Matroos Catering

Nederland Vacature Groep


Datum: 1 week geleden
Stad: Den Helder, Noord-Holland
Salaris: € 2.950 - € 3.250 per maand
Contract type: Voltijd
Nederland Vacature Groep
Taken en verantwoordelijkheden

Matroos Catering

  • €2.950 ~ €3.250 salaris
  • €2.400 bonus per jaar
  • 23 ~ 30 vrije dagen per jaar
  • Kosteloos je rijbewijs halen
  • Locatie: Den Helder

Introtekst

Met een passie voor eten en drinken kun je natuurlijk in de horeca gaan werken. Als ober of serveerster in een restaurant, keukenhulp in een hotel of gastheer/gastvrouw bij een cateringbedrijf. Maar als je daarnaast ook nog iets van de wereld wil zien, dan is Matroos Catering bij de Koninklijke Marine misschien een beter idee. Daar werk je in een hecht team aan boord van een marineschip, dat veel weg heeft van een varend bedrijf.

Opmerking: als je wordt aangenomen voor deze functie word je bij Defensie aangesteld met als functietitel ‘Matroos Logistieke Dienst Verzorging (LDV)’.

Dit ga je doen

Goed eten en drinken is heel belangrijk aan boord van en schip. Als Matroos Catering wordt dit jouw taak. Je werkt voornamelijk als hofmeester bij de bediening van het ontbijt, de lunch en avondeten. Ook houd je de leef- en eetruimtes op orde en draag je bij aan het organiseren en uitvoeren van de catering bij recepties en partijen. Je helpt daarnaast de chef-kok bij het bereiden van de dagelijkse maaltijden in de kombuis (de scheepskeuken). In de bottelarij (de voedselopslagruimte) controleer je magazijnvoorraden en zorg je dat het eten en drinken wordt verdeeld naar de verschillende eetverblijven en naar onze koel- en vriesruimten. Je kunt ook werken in de bakkerij, waar jij en je teamgenoten dagelijks voor vers brood en banket zorgen.

Daarnaast heb je verschillende nevenfuncties. Zo maak je deel uit van de medische actiedienst, een groep die gewonden verzorgt bij calamiteiten. Ook kun je bijvoorbeeld schutter worden of assisteren bij het landen van helikopters aan dek. Je ziet het: een afwisselende baan waarin alle aspecten van catering aanwezig zijn!

PLUSPUNTEN VAN DEZE FUNCTIE

  • Salaris: je bruto basissalaris levert door toeslagen en onze gunstige reiskosten-, pensioen- en ziektekostenregeling je netto een aangename verrassing op.
  • Werksfeer: nergens maak je deel uit van zo’n hecht team van collega’s als bij Defensie.
  • Doorgroeimogelijkheden: Defensie is naast werkgever ook een groot opleidingsinstituut, waar je opleidingen kunt volgen om persoonlijk en professioneel te groeien.

Hier ga je werken

Je werkt aan boord van een van onze marineschepen. De ene keer in de kombuis, dan weer in de bottelarij, de bakkerij of de koel- en diepvriesruimte. Daarnaast zijn er diverse cateringfuncties aan wal en bij het Korps Mariniers, zoals bij grondgebonden oefeningen en ondersteuningen.

Voordat je gaat werken als Matroos Catering volg je eerst de Maritieme Militaire Vorming in Den Helder, die gericht is op het leren van je militaire taken (12 weken). Hierna volg je een Vakgerichte Opleiding in Brugge, die gericht is op catering en gastvrijheid (11 weken). Je leert alles wat je moet weten als kok, ontdekt diverse serveertechnieken en vergroot je productkennis. Tot slot volg je de beroepspraktijkvormingsperiode (8 maanden), waarbij je aan wal of aan boord van onze marineschepen de taken uitvoert die je in je opleidingen hebt geleerd.

Ontmoet ons

Wil je Defensie echt leren kennen en ervaren? Tijdens een event of webinar krijg je meer gevoel bij het werk, en kun je natuurlijk al je vragen stellen. Plan dus snel een kennismaking.

