Budgetcoach en -beheerder

Gemeente Helmond


Datum: 3 weken geleden
Stad: Helmond, Noord-Brabant
Salaris: € 3.317 - € 4.752 per maand
Contract type: Voltijd
Gemeente Helmond

De uitdaging

De gemeente Helmond is groot genoeg om ambitie te hebben en klein genoeg om directe lijnen te hebben met de partijen waarvoor je het doet. Samen met de aanbieders zorgen wij ervoor dat ondersteuning niet alleen effectief is, maar ook dichtbij en op maat voldoet aan de ondersteuningsbehoefte. We vinden het belangrijk dat inwoners zelf regie houden op hun eigen leven. Dit laat zich niet in een boekje vastleggen. We zullen de komende jaren dan ook samen met jou en het team ruimte nemen om te experimenteren, veranderen en ontwikkelen.

Als Budgetcoach -en beheerder coach jij inwoners om hun financiële situatie weer onder controle te krijgen zodanig dat er blijvend een gezonde balans ontstaat tussen inkomsten en uitgaven, en de inwoner hierin zelfredzaam is.

Jij komt als ervaren kracht ons team versterken. Natuurlijk mag je bij ons komen leren, maar wij willen dat ook graag van jou.

Passen we bij jou?

Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al hebben we voor onze stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Vanaf heden werken we in het nieuwe ‘Huis voor de Stad’, een modern en duurzaam stadskantoor en ontmoetingsplek. We werken met trots vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. Laat het je vertellen door onze collega’s in het volgende filmpje.

Wil je ons verhaal nog eens rustig nalezen? Klik dan hier voor het Helmond (b)en ik verhaal.

Goed om te weten:

  • Binnen gemeente Helmond geloven we in de kracht van diversiteit aan mensen en talenten. We kijken daarom verder dan het CV en zijn oprecht geïnteresseerd in jou als mens en jouw kwaliteiten.
  • Salarisschaal 9, tussen de € 3.317,- en maximaal € 4.752,- bruto per maand op basis van 36 uur per week.
  • Werken bij de gemeente Helmond betekent een goede werk-privébalans; je hebt mogelijkheid tot thuiswerken en je kunt je werkdagen en -tijden flexibel indelen.
  • Om (snel) vertrouwd te raken met het werk én de organisatie bieden wij een uitgebreid onboardingsprogramma aan.
  • Bij gemeente Helmond staat de ontwikkeling van onze medewerkers centraal. Daarom bieden wij via onze Helmond Academie diverse cursussen en trainingen aan.
  • Gemeente Helmond biedt naast een passend salaris diverse overige arbeidsvoorwaarden aan. Bekijk ze allemaal.

Als Budgetcoach en -beheerder ga je het volgende doen

  • Wanneer een inwoner een hulpvraag stelt, ga jij het gesprek aan.
  • Je signaleert knelpunten in het budget en kunt oplossingen bedenken.
  • Je begint met het stabiliseren van de financiële situatie.
  • Daarnaast kijk je naar de mogelijkheden om de inwoner te begeleiden naar een financieel gezonde toekomst waarin hij/zij handvatten leert om niet meer in het oude patroon terug te vallen.
  • Je bent verantwoordelijk voor de financiële administratie en betalingen van inwoners met een schuldenproblematiek of een inkomen op bijstandsniveau.
  • Verder bied je budgetbegeleiding aan de inwoner en coach je deze naar financiële zelfredzaamheid. Je stelt doelen met de inwoner die nodig zijn om weer financieel zelfredzaam te worden en koppelt hier acties aan die er voor zorgen dat de doelen worden behaald.
  • Tijdens de voortgangsgesprekken worden de doelen geëvalueerd en stel je deze, als het nodig is, bij. De voortgang leg je vast in gespreksverslagen.
  • Gedurende het traject onderhoud je korte lijnen met de klantbegeleiders en andere professionals binnen en buiten onze organisatie. Je stemt af met andere hulpverleners die betrokken zijn bij de cliënt en met organisaties waarmee de cliënt een financiële verplichting is aangegaan.
  • Je gaat nauwkeurig te werk en zorgt voor een compleet en juist cliëntendossier.

Ideale collega

Je hebt ervaring als budgetcoach of affiniteit met het onderwerp schuldpreventie. Je zoekt actief de samenwerking op zowel met collega’s als met maatschappelijke partners. Je kunt onafhankelijk denken en werken, en je daarin ook communicatief goed uitdrukken. Je hebt een respectvolle en geduldige houding ten opzichte van de inwoners. Je staat stevig in je schoenen. Daarnaast werk je nauwkeuring om een ordelijke administratie te voeren. Je hebt flexibiliteit in het omgaan met onverwachte en onbekende situaties, en kunt daarbij mogelijke hulpvragen op andere leefdomeinen van het sociaal domein signaleren.

Verder heb je:

  • Tenminste HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt integriteit hoog in het vaandel staan.

Zijn wij een match?

Start dan je sollicitatiereis via de ‘SOLLICITEER’-knop. Wil je aanvullende informatie over deze vacature, dan kun je contact opnemen met onze recruiter Lia van Beek. Zij is te bereiken via telefoonnummer 06-41789382 of per mail [email protected].

Wij kijken uit naar je reactie!

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

(Junior) Calculator

Fuse Engineering, Helmond, Noord-Brabant
€ 40.000 - € 50.000 per jaar
3 weken geleden
Client Details Waar ga je werken?Ben jij in staat om met nauwkeurigheid calculaties te maken en te onderhouden? Voel je je aangetrokken tot de uitdagingen die de sectoren renovatie en onderhoud te bieden hebben? Zie je jezelf nieuwe processen implementeren en optimaliseren, terwijl je je vaardigheden verder ontwikkelt binnen deze dynamische omgeving? Dan is dit de perfecte uitdaging voor jou....
Fuse Engineering

Baliemedewerker parttime 24 uur

Karwei, Helmond, Noord-Brabant
3 weken geleden
Voor onze vacature van baliemedewerker zoeken we iemand voor 24 uur per week voor onze KARWEI in Helmond. Je adviseert op persoonlijke wijze vanachter de servicebalie en geeft hen handige tips mee rondom hun vragen over decoratie en afwerking van hun huis. Wij geven je alle technische productkennis en trainingen die je nodig hebt; technische kennis is niet nodig, dat...
Karwei

Inpakker

Adecco, Helmond, Noord-Brabant
€ 14,79 per uur
4 weken geleden
Zoek je een baan in de wereld van de snacks? Ontdek onze vacature voor inpakker bij van Geloven in Helmond, in de buurt van Eindhoven. Je werkt fulltime waarbij veiligheid voorop staat. Als inpakker bij van Geloven speel je een belangrijke rol bij de productie afdeling. Je bent voornamelijk betrokken bij het verpakken van de producten De productieoperatie draait op...
Adecco