Teamleider / Projectleider Systeembeheer & Servicedesk, Heerenveen

Wierenga & De Graaf


Datum: 3 weken geleden
Stad: Heerenveen, Friesland
Contract type: Voltijd
Wierenga & De Graaf
Voor de gemeente Heerenveen zijn wij op zoek naar een Teamleider / Projectleider Systeembeheer & Servicedesk (36 uur per week), voor de periode van 1 juli 2024 tot en met 31 december 2024 (verlenging is mogelijk).

Wie ben jij

  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als leidinggevende van een IT-team.
  • Je hebt minimaal 10 jaar ervaring als projectleider /projectmanager binnen de IT-sector.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met de implementatie van moderne werkplek oplossingen.
  • Je hebt een afgeronde master opleiding

Wat ga je doen

Als teamleider / projectleider van Systeembeheer / servicedesk is er een combinatie van 2 grote opdrachten:

1 - leiding geven aan de teams servicedesk (4 personen) en systeembeheer (8-10 personen) en verantwoordelijk voor die twee taakgebieden.

De servicedesk is verantwoordelijk voor de gehele 1e lijn en een deel van de 2e lijns ondersteuning met betrekking tot ICT en digitalisering. Daarnaast zorgt de servicedesk onder andere voor uitrol van devices en thuiswerkplekken en ondersteunt ze bij problem management , changemanagement, livegang van grotere projecten en calamiteiten (prio 1). Als basis wordt topdesk gebruikt waarbij de servicedesk ook verantwoordelijk is voor een groot deel van het CMDB.

Systeembeheer is verantwoordelijk voor het onderhoud en de doorontwikkeling van de gehele infrastructuur van de gemeente; van de digitale werkomgeving (op dit moment VDI-oplossing) t/m identitymanagement, werkplekken, printers / plotters e.d., wifi, netwerk, het datacenter en het (technisch) beheer van alle informatiesystemen die daar worden gehost en ondersteund. Belangrijke onderdelen hierbij zijn servicegerichtheid, continuïteit en veiligheid. In het team zitten meerdere specialisten die zoveel mogelijk dubbelen in kennis en vaardigheden. Een IT architect zorgt voor richting en een vertaling vanuit algemene beleidskaders richting de infra- en it-architectuur. Bij de verantwoordelijkheden van het team horen o.a. ook contractmanagement, leveranciersmanagement en onderhoud & realisatie van de investeringsbegroting en grote aanbestedingen op IT-gebied.

2 - Het Project 'De Digitale Werkomgeving Van De Toekomst' Leiden. De Gemeente Heerenveen Heeft Besloten Om Een Omslag Te Maken Naar Een Moderne Werkomgeving. Dit Besluit Moet Het Komende Jaar Geconcretiseerd Worden Samen Met O.a. Gebruikersorganisatie, De Afdeling I&I En Specifiek Systeembeheer. Het Afdelingshoofd I&I Is Hierin De Opdrachtgever. Concretisering Betekent In Dit Project

  • Uitwerken en realiseren van een Proof of Concept t.a.v. de moderne werkomgeving.
  • Voorbereiden van functionele keuzes m.b.t. de moderne werkomgeving en de devices (portal, ontsluiting software, aabod mobiel / laptop e.d.)
  • Uitwerken van technische en financiële consequenties rondom de technische infrastructuur (VDI-software, datacenter afschalen, beheersoftware, MDM, MAM)
  • Uitwerken van een planning voor de overgang voor de komende jaren. Dit zal op basis van personas gebeuren.

Verantwoordelijkheden

  • Het integraal leiding geven aan het team Systeembeheer & Servicedesk, inclusief goede begeleiding, coaching en opleiding van medewerkers.
  • Dagelijkse aansturing
  • Verlenen van de ICT Infra diensten en servicemanagement aan de organisatie (taakgebieden van systeembeheer & servicedesk
  • Realisatie binnen budget (team en project)
  • Investeringsbegroting ICT
  • Realisatie van project 'De digitale werkomgeving van de toekomst'
  • Contract- en leveranciersmanagement
  • Stakeholdermanagement

Enthousiast?

Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Solliciteer dan nu op deze uitdagende functie en Neem voor meer info contact op met Rutger Balk via telefoon 06 236 52 758 of e-mail via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.. Reageren kan tot en met 14 juni 2024.

5cd8a0b9cc68f9ffa4c9253553278a55wer

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Vakantiewerk helpende

Dagelijks Leven, Heerenveen, Friesland
2 dagen geleden
Wat ga je doen?Ben jij klaar voor een onvergetelijke vakantie? Help ons in de zorg, ontdek hoe dankbaar onze bewoners zijn met jouw hulp en verdien een goed salaris! Met jouw zorgopleiding doe je meteen praktijkervaring op en mag je extra handelingen verrichten. Tof toch!? Jouw taak is om te ondersteunen in het draaiende houden van de locatie. Denk aan...
Dagelijks Leven

Verzorgende IG wijkteam Heerenveen

HappyZorg, Heerenveen, Friesland
3 weken geleden
Word jij happy van werken in een kleinschalig, hecht team, waar ruimte is voor initiatief en ontwikkeling? Voor ons wijkteam in Heerenveen zijn we op zoek naar een Verzorgende IG voor 12-18 uur per week die cliënten het gevoel geeft in veilige, vertrouwde handen te zijn.Funtie beschrijvingHet takenpakket als Verzorgende IG is lekker divers. Je helpt bij alledaagse taken zoals...
HappyZorg

Ben jij een HappyNurse?, Heerenveen

HappyNurse, Heerenveen, Friesland
3 weken geleden
Ben jij liever de Happy Nurse die plezier heef in het werk? Begrijp jij wat de cliënten nodig hebben? Heb je ervaring als helpende, verzorgende IG of verpleegkundige, en wil je graag als ZZP'er aan de slag? Dan ben jij de HappyNurse die wij zoeken!FunctieZoek je veel zelfstandigheid en vrijheid in je werk en plan je liever zelf je uren...
HappyNurse