Sociotherapeut - Traumaverwerkingskliniek

GGZ Friesland


Datum: 1 week geleden
Stad: Leeuwarden, Friesland
Contract type: Deeltijd
GGZ Friesland
24 uur

Wil jij als gedreven Sociotherapeut het verschil maken voor mensen met een ernstige posttraumatische stressstoornis? Dan zijn wij bij de Traumaverwerkingskliniek in Leeuwarden op zoek naar jou!

Je nieuwe functie

De Traumaverwerkingskliniek in Leeuwarden is er voor mensen die door een ernstige posttraumatische stressstoornis niet meer kunnen functioneren in het dagelijks leven. Als Sociotherapeut ben je betrokken bij de ondersteuning en coaching van patiënten met deze complexe problematiek. Samen met het multidisciplinaire team bied je een intensieve behandeling aan patiënten met complexe PTSS gerelateerde klachten en je helpt hen een grote stap te maken naar herstel.

De behandeling is gebaseerd op dialectische gedragstherapie, oftewel DGT, en op traumaverwerkingstherapie. Je besteedt bij je patiënten veel aandacht aan het versterken van vaardigheden in het omgaan met spanning en emotieregulatie en het tegengaan van dissociatief gedrag. De behandeling vindt voornamelijk plaats in groepsverband maar je biedt ook individuele coaching. Je hebt als mentor van individuele patiënten ook een coachende rol in het behandelproces van onze patiënten.

Wat staat je te wachten

  • Een unieke mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan specialistische zorg in de kliniek
  • Werken binnen ons team bied je een mooie combinatie van multidisciplinair werken en een grote mate van zelfstandigheid
  • Voldoende mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen
  • Arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband
  • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ, inschaling in FWG 50, min. € 3.218,- max. € 4.263,- o.b.v. fulltime dienstverband
  • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een voltijd dienstverband

Jouw inbreng

  • Je bent een BIG geregistreerde HBO Verpleegkundige of je hebt een afgeronde opleiding SPH of Social Work
  • Je hebt kennis en ervaring met de DGT of bent bereid om je hierin te verdiepen
  • Je hebt affiniteit met patiënten met trauma gerelateerd gedrag en problematiek
  • Je bent een betrokken, collegiale en empathische collega die goed kan reflecteren op je eigen werk
  • Je vindt het leuk om in de 24 uurs zorg aan het werk te gaan en werkt daarom met plezier onregelmatige diensten, voornamelijk dagdiensten en avonddiensten
  • Je bent stimulerend en coachend met patiënten bij het experimenteren met nieuw gedrag

Over je nieuwe team

Het versterken en aanspreken van de autonomie van de patiënt vinden wij als team ontzettend belangrijk. Wij nemen geen verantwoordelijkheden over als dat niet nodig is maar helpen patiënten om vaardigheden te ontwikkelen en nieuwe situaties aan te gaan. De behandeling is gebaseerd op dialectische gedragstherapie en verwerkingstherapie. Het aanleren van nieuwe vaardigheden is van groot belang.

Ons team is een hecht, maar open team. Er wordt veel waarde gehecht aan transparantie en eerlijkheid. Eigen inbreng wordt zeer gewaardeerd. Het multidisciplinaire team bestaat uit een Klinisch Psycholoog, GZ Psychologen, GZ psychologen in opleiding tot Specialist, Vaktherapeuten, Sociotherapeuten, een Systeemtherapeut en een Psychiater. Er is regelmatig overleg om zo tot optimale zorg te komen.

Over je toekomstige werkgever

Wij zijn er voor de mensen die ons het hardst nodig hebben. Jaarlijks bieden wij op twaalf verschillende locaties, verspreid door heel Friesland, professionele hulp aan meer dan 12.000 mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen. Thuis, op de polikliniek, dagbehandeling of tijdens een opname in de kliniek. Ook in geval van crisis zijn wij er 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Bij ons kun je het verschil maken en zetten we ons actief in voor specialistische herstelondersteunende zorg dichtbij de patiënt. Dat doe je niet alleen, maar samen. Samen met je collega's, met andere organisaties, maar vooral mét de patiënt en zijn of haar naasten.

Bel, mail of app ons!

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Bel, mail of app Hester Kleefstra, Medewerker Recruitment via [email protected] of 06-82416969.

We kijken uit naar je sollicitatie!

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Onderwijsassistent NT2

OSG Piter Jelles, Leeuwarden, Friesland
1 uur geleden
NieuwOver de functieJe ondersteunt klassen en NT2 leerlingen van het praktijkonderwijs. Je werkt samen met het docententeam. De werkzaamheden zijn verspreid over maandag t/m vrijdag.Wat vragen wij?Je hebt een afgeronde opleiding zoals mbo-4 onderwijsassistent of hbo-opleiding sociaal pedagogische hulpverlening;Je beschikt over didactische en pedagogische vaardigheden;Je hebt oog en aandacht voor de individuele leerling en de groep;Je vindt het leuk om...
OSG Piter Jelles

Open sollicitatie – Productie – Uitvoerend, Leeuwarden

Wierenga & De Graaf, Leeuwarden, Friesland
2 dagen geleden
Ben jij op zoek naar een baan in een productie omgeving? Dan komen we graag met jou in contact.Herken jij jezelf in het onderstaande? Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleidingJe hebt mensenkennis en doorzettingsvermogenJe bent communicatief sterk, proactief en resultaatgerichtOver de werkzaamhedenEnkele voorbeelden van functies in een productieomgeving.Procesingenieur: Verantwoordelijk voor het analyseren, ontwerpen en optimaliseren van productieprocessen om de efficiëntie...
Wierenga & De Graaf

Verpakkingsoperator

Pro Industry, Leeuwarden, Friesland
€ 2.000 - € 5.000 per maand
2 weken geleden
FunctieomschrijvingAls je een mbo-diploma in de techniek hebt, ervaring als verpakkingsoperator met geavanceerde machines en je streeft naar een positie bij een vooraanstaand bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie, dan is dit jouw kans! Als verpakkingsoperator ben je verantwoordelijk voor het nauwkeurig verpakken van diverse ijsjes en milkshakes. Je stelt machines precies af, zorgt voor de correcte verpakking van grondstoffen, lost eventuele...
Pro Industry