlijke karakter van onze organisatie. Hierdoor kun je omgaan met veranderingen. Je past jouw manier van leidinggeven aan op de medewerker. Jouw samenwerkingsgerichte houding maakt het verschil. Je hebt affiniteit met het verkeer en aanverwante processen.

Met jouw ervaring weet je collega's te motiveren, en te ontwikkelen op inhoud en persoonlijk gebied. Je hebt overzicht, bent daadkrachtig, resultaatgericht en je beschikt over empathisch vermogen. Zo weet iedereen wat hij of zij van jou kan verwachten en andersom.

Het uitvoeren van bedrijfsvoeringstaken, zoals het houden van functioneringsgesprekken, ziekteverzuimbegeleiding en het afhandelen van verlofaanvragen en reiskostendeclaraties zijn ook onderdeel van deze functie.

Geïnteresseerd?

Ga jij graag de uitdaging aan? Solliciteer dan nu voor de functie van teamleider! Twijfel je nog en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Rolf de Boer, afdelingshoofd, via 06-22906289. Hij vertelt je graag meer!

Functie-eisen

  • je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding
  • je hebt ervaring met het geven van HRM-sturing in verandertrajecten binnen overheidsinstanties
  • je hebt enige kennis van of ervaring met verkeersmanagement
  • je bent politiek-bestuurlijk sensitief
  • je bent netwerkvaardig, draagt bij aan de ontwikkeling van medewerkers en stuurt hen organisatiegericht en verbindend aan
  • je bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen en buiten de organisatie en handelt hiernaar

Arbeids­voorwaarden

  • Salaris­niveau

schaal 12



Maand­salaris: Min €4278 - Max €6320

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Projectmanager Vergroening en Speelplekken, Utrecht

ZuidProfs, Utrecht, Utrecht
1 dag geleden
Korte beschrijving speelveldUtrecht groeit. Dat vraagt om nieuwe oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken, onder andere op gebied van vergroening, klimaatadaptatie en spelen. Tevens is de opgave op het gebied van instandhouding enorm. De komende jaren zal het programma voor het vervangen, renoveren en ontwikkelen van de openbare ruimte groot zijn. Voor deze projecten zijn we op zoek naar een projectmanager.Als Projectmanager...
ZuidProfs

Administratief medewerker, Utrecht

Argonaut Advies B.V., Utrecht, Utrecht
6 dagen geleden
Als administratief medewerker zorg jij ervoor dat alles op rolletjes loopt in onze organisatie. Je plant afspraken in en onderhoudt contact met onze verschillende opdrachtgevers. Door jouw inzet kunnen onze adviseurs hun werk zo effectief en efficiënt mogelijk doen.Je treedt in dienst bij Argonaut, met meer dan 50 jaar ervaring dé specialist op het gebied van sociaal-medische advisering. Wat ga...
Argonaut Advies B.V.

Logistiek medewerker / Orderpicker / Hef- Reachtruckchauffeur

Logistic Force, Utrecht, Utrecht
4 weken geleden
Ben jij woonachtig in Utrecht, Nieuwegein, Maarssen, Amersfoort of omgeving? Wil jij weer lekker aan de slag maar weet jij misschien nog niet helemaal wat je wilt doen? Weet jij wel wat je wilt doen maar niet bij wie? Geen probleem! Wij kennen de logistieke sector als geen ander en wij helpen jou graag op weg nou jouw beter baan!...
Logistic Force