Manager Kwaliteit & Veiligheid, Strategie en Transformatie

Albert Schweitzer Ziekenhuis


Datum: 4 weken geleden
Stad: Dordrecht, Zuid-Holland
Salaris: € 7.299 - € 10.962 per maand
Contract type: Voltijd
Albert Schweitzer Ziekenhuis

De deskundige en zelfstandige professionals ondersteunen de Raad van Bestuur (RvB), het Management Team (MT) en de (zorg-) professionals bij het ontwikkelen van kwaliteitsbeleid en de vertaling van dit beleid in effectieve, veilige, digitale en gepersonaliseerde zorg.De komende jaren ligt de nadruk op het ziekenhuis breed handhaven van de hoge standaard op het gebied van Kwaliteit & Veiligheid waarmee zorg steeds vaker voorkomen, vervangen of verplaatst wordt zodat de zorg zoveel mogelijk betaalbaar en toegankelijk blijft.

MANAGER KWALITEIT & VEILIGHEID, STRATEGIE EN TRANSFORMATIE
voor 32 tot 36 uur per week

Wat ga je doen?
Als stafmanager K&V, Strategie en Transformatie vertegenwoordig je het MT in het ASz-Strategie-team. Je stuurt het ziekenhuis brede projectbureau aan om de strategische doelen te bereiken. Binnen het MT beschik jij over het overzicht van de projecten en de beschikbare capaciteit en neem je de lead om de strategische verbeterdoelen in te passen in de praktijk van alledag. Je stuurt het ASz-Verbeterteam aan bestaande uit projectleiders en lean coaches. Als stafmanager ben je, samen met de medisch manager, verantwoordelijk voor de aansturing van de afdeling K&V. Jullie dragen bij aan het realiseren van strategische doelen en projecten binnen het ziekenhuis die Kwaliteit & Veiligheid hoog in het vaandel houden.

Samen met de decaan Wetenschap ben je verantwoordelijk voor het wetenschapsbeleid en de uitvoering daarvan. Het ASz heeft een decaan en actieve dokters die het wetenschappelijk onderzoek met de collega STZ ziekenhuizen en het Erasmus MC naar een hoger plan willen tillen. Het ASz wil voorop lopen in verpleegkundig onderzoek. Jouw rol is om deze ambities te stimuleren en faciliteren en ervoor te zorgen dat het wetenschapsbeleid concreet wordt gemaakt. Samen met de decaan Onderwijs draag je eraan bij dat het ASZ een veilig, aantrekkelijk en innovatief opleidingsklimaat heeft.

Binnen jouw afdelingen werken deskundige en zelfsturende professionals zoals beleidsadviseurs, projectmanagers, arts-microbioloog en deskundigen infectiepreventie, klachtbemiddelaars, secretaresses, afdelingshoofden van het Leerhuis en twee decanen (41 FTE). Je rapporteert direct aan de RvB en maakt deel uit van het MT met daarin 5 collega stafmanagers en 7 bedrijfsleiders. Als MT ben je gezamenlijk verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van het ziekenhuis.

Wat zijn jouw kwaliteiten?
Je hebt een groot hart voor en brede interesse in het verbeteren van Kwaliteit & Veiligheid. Je bent een ervaren manager binnen complexe, hybride zorgorganisaties. Jouw kennis en ervaring omvat strategie, project/programmamanagement, kwaliteitssystemen, wetenschappelijk onderzoek en leren.

Je bent een serieuze gesprekspartner binnen en buiten het ziekenhuis. Je overziet en doorziet samenhang van strategische vraagstukken en belangen/betrokkenheid van professionals en samenwerkingspartners. Je verbindt en maakt daardoor integrale afwegingen (mogelijk). Je bouwt en onderhoudt relaties van strategisch tot operationeel niveau en weet samen nieuwe oplossingen te realiseren.

Je kunt goed luisteren en aansluiten bij verschillende type collega’s en organisaties. Je stelt je stevig op in discussies, durft stelling te nemen en jouw standpunt met argumenten te onderbouwen en te verdedigen. Je stelt kritische vragen, vraagt door, zet mensen aan het denken en betrekt hen bij ontwikkeling en implementatie van plannen. Je toont begrip voor bezwaren, zonder een ingezette lijn los te laten.

Tenslotte ben je oprecht geïnteresseerd in mensen en transparant en navolgbaar in je handelen.

