Instituutsbestuurder met portefeuille bedrijfsvoering

Universiteit Leiden


Datum: 4 weken geleden
Stad: Leiden, Zuid-Holland
Salaris: € 6.305 - € 8.025 per maand
Contract type: Voltijd
Universiteit Leiden
Vacaturenr 14631 Functie-categorie Omvang (fte) 0,9-1,0 Extern/intern Intern , Extern Locatie Leiden Geplaatst op 27 maart 2024 Sluitingsdatum 19 april 2024

Vacature Instituutsbestuurder met portefeuille bedrijfsvoering

Jouw bestuurlijk talent inzetten in het driehoofdig collegiaal bestuur van een instituut binnen de faculteit W&N van de Universiteit Leiden. Werken in een dynamische omgeving, samenwerken aan het functioneren van het instituut, waarbinnen je zorgdraagt voor de bedrijfsvoering én bijdragen aan de toekomst van een toonaangevende faculteit. Dát houdt het in om instituutsbestuurder met de portefeuille bedrijfsvoering te zijn.


Jouw uitdaging
De Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden ambieert de komende decennia een leidende rol te blijven spelen in baanbrekend onderzoek en onderwijs. Om dit te realiseren werkt de faculteit aan een cultuurverandering in de bestuursstijl gericht op meer gezamenlijkheid in besluitvorming, het maken van heldere afspraken én het versterken van de organisatiestructuur. Dat laatste krijgt mede vorm door de introductie van de collegiale besturen bij de instituten, bestaande uit drie gelijkwaardige instituutsbestuurders. Ieder van de drie instituutsbestuurders heeft een portefeuille, naast onderzoek en onderwijs is dat bedrijfsvoering.Gezamenlijk zijn zij verantwoordelijk voor het instituut en de besluitvorming daarbinnen. Daarnaast dragen zij bij aan de toekomstambitie van de faculteit. Een toekomst waarbij de faculteit voor haar medewerkers een sociaal veilige, inclusieve plek vormt waar ambitie en talent volledig tot bloei kunnen komen.


Jouw werkzaamheden
Voor het realiseren van de toekomstambitie zijn stevige instituutsbestuurders nodig. Samen met jouw collega instituutsbestuurders ben je verantwoordelijk voor besturen van het instituut. Als portefeuillehouder bedrijfsvoering breng jij het bedrijfsvoeringsperspectief in bij de visie, strategie en besluitvorming voor het instituut. Je bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering binnen het instituut, onder andere voor het opstellen van de begroting en geeft verbindend leiding aan de medewerkers met bedrijfsvoeringstaken.Daarnaast neem je deel aan facultaire overleggen, projecten en draag je bij aan de facultaire strategie en plannen.


Tijdens deze werkzaamheden houd je, behalve met je medebestuurders ook contact met de directeur bedrijfsvoering van de faculteit, die tevens de persoon is aan wie jij verantwoording aflegt.

Wat wij van jou verwachten:

  • Je bent goed bekend met de bedrijfsvoering in de universitaire wereld. Je weet hoe een sluitende begroting op te stellen en daaraan uitvoering te geven.
  • Samenwerken zit je in het bloed: je staat open voor collegiale samenwerking en werkt samen op basis van gedeelde verantwoordelijkheid en gelijkwaardigheid.
  • Je verbindt jezelf en het instituut met de visie en missie van de faculteit en de universiteit en draagt uit waar we voor staan.
  • Je stapt vooruit en handelt daadkrachtig, neemt tijdig besluiten na afweging van meningen en belangen van anderen.
  • Je formuleert samen met je bestuur of team een inspirerende ambitie en richting naar de toekomst. Je betrekt en mobiliseert mensen in de organisatie rondom een gezamenlijk doel.
  • Je past je leiderschapsstijl aan aan de persoon of situatie voor het beste resultaat en stimuleert mensen om te experimenteren en biedt ruimte om te leren.
  • Je zorgt voor een werkklimaat waarin iedereen zichzelf kan zijn, gelijkwaardigheid wordt ervaren en respectvol met elkaar wordt omgegaan.

