Project Portfoliomanager

Over de ACM


Datum: 1 week geleden
Stad: Den Haag, Zuid-Holland
Contract type: Voltijd
Over de ACM

Functieomschrijving

Invulling geven aan portfoliomanagement. Zorg dragen voor het inrichten en bewaken van een samenhangende I-portfolio. Adviseren over en meewerken aan digitalisering en informatiebeleid. Samenwerken met verschillende disciplines, zowel intern als extern. Bijdragen aan de maatschappelijke doelstellingen van de ACM. Spreekt dit jou aan? Lees dan snel verder!

Wat je doet als Portfoliomanager
Je werkt aan de inrichting en uitvoering van het portfoliomanagement bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De portfoliomanager zorgt ervoor dat er inzicht en overzicht is in de vraag, het aanbod en de beschikbare middelen. Op basis van dit inzicht en overzicht kunnen er beslissingen genomen worden over de I-portfolio. Jij bouwt hierop voort en zorgt ervoor dat de juiste diensten worden geleverd en de juiste projecten op het gebied van informatievoorziening worden uitgevoerd. Met andere woorden; door jouw inzet worden mensen en middelen optimaal ingezet voor een passende i-portfolio om de maatschappelijke doelstellingen van de ACM te ondersteunen.

Je rapporteert aan de manager CIO Office en geeft advies aan de i-Board. Daarnaast werk je vanuit het CIO Office aan het verder ontwikkelen van portfoliomanagement als vakgebied, waarin ook ruimte is voor het experimenteren met het werken volgens agile principes.

Tevens stel je periodiek concern portfolio rapportages op en geef je (on)gevraagd advies aan de manager CIO Office. Je bereidt de afstemming en besluitvorming voor over wijzigingen in de i-portfolio in de i-Board. Waar nodig adviseer je over de aanschaf en ontwikkeling van nieuwe diensten om tot goede invulling van het portfoliomanagement komen. Uiteraard neem je de IT Governance binnen de ACM mee in jouw overwegingen en adviezen. Je werkt mee aan de ontwikkeling van de ACM-visie op digitalisering en informatiebeleid.

Dit alles doe je natuurlijk niet alleen. Je bent onderdeel van het team CIO Office van de Directie Bedrijfsvoering. Binnen de CIO Office coördineer je het werk op het gebied van portfoliomanagement en werk je nauw samen met andere disciplines binnen de afdeling en directie, zoals informatiemanagers, programmaleiders, informatiebeveiligers, architecten en de afdeling ICT beheer. Ook sta je in nauw contact met de toezichtdirecties en met vakgenoten bij andere onderdelen binnen de Rijksoverheid. Dit vraagt om een pro-actieve en op samenwerking gerichte houding.

Wat maakt werken bij de ACM zo leuk?

  • Je werkt bij een mooie maatschappelijke organisatie aan actuele thema’s. Wat ons drijft? Markten beter laten werken voor mensen én bedrijven, nu en in de toekomst.
  • Je collega’s zijn inhoudelijk gedreven mensen die hard werken en houden van een grapje en gezelligheid. Binnen de organisatie zijn de omgangsvormen vriendelijk en hartelijk.
  • Om jouw persoonlijke en professionele groei te faciliteren, maken we veel tijd en aandacht vrij voor goede begeleiding. We willen dat je een baan hebt die jou energie geeft en bijdraagt aan de ontwikkeling van je talenten.
  • Collega’s ervaren bij de ACM een goede work/life balans.

Meer weten?
Wil je eerst meer informatie over deze vacature voordat je gaat solliciteren? Maak dan vrijblijvend kennis met een toekomstige collega. Otto Moritz (Portfoliomanager) staat je graag te woord (06-23655776).

Functie-eisen


Wie ben jij?
Een goede portfoliomanager is sterk in analyseren, plannen en organiseren. Je bent neem initiatief, bent nieuwsgierig, stelt vragen, maar kunt ook goed luisteren. Je vindt het leuk om op mensen af te stappen en om anderen mee te krijgen. Ook beschik je over organisatiesensitiviteit.

