Vrijwilligersfunctie jongeren redactie

Nederlands Jeugdinstituut


Datum: 1 week geleden
Stad: Utrecht, Utrecht
Contract type: Voltijd
Nederlands Jeugdinstituut

Het Nederlands Jeugdinstituut is het landelijk kennisinstituut voor jeugd- en opvoedingsvraagstukken. Het Nederlands Jeugdinstituut werkt voor professionals in de sector jeugd en opvoeding. Wij maken kennis beschikbaar voor de praktijk, maar genereren ook kennisvragen vanuit de praktijk. We willen het probleemoplossend vermogen in de jeugdsector vergroten en de kwaliteit en effectiviteit van de dienstverlening verbeteren. Het Nederlands Jeugdinstituut werkt vanuit de kernwaarden gezaghebbend, praktijkgericht, interactief en innovatief. We streven naar méér diversiteit in ons personeelsbestand.

Vrijwilligersfunctie: Jongerenredactie VER_haal magazine


Altijd al eens willen meewerken aan het maken van een magazine? Voor de derde editie van VER_haal magazine is het Nederlands Jeugdinstituut op zoek naar een redactie van 5 jongeren, tussen de 16 en 24 jaar. Wil jij aan de slag met vormgeving, interviewen, schrijven, presenteren en meer? Solliciteer!

Wat is VER_haal magazine?

VER_haal magazine gaat over jeugdparticipatie en het werk van ervaringsdeskundigen, bedoeld voor professionals en beleidsmakers die werken met en voor jongeren. Met VER_haal willen we hen inspireren om de stem van jongeren actief te betrekken in hun werk. Hoe ze dit kunnen doen vertellen we aan de hand van inspirerende interviews, verhalen en tips.

Wat ga je doen?

Er is veel te doen voor je een magazine hebt. Van interviews tot meedenken over de vormgeving, fotografie, schrijven, de verspreiding als het klaar is en meer. Op al deze plekken kún jij een rol vervullen. Dit is afhankelijk van wat je leuk vindt, wat je graag nog wil leren en natuurlijk ook waar je tijd voor hebt naast je andere verplichtingen. Waar jij interesse en motivatie in hebt zijn voor ons het belangrijkst.

Wat verwachten we van je?

Ben je tussen de 16-24 jaar en lijkt het je leuk om mee te werken aan VER_haal magazine? Dan spreken we je graag! We zoeken een diverse groep jongeren, denk aan leeftijd, gender, achtergrond, etc. Je hoeft ook geen specifieke opleiding te doen of gedaan te hebben.

We zullen zowel onderling als met de hele jongerenredactie afspraken maken over wie wat doet en wanneer we met elkaar redactiemeetings plannen.

Wat krijg je van ons?
  • Een leuke vrijwilligersfunctie van juni t/m november voor 4-6 uur per week.
  • Een vrijwilligersvergoeding van € 50,- per maand.
  • Begeleiding van verschillende professionals.
  • Ruimte om met creatieve ideeën te komen.

Het kantoor van het NJi zit aan de Churchilllaan 11 in Utrecht op de 15e verdieping. Maar we zullen veel vanuit huis met elkaar samenwerken. We maken met elkaar afspraken over óf, waar en wanneer we fysiek met elkaar afspreken.

Heb je er zin in?

Solliciteer zoals jij dat wilt! WhatsApp of mail een brief, filmpje, audiofragment of andere vorm naar Margriet via 06 2566 0737 of [email protected]. Doe dit voor 6 mei 2024, zodat we een leuk gesprek met elkaar kunnen inplannen.

Heb je nog vragen of twijfel je of deze vacature bij je past? Ook dan kun je even contact zoeken met Margriet!

Hopelijk tot snel.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Trainee jurist Bezwaar en Beroep | Amersfoort

EIFFEL, Utrecht, Utrecht
€ 2.800 per maand
1 week geleden
Actief bijdragen aan de toekomst van ons land als jurist. En dan ook nog bij verschillende toonaangevende organisaties zoals ministeries, gemeenten, provincies, waterschappen en grote uitvoeringsinstanties. Dat is iets wat jij super gaaf vindt! DAAROM WIL JIJ STARTEN ALS TRAINEE JURIST BIJ EIFFEL Je start al met een salaris van 2.800 euro bruto per maand, waarbij je ruim 2.500 euro...
EIFFEL

Medior Bouwkundig Uitvoerder Woningbouw

Building Heroes, Utrecht, Utrecht
2 weken geleden
Be a hero Als Medior Uitvoerder ben je verantwoordelijk voor het succesvol realiseren van woningbouwprojecten binnen de gestelde tijd en planning. Met jouw bouwkundige kennis waarborg je veiligheid en kwaliteit op de bouwplaats. Je fungeert als regisseur, zorgt voor heldere communicatie en bent de verbindende schakel tussen alle betrokkenen. Dagelijkse taken omvatten onder andere het coachen van bouwplaatsmedewerkers, plannen van...
Building Heroes

Speeltuinmedewerker voor speeltuin Fort Luna

DOCK, Utrecht, Utrecht
€ 2.697 - € 3.858 per maand
2 weken geleden
DOCK zoekt per 1 juni speeltuinmedewerker voor speeltuin Fort Luna, 20 – 25 uur per week Ben jij sociaal sterk, communicatief vaardig en heb jij affiniteit met kinderen en ouders? DOCK Utrecht zoekt meerdere een (of meer) tijdelijke speeltuinmaker(s) die Fort Luna wil coördineren. DOCK = de kracht van wij samen DOCK is een kleurrijke, snel groeiende en innovatieve sociaal...
DOCK