Controlemedewerker (mbo-niveau)

Belastingdienst


Datum: 3 weken geleden
Stad: Breda, Noord-Brabant
Salaris: € 2.734 - € 4.440 per maand
Contract type: Voltijd
Belastingdienst

Veelzijdig, afwisselend en uitdagend. Een goede omschrijving van jouw werk. Je bezoekt verschillende midden- en kleinbedrijven. De ene keer een bakker, de andere keer een bouwbedrijf. Met als doel? Inzicht krijgen in de financiële administraties. Zo achterhaal je of de fiscale risico’s voldoende zijn afgedekt. Je werkt vanuit kantoor Breda.


Dit doe je bij de Belastingdienst


In jouw rol doe je boekenonderzoeken bij bedrijven en behandel je vraagstukken over alle voorkomende belastingen. Denk aan de inkomensheffing, loonheffing, omzetbelasting en vennootschapsbelasting. Je bent dus veel op pad! Nadat je de financiële administratie hebt gecontroleerd, vorm je op basis van feiten een oordeel. Vervolgens verwerk je jouw bevindingen in rapportages. Je gaat daarbij transparant, zorgvuldig en geloofwaardig te werk. Zo draag je uiteindelijk bij aan het bevorderen van de compliance van burgers en bedrijven. Om jouw werk optimaal en succesvol uit te kunnen voeren, bieden wij je een intensieve opleiding aan. Gedurende ongeveer 13 maanden leren we je alles over onder andere controletechnieken, cijferanalyses en waarnemingen ter plaatse. Daarnaast komen zaken als gesprekstechnieken en presentatievaardigheden aan de orde. En afhankelijk van je vooropleiding leer je alle ins en outs op het gebied van fiscaliteit. Ook tijdens deze opleiding kun je rekenen op een mooi salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. In ruil daarvoor vragen we jou om inzet voor de publieke zaak en ben je fulltime beschikbaar gedurende de opleidingsperiode.



Een bijzondere baan, omdat...
  • je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen, zowel op vakinhoudelijk als persoonlijk gebied.
  • je werkt aan de hand van onze mooie basisvoorwaarden: geloofwaardig, verantwoordelijk en zorgvuldig.
  • de Belastingdienst continu in beweging is: we moderniseren steeds opnieuw onze interactie met burgers en bedrijven.
  • je bijdraagt aan het optimaliseren van de belastingopbrengsten. Dit zegt een collega over jouw werkomgeving


“Mijn baan is erg afwisselend. Vandaag voer ik een inleidend gesprek en krijg ik een rondleiding bij een bedrijf. Morgen staat er een eindgesprek op mijn agenda en werk ik aan een controlerapport.”
Peter, controlemedewerker midden- en kleinbedrijf".


Wanneer past deze baan bij je?

  • Je hebt aantoonbaar mbo 4-werk- en –denkniveau.
  • Je hebt bij voorkeur recente en relevante werkervaring in een controle/boekhoudkundige functie.
  • Je hebt actuele kennis van het controleren van financiële administraties en de daarbij horende wet- en regelgeving.
  • Je hebt bij voorkeur een mbo-4 diploma bedrijfseconomie en/of accountancy.
  • Je kunt uitstekend communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.

Jouw competenties
Analyseren Onafhankelijkheid Overtuigingskracht Samenwerken Zelfontwikkeling
De afdeling - Directie Midden- en Kleinbedrijf


De directie Midden- en Kleinbedrijf (MKB) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van circa 3,1 miljoen verschillende zaken die vallen onder de noemer midden- en kleinbedrijf. Dit zijn 1,6 miljoen ondernemers, 300.000 stichtingen en verenigingen en de groeiende groep van 1,2 miljoen particulieren (bijvoorbeeld zonnepaneelhouders). De directie MKB levert een bijdrage aan de missie van de Belastingdienst en geeft op de volgende manieren invulling aan de uitvoerings- en toezichtstrategie van de Belastingdienst:

