Afdelingshoofd bedrijfsvoering

Rijksoverheid


Datum: 1 week geleden
Stad: Rotterdam, Zuid-Holland
Contract type: Voltijd
Rijksoverheid
Functie­omschrijving

Binnen en buiten Rijkswaterstaat is de wereld continu in beweging. Wij worden voortdurend uitgedaagd om onze infrastructuur aan hedendaagse en toekomstige eisen te laten voldoen. In Zuid-Holland zullen de komende jaren tientallen grote objecten vervangen of gerenoveerd worden.En bij de grote stroom werk is een goede bedrijfsvoering van enorm groot belang. Als afdelingshoofd bedrijfsvoering kan jij het verschil maken! Iets voor jou? Lees dan snel verder.

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

Onder jouw leiding realiseren de medewerkers van de afdeling Bedrijfsvoering hun doelen, producten en diensten. Daarmee draag jij bij aan de ambitie en opgave van Rijkswaterstaat.

Als onafhankelijk denker ben je een gewaardeerde gesprekspartner voor het management, de directie en de medewerkers binnen West Nederland-Zuid en Rijkswaterstaat als geheel. Je neemt dan ook deel aan het landelijk overleg van de hoofden Bedrijf. Je vertaalt de ontwikkelingen binnen Rijkswaterstaat en de bedrijfsvoeringskolom naar West-Nederland Zuid (WNZ) als geheel naar je eigen afdeling.

Je hebt oog voor de diversiteit binnen je afdeling en weet ieders kwaliteiten goed te benutten. Ze krijgen van jou de ruimte en het vertrouwen dat past bij hun vakbekwaamheid en praktijkkennis. Als dienend leider weet je je team vanuit een duidelijke visie te inspireren, te motiveren en te sturen op inhoud, ontwikkeling en mobiliteit. Daarbij ben je open en eerlijk naar je medewerkers, spreek je duidelijke doelstellingen af, geef je feedback en waar nodig spreek je medewerkers aan.

Jouw medewerkers houden zich onder meer bezig met HRMO-adviezen, het aansturen en verzorgen van de managementcyclus en adviezen voor en/of ondersteuning van het directieteam, de managers, de medewerkers en de ondernemingsraad. Het team Managementondersteuning heeft een eigen teamleider.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Jij bent de motor achter de realisatie van jouw teamleden hun ambities, en dat geeft jou plezier. Door nauwlettend te kijken naar wat je teamleden drijft, moedig je hen aan om hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te benutten. Je gelooft in hun capaciteiten en geeft hen de ruimte en het vertrouwen om te groeien.

Het verkennen van netwerken en het leggen van verbindingen is voor jou een boeiende uitdaging. Je geniet van het begrijpen van de dynamiek tussen verschillende partijen en het vinden van gemeenschappelijke grond. Door jouw inspirerende persoonlijkheid en overtuigingskracht weet je anderen te betrekken en te enthousiasmeren, zowel binnen als buiten de organisatie.

Samen met je team werk je aan het optimaliseren van de effectiviteit en efficiëntie van de organisatie, wat jou voldoening geeft. Je hebt plezier in het signaleren van ontwikkelingen, het geven van advies en het concreet maken van plannen. Door strategische doelen te vertalen naar een duidelijke visie en actieplannen voor jouw afdeling en heel WNZ draag je bij aan het succes van het geheel. En niets is zo bevredigend voor jou als het zien van je team dat met jouw ondersteuning de juiste kwaliteit van producten en diensten levert.

Wat wij aan jou waarderen

De kern van jouw leiderschap is dat je stuurt door gericht bij te dragen aan de ontwikkeling van de medewerkers en de te behalen resultaten. Je bent in staat om de operatie centraal te stellen in plaats van jezelf, je maakt verbinding, hebt visie en bent gedreven!

Je doet er alles aan om onze medewerkers in een prettige werkomgeving te laten werken waarbij vakmanschap tot zijn recht komt. We willen tevreden, vitale en bevlogen medewerkers met een goede balans tussen dat wat energie geeft en dat wat energie vraagt.

Je bent de drijvende kracht achter initiatieven om de uitvoerende en ondersteunende processen te verbeteren en zorgt met doelgerichte sturing voor een tijdige oplevering van de gewenste producten en diensten. Daarnaast lever je een wezenlijke bijdrage aan strategische adviezen voor de directie. Dit houdt in dat je nauw samenwerkt met andere afdelingen om te streven naar een organisatie waar optimale effectiviteit, efficiëntie in werkprocessen

Is jouw interesse gewekt? Solliciteer direct!

Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app dan met Leonoor van Gilst, waarnemend directeur Bedrijfsvoering, via 06-11737952. Zij staat je graag te woord!

Klik op deze link Bedrijfsvoeringen krijg meer informatie over de bedrijfsvoering binnen Rijkswaterstaat. Ook leuk om te bekijken:

Koen Dorsman: realisatie Deltawerken is juridische balanceeract (rijkswaterstaat.nl)of Dit waren onze (video)hoogtepunten van 2023! | Rijkswaterstaat (youtube.com)

Functie-eisen

  • je hebt ervaring met het succesvol leiden van een afdeling of team op het gebied van HRM-planning & control, audits en financiën
  • je stimuleert medewerkers om zich te ontwikkelen binnen de huidige functie en richting toekomstige functies en dient als klankbord
  • je herkent politieke en bestuurlijke gevoeligheden, risico’s en kansen en handelt daarnaar
  • je kunt sturen op het realiseren van de strategie en de operationele doelen
  • je hebt cijfermatig inzicht en bent analytisch sterk

Arbeids­voorwaarden

  • Salaris­niveau

schaal 13



Maand­salaris: Min €4758 - Max €7094

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Financial Controller

Rousch Financial Professionals, Rotterdam, Zuid-Holland
3 weken geleden
Meer detailsMatch criteriaSalaris€ 3000 - € 3500,€ 3500 - € 4000,€ 4000 - € 4500,€ 4500 - € 5000ROXG41127FunctieomschrijvingJe bent in je rol als Financial Controller (mede)verantwoordelijk voor de boekhouding en financiële administratie van meerdere klanten, je werkzaamheden als controller verricht je binnen een team en werkt nauw samen met het uitvoerende team.Je Bent Verantwoordelijk Voor O.a. Managementrapportages Verslaggevingen Budgettering...
Rousch Financial Professionals

Document Controller bij Porthos CO2 Transport

HLS Personeeldiensten, Rotterdam, Zuid-Holland
1 maand geleden
Het Havenbedrijf Rotterdam is actief voor heel de haven. Het Havenbedrijf Rotterdam werkt aan het versterken van de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven. De haven van vandaag én morgen. Alle (inter)nationale ondernemingen die hier actief zijn, hebben het allergrootste belang bij een bereikbare en duurzame ‘Port of Rotterdam’, die kan blijven groeien. Het Havenbedrijf biedt klanten daarom alles wat nodig...
HLS Personeeldiensten

QC Lab Analist

Evoke, Rotterdam, Zuid-Holland
€ 2.650 - € 3.500 per maand
1 maand geleden
Locatie Rotterdam Opleiding MBO / HBO Ervaring Vanaf 0 jaar Werkweek 40 uur Salaris €2.650 - €3.500 p.m. Zoekwoorden: Ploegendienst Zoek je een nieuwe uitdaging in het lab en wil je werken in een gloednieuwe fabriek? Hier start je het proces van één van de bekendste sapfabrikanten in Nederland op. Wie weet ben jij dadelijk verantwoordelijk voor de kwaliteit van...
Evoke