eCommerce Manager

Glen Dimplex Flame Europe


Datum: 5 dagen geleden
Stad: Heerenveen, Friesland
Contract type: Voltijd
Glen Dimplex Flame Europe
Als eCommerce Manager ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van onze verkoopstrategie met online retailers en het stimuleren van onze groeiplannen op Europese marktplaatsen. Als belangrijk lid van het Retail Team gebruik je je ervaring in het ontwikkelen van digitale marketingcampagnes, het creëren van boeiende content en het beheren van online retailer operaties in Europa.

eCommerce Manager - Fulltime

De afdeling en functie

Als eCommerce Manager bij GlenDimplex Flame Europe speel je een cruciale rol in het beheer van zowel Amazon als lokale e-commerce platforms binnen Europa. Je werkt nauw samen met het marketingteam om platforms en producten te optimaliseren door middel van zoekwoorden en content suggesties. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beheren van platforms en gerelateerde beheersystemen, zoals aggregators en SaaS-tools.

Je zet marketingcampagnes op, past deze aan en monitort ze op product-, categorie- en merkniveau. Het identificeren van nieuwe zakelijke kansen in verschillende verkoopconstructies, zoals verkopers-, verkoper- en hybride modellen, is een belangrijk onderdeel van je werk. Je analyseert markttrends, concurrentiegedrag en klantbehoeften om strategische aanpassingen aan het verkoopplan voor te stellen.

Effectieve communicatie en samenwerking met andere afdelingen, zoals marketing, productontwikkeling en logistiek, zijn essentieel om een naadloze klantervaring te garanderen. Tot slot rapporteer je aan de Sales Director over de voortgang van verkoopactiviteiten, de prestaties van platforms en marktontwikkelingen, waardoor je een belangrijke bijdrage levert aan het succes van GlenDimplex Flame Europe.

Wie zoeken wij?

Om succesvol te zijn in deze rol, beschik je over minimaal een bachelordiploma in marketing, economie of een gerelateerde opleiding. Je hebt minimaal twee jaar aantoonbare ervaring in een eCommerce rol binnen de online- en/of retailsector, bij voorkeur op Europees niveau.

Je hebt diepgaande kennis van online retailprocessen, e-commerce platforms en digitale marketingstrategieën voor zowel B2B als D2C. Met sterke analytische vaardigheden ben je in staat om data te interpreteren, trends te identificeren, kansen te herkennen en op data gebaseerde beslissingen te nemen. Je hebt een bewezen staat van dienst in het opzetten en ondersteunen van eCommerce verkoop op Amazon en/of lokale regionale platforms, binnen een pan-Europees werkveld.

Daarnaast beheers je de Engelse taal vloeiend, zowel in woord als op schrift en heb je bij voorkeur ook een goede beheersing van een andere Europese taal, zoals Duits of Frans. Deze combinatie van kennis en vaardigheden stelt je in staat om een belangrijke bijdrage te leveren aan het succes van onze eCommerce activiteiten in heel Europa.

Waarom is het zo leuk om bij Glen Dimplex te werken?

Glen Dimplex is een Iers familiebedrijf dat in 1973 is opgericht door de familie Naughton. Vandaag de dag is Glen Dimplex een succesvolle multinational en marktleider op het gebied van elektronische verwarming en verkoeling. Glen Dimplex Benelux B.V. is hiervan onderdeel en bestaat uit circa 80 medewerkers verdeeld over de landen; Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Polen. Jij gaat als service support aan de slag voor de merken Faber en Dimplex. Wat leuk is aan het bedrijf is dat we de kwaliteit en werksfeer van een klein, knus bedrijf kunnen bieden maar tegelijkertijd onderdeel zijn van internationale marktleider dat potentie heeft om een leider te zijn in de transitie naar een duurzame wereld.

Ons team: Je wordt onderdeel van een gezellig en overzichtelijk internationaal team van ervaren specialisten en een enthousiaste leidinggevende. Constante verandering is een constante factor geworden. Daarvoor hebben we positieve energie, plezier en een goede sfeer nodig. Onze producten en ons team bieden dit al, voeg jij je daar aan toe?

Daarnaast faciliteren wij jou natuurlijk in het volgende

  • Benodigdheden om je werk goed uit te kunnen voeren; een laptop, de juiste software en een reiskosten vergoeding
  • Een salaris tot €5.500,- bruto per maand op basis van fulltime, we hebben hiervoor eigen salarisschalen
  • In Nederland zijn wij aangesloten bij de CAO Metalektro, wat betekent dat je 27 vakantie dagen en 13 ATV dagen krijgt bij een fulltime dienstverband
  • Ontwikkel,- en groei mogelijkheden, we gaan graag met je in gesprek over waar jij over 5 jaar wil staan

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging binnen een dynamische en innovatieve organisatie?

Wij laten je zo snel mogelijk weten of we je uitnodigen om met Steve Malsbury (Sales Director Retail) en Max van Bijnen (CSO) in gesprek te gaan. De gesprekken zullen op een eerst passend moment plaatsvinden en worden in het Engels gevoerd.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

(junior) Project Engineer E&I

Royal A-ware, Heerenveen, Friesland
4 dagen geleden
Ben jij klaar om een smakelijke draai te geven aan ons technisch projectmanagement team? Als (junior) Project Engineer E&I ga je een essentiële rol spelen in het efficiënt en effectief laten verlopen van onze internationale (nieuwbouw) projecten. Wat ga je doen?Als (junior) Project Engineer E&I werk je nauw samen met de ervaren projectmanagers en engineers om (deel)projecten te begeleiden van...
Royal A-ware

Onderwijsassistent

OSG Piter Jelles, Heerenveen, Friesland
6 dagen geleden
NieuwOver de functieJe werkt in teamverband samen met de docenten op maandag, dinsdag en donderdag.Wat vragen wij?Je bent in het bezit van een diploma onderwijsassistent, je bent daarvoor in opleiding, of je hebt relevante ervaring voor deze functie;Je bereidt elke dag het programma mee voor;Je ondersteunt bij de lessen;Je geeft na afloop van de lessen ondersteuning bij hulpvragen van de...
OSG Piter Jelles

Operator

Jooble, Heerenveen, Friesland
3 weken geleden
We are promoting this job opportunity as provided by a third party, the employer. In case of your interest in this job opportunity and for more details please click on "Apply" button below, which will take you to the employer's websiteBen Je Op Zoek Naar Een Veelzijdige Baan Als Operator, Kun Je Goed Het Overzicht Bewaren, En Wil Je Werken...
Jooble