Wat je nog meer in huis hebt?

  • Een afgeronde relevante WO-opleiding aangevuld met relevante cursussen;
  • Minimaal 3 jaar ervaring als Portfoliomanager;
  • Minimaal 5 jaar ervaring binnen het domein van de informatievoorziening en kennis van de rol van de CIO (Chief Information Officer);
  • Je hebt ervaring met het adviseren op strategisch niveau binnen een politiek-/bestuurlijke context;
  • Ervaring met coördinerende werkzaamheden binnen de (Rijks) overheid is een pre.

Voldoe je niet exact aan alle bovengenoemde punten, maar denk jij dat je een geschikte kandidaat bent? Overtuig ons dan met jouw motivatiebrief!

Word jij onze nieuwe collega?
Als je interesse hebt in deze functie, solliciteer dan snel! Dat kan via onderstaande button met je CV en motivatiebrief. De selectiegesprekken kunnen zowel gedurende als na de wervingsperiode plaatsvinden. Als je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek, bellen we jou om dit samen in te plannen. We streven ernaar om de gesprekken weer zoveel mogelijk live te doen. Zien we het allebei zitten? Dan sluiten we af met een arbeidsvoorwaardengesprek.

De gesprekken zijn er niet alleen voor ons om jou te leren kennen, maar ook voor jou om ons en onze organisatie te leren kennen. Uiteindelijk is het pas echt een match als de klik er van twee kanten is. Het inwinnen van referenties en het maken van een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

Heb je inhoudelijke vragen over de functie dan kun je terecht bij Job de Jong (Teammanager CIO-Office) via 06 – 50 18 39 05. Voor andere vragen kun je terecht bij Ismail Charbouch (Corporate Recruiter) via 06 50 18 38 87.

De ACM streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Arbeidsvoorwaarden


  • Salarisniveau schaal 13
  • Maandsalaris
    Min €4.758 – Max. €7.094 (bruto)
  • Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
  • Contractduur : je begint met een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op vast. De proeftijd bedraagt één maand
  • Minimaal aantal uren per week 32
  • Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden


Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.


Bijzonderheden


Wat bieden wij jou?
Een mooie functie bij een organisatie waar een goede balans bestaat tussen je professionele en privéleven. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever.

De overige aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden horen bij deze functie:

  • Mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen en specialiseren (o.a. opleidingen binnen en buiten onze eigen Academie);
  • Salaris conform schaal 13 (min. €4758,46 en max. €7094,65), op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling op basis van kennis en ervaring;
  • Bovenop het salaris ontvang je 16,37% Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen o.a. een fietsregeling, extra verlof opties, voordelig sporten;
  • Je begint met een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op vast. De proeftijd bedraagt één maand vanaf datum indiensttreding;
  • Bij de ACM heb je een werkweek van 36 uur. Werktijden zijn, in onderling overleg, flexibel in te delen. Op basis van 36 uur heb je jaarlijks recht op 144 wettelijke vakantie-uren en 64 IKB-uren;
  • Een prettige werkomgeving met goede faciliteiten en een gezellig bedrijfsrestaurant, op loopafstand van het centraal station.
  • Pensioenopbouw is uitstekend geregeld bij ABP;
  • Wij hybride waarbij je (afhankelijk van je functie) deels op kantoor en deels vanuit huis kunt werken. Een goede thuiswerkplek vinden wij belangrijk, wij bieden daarom een tegemoetkoming in de thuiswerkfaciliteiten en een thuiswerkvergoeding conform de CAO Rijk. Houdt er echter rekening mee dat je in deze functie voor een groot deel van je werkzaamheden geacht wordt op kantoor aanwezig te zijn.

Meer over de functiegroep Senior Adviseur Bedrijfsvoering

Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.