  • Snelle, betrouwbare en zorgvuldige behandeling
  • Deskundige en persoonlijke ondersteuning
  • Effectief toezicht en fraudebestrijding
  • Wendbare en toekomstbestendige organisatie

De directie MKB streeft ernaar dat bedrijven bereid zijn uit zichzelf fiscale regels na te leven, zonder dwingende acties van de Belastingdienst. De directie MKB is binnen de Belastingdienst verantwoordelijk voor de uitvoering van de integrale overheidssamenwerking, met o.a. gemeenten, het Openbaar Ministerie en de politie. Daarnaast voert de directie werkzaamheden uit voor de gehele Belastingdienst, bijvoorbeeld op het gebied van deurwaarderij en waardeonderzoek. Ook het toezicht door middel van controle op de belangrijkste belastingwetten en processen, zoals de Inkomensheffing (winst en niet-winst), Loonheffing, Omzetbelasting en Vennootschapsbelasting. Daarnaast is de invordering van verschuldigde belastingen een belangrijk onderdeel van het werk.

Er werken ongeveer 7.000 medewerkers binnen de directie MKB. Zij werken vanuit 20 locaties in het land.


De organisatie

Belastingdienst


Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl


Bijzonderheden


De indiensttredingsdatum is 1 september 2024. Voor deze functie start je met een interne controle opleiding die ook van start gaat in september 2024.
Gedurende deze (dag) opleiding van ca. 13 maanden ben je minimaal 32 uur volgens rooster beschikbaar en ontvang je gewoon salaris. Wil je hier meer over weten? Bel onderstaande contactpersonen en/of vraag de factsheet startopleiding controle aan via [email protected].
Gedurende het eerste jaar van de startopleiding word je geïnformeerd over 3 disciplines in de controle, t.w. controle op de loonheffing (wet dba), de reguliere controle en de controle intensief toezicht en externe overheidssamenwerking. Tijdens de startopleiding mag je een voorkeur uitspreken voor één van deze disciplines. Na de opleiding wordt in goed overleg bepaald, afhankelijk van de ruimte cq. behoefte op jouw locatie, in welke discipline je aan de slag gaat. Tijdens de reguliere schoolvakanties zijn er geen lessen ingeroosterd. Je wordt geacht je vakanties dan te plannen in de (vrij geroosterde) schoolvakanties.
Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

  • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
  • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
  • De selectiegesprekken vinden plaats in de weken 23 en 24 (van 3 t/m 12 juni a.s.) in Breda.

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Procurement Director

NewCold, Breda, Noord-Brabant
1 week geleden
This is NewColdNewCold is service provider in cold chain logistics with a focus on thedevelopment and operation of large, highly automated cold stores. NewColdstrives to be crucial in the cold chain of leading food companies, by offeringadvanced logistic services worldwide. We use latest technology that empowersour people, to handle food responsibly and guarantee food safety in asustainable way. We challenge...
NewCold

Financieel Administratief Medewerker, Breda

Handpicked, Breda, Noord-Brabant
1 week geleden
Ben jij accuraat, gek op cijfers en houd je van een gestructureerde werkweek? Lijkt het jou leuk om de verschillende agencies die onderdeel zijn van Handpicked te ontzorgen op het gebied van financiële administratie? Voor ons Finance team zijn we op zoek naar een Financieel Administratief Medewerker!24 tot 40 uur per week | BredaWat ga je doen als Financieel Administratief...
Handpicked

Software Tester

Avans University of Applied Sciences, Breda, Noord-Brabant
2 weken geleden
Heb je ervaring met het automatiseren van testprocessen? Word onderdeel van een team vól kennis en ervaring en blijf je ontwikkelen. Welkom bij Avans.Mooi werkMet behulp van tooling, waaronder Robot Framework en Ready API, zet jij je tanden in het automatiseren van testen en het maken van testscripts voor API, Web en Mobile applicaties. Dit doe je samen met collega’s...
Avans University of Applied Sciences