Senior Financieel controller 36u/w Gemeente Soest

Gemeente Soest


Datum: 2 weken geleden
Stad: Soest, Utrecht
Contract type: Voltijd
Gemeente Soest
Standplaats: SOEST

Duur: zsm - 01-01-2025

Optie tot verlenging: Ja

Reageren voor: 17-06-2024

Organisatie

Geef een impuls aan het team Financiën en Control van de gemeente Soest.

Werken voor de gemeente betekent werken voor onze 47.000 inwoners. Als gemeente ondersteunen we de samenleving op allerlei gebieden. Wij werken aan de leefbaarheid van onze gemeente en kijken daarbij naar de lange termijn. We vormen samen met 275 professionals onze organisatie. Ons doel is een toekomstbestendige organisatie te zijn en mee te bewegen met wat de samenleving nodig heeft. Dat vraagt om flexibele, lerende professionals en leidinggevenden die hen daarin stimuleren, faciliteren en de ruimte geven. Daarom staan onze medewerkers centraal; zij leveren de resultaten aan onze inwoners, ondernemers en bestuur. Werken aan een toekomstbestendig Soest doen we volgens onze drie kernwaarden: samen (met collega’s, bestuur, samenleving en partners), met vertrouwen in elkaar en daarbij leren we van de dingen die we doen en van onze omgeving.

Als gemeentelijke organisatie werken we voor een diverse samenleving. Daarom vinden we het belangrijk dat onze organisatie net zo divers is.

Opdracht

Als Senior Financieel Controller bij de gemeente Soest speel je een cruciale rol in het waarborgen van de financiële stabiliteit en transparantie van de organisatie. Je brede financiële en bedrijfseconomische kennis stelt je in staat om advies te geven over complexe maatschappelijke vraagstukken. Jij bent de financiële expert voor het aandachtsgebied bedrijfsvoering en draagt bij aan het financieel beleid.

Samen met je collega's zorg je ervoor dat belangrijke documenten zoals begrotingen en jaarstukken tijdig worden afgerond. Je draagt bij aan de producten uit de Planning & Control-cyclus door advies te geven. Je voert gesprekken met budgethouders om de realisatie en mogelijke besteding van budgetten en prognoses te bespreken. Je bent betrokken bij het analyseren van de algemene uitkering (gemeentefonds) en de circulaires. Voorstellen worden door jou beoordeeld op financiële haalbaarheid en je rapporteert over de resultaten en eventuele risico's. Waar nodig help je processen te optimaliseren en geef je zowel gevraagd als ongevraagd advies over actuele vraagstukken.

Dit is jouw team

Als Senior Financieel Controller werk je nauw samen met de financieel controllers en adviseurs en ben je onderdeel van het team Financiën en Control. Het team bestaat naast jou uit: financieel controllers, financieel adviseurs, financieel consulenten, financieel medewerkers en VIC medewerker.

Functie-eisen

Een afgeronde opleiding op minimaal hbo-bachelor niveau in financiële richting, bedrijfseconomie, bestuurskunde of accountancy;

Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als controller binnen een gemeente, waarvan minimaal 3 jaar als coördinator van het begrotingsproces.

Wensen

Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als coördinator begrotingsproces binnen een gemeente (45 punten);

Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van bedrijfsvoering (20 punten);

Aantoonbare werkervaring met BBV (15 punten);

Werkervaring met Planning en control cyclus (10 punten);

Aantoonbare werkervaring met SAP (10 punten).

5cd8a0b9cc68f9ffa4c9253553278a55wer

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Project Engineer Werktuigbouwkunde

The Green Door Company, Soest, Utrecht
1 dag geleden
DescriptionMetadescriptionZoek jij variatie en wissel je werktuigbouwkundige projecten in de machinebouw graag af met zware constructiebouw? Ga er dan maar goed voor zitten, want dit wordt jouw volgende stap.Zoek jij variatie en wissel je werktuigbouwkundige projecten in de machinebouw graag af met zware constructiebouw? Ga er dan maar goed voor zitten, want dit wordt jouw volgende stap.Het laatste wat jij...
The Green Door Company

Verzorgende IG tijdens de zomermaanden, Soest

Derec, Soest, Utrecht
4 dagen geleden
Met opdrachtgevers door heel Utrecht is er altijd een zorginstelling waar je aan de slag kan. Werk jij het liefst met de doelgroep PG, somatiek of wil je juist aan de slag bij een instelling waar je te maken hebt met allerlei verschillende doelgroepen? Wil je fulltime aan de slag of parttime? Intramuraal of juist in de wijk? Via Derec...
Derec

Medewerker Klantenservice

Talentable, Soest, Utrecht
3 weken geleden
Ben jij op zoek naar een job met veel afwisseling en zelfstandigheid? En vind je het een uitdaging om onze klanttevredenheid nog verder te verhogen? Dan is deze functie iets voor jou. Samen met je collegas van het serviceteam neem je de telefoon aan, beantwoord je alle vragen van de deelnemers aan onze spaarprogrammas via een ticketsysteem, handel je retouren...
Talentable