Jouw loopbaan

Als Matroos Catering ben je breed inzetbaar: o.a. als assistent van de chef-kok bij het koken, bakker van brood en banket en ober bij banketten.

Als onderofficier Logistieke Dienst Verzorging stuur je de matrozen en het overige verzorgende personeel aan boord aan.

De hogere onderofficier Logistieke Dienst Verzorging is hoofdzakelijk werkzaam als manager van het verzorgende personeel aan boord.

Profiel kandidaat

  • VMBO Basis, VMBO Kader, VMBO Gemengd, VMBO Theoretisch, MBO 1, MBO 2, Geen vooropleiding
  • Je bent tussen de 17 jaar en 26 jaar en 11 maanden
  • Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

We leiden je op

  • Eerste Maritiem Militaire Vorming (EMMV)

Je begint met de eerste maritiem militaire vorming (EMMV) van 12 weken. Daarin leer je onder meer de algemene scheepstaken.

  • Vaktechnische Opleiding (VTO)

Tijdens de Vaktechnische Opleiding leer je het vak dat je bij Defensie gaat uitoefenen. De duur en plaats van deze opleiding is afhankelijk van jouw krijgsmachtdeel en functie. De opleidingscentra bevinden zich op diverse plaatsen in Nederland.

Belastbaarheid

Om bij Defensie te kunnen werken, is het belangrijk dat je een goede fysieke conditie hebt. Daarom is de fysieke keuring een onmisbaar onderdeel van de sollicitatieprocedure. En om je hier goed op voor te bereiden, hebben we speciale trainingsschema’s ontwikkeld.

Meer informatie

Generatie D is zichzelf

“Defensie streeft naar een organisatiecultuur waar iedereen zich thuis voelt en hecht waarde aan het zijn van een diverse en inclusieve organisatie. Iedereen is uniek, heeft een eigen perspectief en andere talenten. Ieders unieke aandeel in het team draagt bij aan de best mogelijke uitvoering van onze taken. En daar hebben we ook jou bij nodig. Sluit jij je aan bij Generatie D, waar iedereen anders is en toch één.”

Solliciteren

Jouw sollicitatie bij Defensie bestaat uit verschillende onderdelen. Ontdek hieronder verschillende sollicitatiestappen.

  • Voorlichting Marine (optioneel)
  • Invullen vragenlijsten
  • Psychologisch Onderzoek (PO)
  • Aanstellingskeuring
  • Veiligheidsonderzoek (VO)
  • Aanstelling

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Project Engineer, Den Helder

Prefound, Den Helder, Noord-Holland
9 uur geleden
Wij zijn op zoek naar een Project Engineer.Als Project Engineer speel je een cruciale rol in het succesvol laten verlopen van offshore projecten. Deze positie vereist een combinatie van technische deskundigheid en operationele uitvoerbaarheid. Je bent verantwoordelijk voor de planning en coördinatie van mobilisaties en demobilisaties, en werkt nauw samen met collega's voor de technische planning. Tijdens projectuitvoeringen bevind je...
Prefound

ZZP Technisch beheerder vastgoed

The New Staff, Den Helder, Noord-Holland
11 uur geleden
DE OPDRACHTOMSCHRIJVINGfreelanceOpdrachtomschrijvingAls eerste check je het onderhoudsplan om te zien welke bouwwerken in Den Helder op korte termijn onderhoud nodig hebben. Hiervoor zet je tijdens een vergadering met jouw team de taken uit. Daarna heb je een afspraak buiten de deur met een externe partij over de sloopwerkzaamheden die er aan komen. Terug op kantoor lunch je in het werkcafé...
The New Staff

Accountant AA/ Relatiebeheerder Den Helder

ETL Accountants en Adviseurs, Den Helder, Noord-Holland
3 dagen geleden
Weet jij precies wat jouw klant nodig heeft? Dan zoeken wij jou!Met bijna 50 collega’s werken wij vanuit onze vestigingen op Texel en in Den Helder. Wij vinden het belangrijk dat je werk doet waar je hart sneller van gaat kloppen. Ons motto is Samenwerken & Verbinden en dat vinden we zowel intern als extern erg belangrijk. Ga jij de...
ETL Accountants en Adviseurs