Wat bieden wij als ASz?

  • Een contract voor 1 jaar, met de intentie om die bij wederzijdse tevredenheid om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd. Uiterlijk na 9 maanden geven we duidelijkheid of je contract wordt omgezet naar onbepaalde tijd.
  • Salaris conform CAO Ziekenhuizen schaal FWG 80 €7.299,- en max. €10.962,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per 1 juni 2024.
  • Eindejaarsuitkering en vakantietoeslag van 8,33% van het bruto jaarinkomen.
  • Per jaar 144 vakantie uren en 57 uur Persoonlijk Levensfase Budget (gebaseerd op een 36-urige werkweek).
  • Een compleet en goed arbeidsvoorwaardenpakket. Je ontdekt het hier.
  • Gratis en onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van de online leeromgeving GoodHabitz

Hoe ziet de afdeling eruit?
De afdeling Kwaliteit & Veiligheid (K&V) werkt op zeer professionele wijze aan verbetering, toetsing en borging van kwaliteit en veiligheid binnen het ziekenhuis.

De afdeling K&V bestaat uit de volgende teams:

  • Kwaliteit, Beleid & Innovatie
  • Infectiepreventie
  • Klachtenbemiddeling
  • Secretariaat

Binnen de afdelingen leeft het verlangen en de ambitie om nog meer impact in het primaire proces te maken met nieuwe inzichten en oplossingen voor nog betere Kwaliteit & Veiligheid.

Door de grote patiënten aantallen én de brede mix van patiënten en de sterke verbinding tussen kliniek en wetenschap, hebben de Samenwerkende Top Klinische (STZ-) ziekenhuizen een ideale voedingsbodem voor (toegepast) wetenschappelijk onderzoek met impact. Het ASz beschikt over een Wetenschapsbureau met ondersteuning op het gebied van onder andere epidemiologie, statistiek, en ondersteuning vanuit informatiespecialisten. Naast wetenschappelijk onderzoek door medici vindt er ook veel onderzoek plaats door verpleegkundigen, paramedici en andere experts zoals klinische fysici en technisch geneeskundigen.

Het Leerhuis is de spil in het ASz voor opleiding van onder andere verpleegkundigen en medisch specialisten waardoor de (zorg)professionals goed gekwalificeerd kunnen werken. De afdeling adviseert het ziekenhuisbestuur en management over opleidingsvraagstukken en ondersteunt praktijk gestuurd wetenschappelijk onderzoek. Daarmee ontstaat een innovatief opleidingsklimaat en een leercultuur waarmee de zorg wordt verbeterd. Het Leerhuis wordt aangestuurd door twee zelfstandig werkende afdelingshoofden.

Wil je meer weten of meteen solliciteren?

De selectieprocedure verloopt via een externe partij. Voor meer informatie en een uitgebreidere profiel klik hier.

Meer vacatures zoals deze

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Junior Electronics Engineer

Edorado, Dordrecht, Zuid-Holland
3 dagen geleden
JOUW NIEUWE BAANDe rol van Junior Electronics Engineer draait om het tot leven brengen van onze geavanceerde motorboten.Je werkt aan de hand van technische tekeningen, waarbij je de ruimte krijgt om je creativiteit en probleemoplossend vermogen te gebruiken. Je werkt hierbij nauw samen met ons engineering team om elk onderdeel te optimaliseren voor maximale prestaties.WAT JE GAAT DOEN Vakkundig installeren...
Edorado

Trainee Sales Executive

B&S, Dordrecht, Zuid-Holland
3 weken geleden
Verleg jouw grenzen als Trainee Sales Executive Je komt te werken in een ondernemend en gedreven sales team. Het team bestaat uit een mix van jonge en ervaren collega’s die elkaar goed aanvullen en bereid zijn van elkaar te leren. Je gaat leveren aan grote klanten en leverancier. Je gebruikt alle data die voorhanden is om keuzes te maken. Je...
B&S

Sales Manager Duty Free in Global Travel Retail

B&S, Dordrecht, Zuid-Holland
4 weken geleden
Reach your full potential as Sales Manager Duty Free in Global Travel Retail At B&S Sales is about building a long-term partnership with your customers. As a Sales manager Duty Free: You are the link between A-brands such as Mars, Diageo, Heineken, Dior, etc., and your Duty Free customers who want to sell these products in their retail environment. Daily...
B&S