Wat jij van ons mag verwachten:

  • Jij gaat werken bij een instituut binnen de bètafaculteit van de oudste universiteit van Nederland, gelegen in 1 van Europa’s grootste scienceparken, waar persoonlijke ontwikkeling actief wordt gestimuleerd en gefaciliteerd.
  • Jij gaat werken in een dynamische, internationale omgeving waarin medewerkers door hun nieuwsgierigheid worden gedreven om fundamentele kennis te vergroten, voor de wetenschap én voor de samenleving van morgen.
  • Jij krijgt een aanstelling – conform de cao Nederlandse Universiteiten – voor de duur van één jaar mét uitzicht op een vast dienstverband. Hierbij hoort een aantrekkelijk salaris. Afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 6.305,- en maximaal € 8.025,- bruto per maand (salarisschaal 14) bij een fulltime aanstelling.
  • Jij kan gebruik maken van aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals onkostenvergoeding, een eindejaarsuitkering van 8,3%, een vakantietoeslag van 8%, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave én de mogelijkheid om jouw arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen (voor meer informatie, zie hier).


De faculteit

Het onderzoek binnen de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en biofarmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten. Die verzorgen ook negen bachelor- en vijftien masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid, er werken meer dan 2700 medewerkers en er studeren ruim 6000 studenten bij ons. We zijn gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten. Lees er meer over op de website van de faculteit.


Meer informatie over de Universiteit Leiden als werkgever vind je op onze werken-bij site.


Nieuwsgierig zijn, betekent ook open zijn

Onze nieuwsgierigheid laat zich niet begrenzen; wij staan open voor allerlei perspectieven en streven naar een diverse en inclusieve gemeenschap – opdat een breed scala aan perspectieven gecombineerd met waardering en respect voor eenieder onze gemeenschap enkel kan verrijken en versterken.


Contact
Meer weten over deze functie? Neem contact op met Suzanne van der Pluijm, directeur bedrijfsvoering, telefoon 071 527 2727, e-mail [email protected].


Meer informatie over de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen kan je vinden op www.universiteitleiden.nl/wiskunde-en-natuurwetenschappen. Meer informatie over de Universiteit Leiden vind je op www.universiteitleiden.nl/werken-bij.


Solliciteren
Deze functie is onderdeel van een reorganisatie naar aanleiding van de transitie van het bestuursmodel. Op 9 april as. beslist het faculteitsbestuur over benoeming van kandidaten die binnen de reorganisatie op deze functie worden benoemd. Na die datum verwachten wij nog (een) vacature(s) op deze functie over te houden. Dan weten we ook binnen welk instituut een vacature bestaat. Als je solliciteert informeren we je hierover tijdens het sollicitatieproces.


Als je geïnteresseerd bent in (een van) deze vacature(s) dan maken we graag kennis met je. Stuur je motivatiebrief en een cv naar ons middels de blauwe button op deze pagina. Dit kan tot en met 19 april 2024.


Een assessment en een pre-employment screening (VOG) maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Dutch Speakers Needed In Greece - Fully Paid Relocation

Patrique Mercier Recruitment, Leiden, Zuid-Holland
4 dagen geleden
We're on the hunt for Dutch speakers who are passionate about customer service and interested in starting their career in Greece. Your daily duties will include interacting with customers via phone, email or chat, providing assistance and solutions to their queries, and ensuring a high level of customer satisfaction. Some roles are based in our office in Athens, while others...
Patrique Mercier Recruitment

Promovendus 'Angst bij jonge kinderen: ontwikkeling en toetsing van een stapsgewijs behandelaanbod'

Universiteit Leiden, Leiden, Zuid-Holland
€ 2.770 per maand
1 week geleden
Vacaturenr. 14742 Functie-categorie Wetenschappelijke functies Omvang (fte) 0,8 Extern/intern Extern Locatie Leiden Geplaatst op 16 april 2024 Sluitingsdatum 15 mei 2024 Promovendus ‘Angst bij jonge kinderen: de ontwikkeling en toetsing van een stapsgewijs behandelaanbod’ (0,8 fte; 5 jaar) Wil jij deel uitmaken van een inspirerend project dat het leven van jonge kinderen verandert? Bij ons krijg je de kans om...
Universiteit Leiden

Adviseur leren en ontwikkelen

De Nederlandse Transplantatie Stichting, Leiden, Zuid-Holland
€ 5.084 per maand
1 week geleden
De Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) verbindt organisaties en medisch professionals die samen mogelijk maken dat mensen een nieuw orgaan of weefsel kunnen krijgen. We zorgen ervoor dat alle professionals hun werk goed kunnen doen en dat iedereen die te maken krijgt met donatie goed geïnformeerd wordt. Help jij de NTS om medisch professionals te ondersteunen door het ontwikkelen van scholingen,...
De Nederlandse Transplantatie Stichting