Meer informatie op Functiegebouw Rijksoverheid

Meer over jouw toekomstige afdeling

De ACM bevordert kansen en keuzes voor bedrijven en mensen. De Directie Bedrijfsvoering draagt hieraan bij door het leveren van moderne producten en diensten die maximaal ten dienste staan van het primaire proces. Het HRM-beleid, financieel beheer, ICT-middelen, informatievoorziening, facilitaire ondersteuning en huisvesting sluiten aan op het probleemoplossend werken binnen de ACM en de daarvoor vereiste flexibele inzet van mensen en middelen. Daarnaast heeft de directie een centrale rol in het doorvertalen en handhaven van (wettelijke) kaders en richtlijnen op vrijwel alle gebieden van bedrijfsvoering waaraan ACM moet voldoen.

Over de ACM

De ACM draagt bij aan een gezonde economie door markten goed te laten werken voor mensen en bedrijven. Nu en in de toekomst. Wij willen marktproblemen oplossen en waar mogelijk voorkomen door het effectief en efficiënt inzetten van ons brede palet aan instrumenten. Dit doen we door toezicht te houden op: de mededinging in het algemeen (kartelvorming, marktmacht, fusies en overnames); een aantal specifieke sectoren waarbinnen onvoldoende ‘natuurlijke’ concurrentie bestaat (energie, vervoer, telecom, post, zorg en drinkwater); de rechten en belangen van consumenten.

De ACM kent negen organisatieonderdelen die nauw verbonden zijn. De toezichtsdirecties ‘Consumenten’, ‘Telecom, Vervoer en Post’, ‘Energie’, ‘Mededinging’ en ‘Zorg’, de directies ‘Juridische Zaken’, ‘Bedrijfsvoering’ en ‘Bestuur, Beleid en Communicatie’ en het Economisch Bureau. Bij de ACM werken vanuit Den Haag een kleine 750 professionals. We werken samen met verschillende hechte Europese netwerken van collega-autoriteiten.

Contact

Voor meer informatie over deze vacature:

Otto Moritz

[email protected] 06-23655776

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:

Ismail Charbouch

[email protected] 06 50 18 38 87

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Medewerker Veiligheidsteam

Ministerie van Defensie, Den Haag, Zuid-Holland
€ 3.664 per maand
1 week geleden
Wat ga je doen? Functionaris is werkzaam op diverse locaties die door de aard van de zeer vertrouwelijke werkzaamheden bijzondere afwijkende maatregelen vereisen en een bijzonder hoog afbreukrisico kennen. Deze werkzaamheden bestaan uit: Het dagelijks uitvoeren van beveiligingswerkzaamheden Het uitvoeren van beveiligingstaken bij bijzondere gelegenheden waarbij in voorkomend geval afwijkend gehandeld moet worden van standaardprocedures in samenspraak met de coördinator...
Ministerie van Defensie

Onderwijsadviseur/Orthopedagoog

Opdidakt, Den Haag, Zuid-Holland
1 week geleden
Den Haag, ZH Onderwijsadviseur Parttime 20 - 32u per week Salarisindicatie € Marktconform Werkervaring 4+ jaar Kwalificatie Master Vragen? Neem contact met mij op: Sofyan Dewoe Corporate Recruiter 0657752531 [email protected] Vacature informatie Ben jij een echte netwerker? En wil jij scholen ondersteunen in hun ontwikkeling? Voor Opdidakt Schoolservice in regio Zuid-Holland (Delft, Den Haag en Rotterdam) zijn wij op zoek...
Opdidakt

Recordmanager.

Doxis, Den Haag, Zuid-Holland
1 week geleden
Wat ga je doen? Als recordmanager ben je verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van informatie binnen de organisatie. Door de link te leggen tussen de informatiestromen en de werkprocessen, zorg je ervoor dat de informatie voor de juiste personen toegankelijk is. Je helpt mee de organisatie te bouwen die nodig is om het archief volgens wet- en regelgeving te...
Doxis