Fiscaal Medewerker Loonheffingen

Belastingdienst


Datum: 2 weken geleden
Stad: Maastricht, Limburg
Salaris: € 3.091 - € 5.586 per maand
Contract type: Voltijd
Belastingdienst

Grote ondernemingen bijstaan bij grote fiscale vraagstukken. Dat doe jij als fiscaal medewerker loonheffingen op de locatie Maastricht.
Jouw uitdaging? Met klanten in gesprek gaan over uitdagende loonheffingsvraagstukken. Daarvoor werk je nauw samen met een team van gespecialiseerde collega's.



Dit doe je bij de Belastingdienst


Jij behandelt met name fiscale vraagstukken van bedrijven op het gebied van loonheffingen, de activiteiten en plannen die fiscale consequenties hebben. Daarover ga je actief met hen in gesprek. Daarnaast behandel je bezwaarschriften en verzoeken tot vooroverleg. Tijdens de individuele klantbehandeling werk je veel in teamverband. Dit doe je in overleg met de klantcoördinator, die de regie heeft over de behandeling.
Ook participeer je in verschillende werkgroepen en deel je je vakinhoudelijke kennis, kunde en informatie rondom loonheffingen met jouw collega's. Zo realiseren jullie samen een aansprekend resultaat en zorgen jullie voor een klantbehandeling die past bij de onderneming.



Een bijzondere baan, omdat...
  • Je een rol speelt in de uitvoering van onze fiscale wet- en regelgeving en daarmee bijdraagt aan een gezonde bv Nederland.
  • Je een gesprekspartner bent voor verschillende grote werkgevers. Dit maakt jouw werk erg divers!
  • Er binnen de organisatie volop kansen liggen om jezelf vakinhoudelijk en persoonlijk te ontwikkelen. Zo werk je samen met specialisten in controle, heffing, invordering, klant-coördinatie en management en geef je jouw carrierepad zelf vorm.
  • Je een flexibel pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden krijgt, die je afstemt op jouw persoonlijke voorkeuren.


"Mijn werk is veelzijdig en uitdagend. Geen dag is hetzelfde, zowel op kantoor als bij bedrijven aan tafel. Het geeft mij energie om met collega's de actuele onderwerpen binnen de loonheffingen, de grootste inkomstenbron van de Rijksoverheid, te bespreken." Erik, specialist loonheffingen.



Wanneer past deze baan bij je?
  • Je beschikt over een hbo werk- en -denkniveau, dit kan o.a. blijken uit een hbo bachelor- diploma in de richting van fiscaal recht, fiscale economie of SPD I en II.
  • Je hebt minimaal twee jaar actuele en relevante werkervaring.
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met de klantbehandeling van (middel)grote organisaties.
  • Je hebt bij voorkeur aantoonbare en actuele kennis van loonheffingen.

Jouw competenties
Klantgerichtheid Onafhankelijkheid Overtuigingskracht Samenwerken Zelfontwikkeling
De afdeling - Directie Grote Ondernemingen


De Directie Grote Ondernemingen (GO) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van de ongeveer 9.000 grootste ondernemingen en non-profit organisaties in Nederland. Daarnaast behandelt GO een aantal dossiers van zeer vermogende personen en voeren we een aantal zeer uiteenlopende specialistische taken uit zoals de kansspelbelasting en constructiebestrijding. Onze klanten vertegenwoordigen zo’n 75% van de belastinginkomsten van de rijksoverheid. Ook genereren zij veel informatie die de overheid gebruikt voor bijvoorbeeld toeslagen of studiefinanciering.

De uitvoerings- en toezichtstrategie van GO is gericht op bereidwillige naleving van wet- en regelgeving door deze organisaties. Zij kenmerken zich door relatief grote financiële belangen en complexere fiscale vraagstukken. In het geval van multinationals komt daar nog een component bij in de vorm van internationale wet- en regelgeving en samenwerking met buitenlandse belastingdiensten.

Om er voor te zorgen dat de belastingafdracht van deze organisaties soepel blijft lopen werkt GO met behandelteams. In deze teams wordt kennis over de specifieke branche, de individuele ondernemingen en kennis van de verschillende belastingmiddelen samengebracht.

Zo werkt GO aan een zo efficiënt en effectief mogelijk proces voor het heffen, controleren en innen van de belastingen bij de grootste ondernemingen en non profit organisaties en zo dragen we bij aan een financieel gezond Nederland.


De organisatie

Belastingdienst


Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl


Bijzonderheden


We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

  • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
  • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. Als dat het geval is, vindt van (datum) tot en met (datum) de voorselectietest plaats en de zogenaamde controletest vindt plaats op (datum).
  • Op 28 mei 2024 vinden de selectiegesprekken plaats in Maastricht. Het arbeidsvoorwaarden gesprek is ingepland op 29 mei 2024.

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv. Wanneer er geen aantoonbaar hbo niveau is, wordt er een voorselectie test ingezet, als het resultaat van deze test onvoldoende is wordt de selectieprocedure niet met je voortgezet. Dit geldt voor interne en externe kandidaten.

De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Medewerker verkoop binnendienst Maastricht

Wasco, Maastricht, Limburg
€ 2.651 - € 3.517 per maand
2 weken geleden
Ben jij een geboren probleemoplosser met een neus voor commerciële kansen? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Als jij gedreven bent om klanten te ondersteunen, jezelf wilt ontwikkelen in een bruisende omgeving en een passie hebt voor techniek, dan is deze vacature in Maastricht op jouw lijf geschreven! Jouw Job Als Medewerker Verkoop Binnendienst ben jij de spil in...
Wasco

Flexpool Festival medewerker parttime

ASA talent, Maastricht, Limburg
€ 11 - € 16 per uur
3 weken geleden
Ben jij klaar om deze zomer een onvergetelijke ervaring op te doen? ASA Talent is op zoek naar flex festivalmedewerkers parttime om ons team te versterken tijdens de leukste festivals in Nederland! Als festivalmedewerker bij ASA Talent sta je aan de frontlinie van de festivalervaring! Van het controleren van tickets tot het werken achter de bar, jij bent de sleutel...
ASA talent

Weekendhulp PREMIUM

Nelson-Schoenen, Maastricht, Limburg
3 weken geleden
Onderdeel zijn van een tof fashionteam? Wij hebben dé leukste bijbaan voor jou! Naast werken in het weekend en een koopavond draaien kun je ook extra werken in de vakanties. Fijn als je extra beschikbaar bent! Heb je even wat meer tijd nodig voor andere dingen, dan werk je tijdelijk wat minder. Met jouw beschikbaarheid maken wij voor jou een...
Nelson-Schoenen