Teamleider Financiën, Heerenveen

Wierenga & De Graaf


Datum: 1 week geleden
Stad: Heerenveen, Friesland
Contract type: Voltijd
Wierenga & De Graaf
Voor de gemeente Heerenveen zijn wij op zoek naar een Teamleider Financiën (28-30 uur per week), voor de periode van 15 juli 2024 tot en met 31 januari 2025 (verlenging is mogelijk).

Wie ben jij

  • Je hebt minimaal 5 jaar recente managementervaring binnen een Gemeentelijke organisatie
  • Je hebt minimaal 10 jaar recente werkervaring op het gebied van Financiën
  • Je hebt minimaal een afgeronde bachelor's degree in de richting van Financiën (bijvoorbeeld Economie, Finance & Control of vergelijkbaar)

Wat ga je doen

De Gemeente Heerenveen is op zoek naar een interim teamleider Financiën die per 15 juli 2024 kan starten.

  • Leiderschap: Je geeft leiding aan het team Financiën, hierbij draag je zorg voor de professionele ontwikkeling van het team. Het team bestaat uit financieel advies, financiële administratie en auditing. Leiding geven aan dit team omvat het motiveren en inspireren van je teamleden, het zorgen voor hun professionele ontwikkeling, en het behouden van een positieve en productieve werksfeer.
  • Financiën: Je hebt de leiding over alle aspecten met betrekking tot financiën, inclusief begrotingsplanning, financiële analyse en rapportage. Je zorgt ervoor dat alle financiële activiteiten voldoen aan de wettelijke eisen en de beste praktijken op het gebied van financiën. Daarnaast lopen er een aantal grotere projecten, hierbij kun je denken aan de aanbesteding van een nieuw financieel systeem per 2026.
  • Verandermanagement: Je leidt en implementeert organisatorische veranderingen binnen team F&A. Hierbij kun je denken aan het implementeren van nieuwe processen, systemen, of structuren om de efficiëntie en effectiviteit van team Financiën te verbeteren. Daarnaast ben je betrokken bij de bredere organisatie en organisatieverandering.

We zijn op zoek naar een professional die bewezen ervaring heeft binnen het financiële taakveld, beschikt over politieke sensitiviteit en ervaring heeft binnen gemeentelijke organisaties.

Verantwoordelijkheden

  • Leiderschap en Teammanagement: Je bent verantwoordelijk voor het leiden, coachen en ontwikkelen van het team Financiën.
  • Strategische Financiële Planning: Je ontwikkelt en implementeert samen met de financiële strategen de financiële strategieën en plannen om de financiële prestaties te optimaliseren en de groei te bevorderen. Daarnaast zorgen jullie voor de uitlijning van de financiële strategieën met betrekking tot de bredere organisatorische doelstellingen.
  • Risicomanagement: In nauwe samenwerking met de concercontroller ben je verantwoordelijk voor het risicomanagement van onze gemeente.
  • Relatiebeheer: Je werkt nauw samen met andere afdelingen en teams, belangrijke stakeholders en externe partners om ervoor te zorgen dat de financiële functie de bredere organisatie effectief ondersteunt.

Enthousiast?

Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Solliciteer dan nu op deze uitdagende functie en Neem voor meer info contact op met Rutger Balk via telefoon 06 236 52 758 of e-mail via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.. Reageren kan tot en met 28 juni 2024.

5cd8a0b9cc68f9ffa4c9253553278a55wer

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Vrachtwagenchauffeur Bietencampagne, Heerenveen

JobTrans Personeel en Opleiding, Heerenveen, Friesland
4 dagen geleden
De leukste campagne van het jaar begint na de zomer weer! JobTrans heeft vacatures beschikbaar. Bekijk hieronder de mogelijkheden en solliciteer snelVacatureomschrijvingWil jij als vrachtwagenchauffeur graag de bietencampagne rijden? De leukste campagne van het jaar begint na de zomer weer! JobTrans heeft vacatures beschikbaar. Bekijk hieronder de mogelijkheden en solliciteer snel!Dagelijks rijd je als vrachtwagenchauffeur tijdens de bietencampagne vrachtwagens volgeladen...
JobTrans Personeel en Opleiding

(junior) Project Engineer E&I

Royal A-ware, Heerenveen, Friesland
1 week geleden
Ben jij klaar om een smakelijke draai te geven aan ons technisch projectmanagement team? Als (junior) Project Engineer E&I ga je een essentiële rol spelen in het efficiënt en effectief laten verlopen van onze internationale (nieuwbouw) projecten. Wat ga je doen?Als (junior) Project Engineer E&I werk je nauw samen met de ervaren projectmanagers en engineers om (deel)projecten te begeleiden van...
Royal A-ware

Teamleider / Projectleider Systeembeheer & Servicedesk, Heerenveen

Wierenga & De Graaf, Heerenveen, Friesland
3 weken geleden
Voor de gemeente Heerenveen zijn wij op zoek naar een Teamleider / Projectleider Systeembeheer & Servicedesk (36 uur per week), voor de periode van 1 juli 2024 tot en met 31 december 2024 (verlenging is mogelijk).Wie ben jijJe hebt minimaal 5 jaar werkervaring als leidinggevende van een IT-team.Je hebt minimaal 10 jaar ervaring als projectleider /projectmanager binnen de IT-sector.Je hebt...
Wierenga & De Graaf