Adviseur Veiligheid (OOV) 36u/w Gemeente Soest

Gemeente Soest


Datum: 3 weken geleden
Stad: Soest, Utrecht
Contract type: Voltijd
Gemeente Soest
Standplaats: SOEST

Duur: zsm - 24-10-2024

Optie tot verlenging: Ja

Reageren voor: 10-06-2024

Waar werken we aan in Soest

Werken voor de gemeente betekent werken voor onze 47.000 inwoners. Als gemeente ondersteunen we de samenleving op allerlei gebieden. Wij werken aan de leefbaarheid van onze gemeente en kijken daarbij naar de lange termijn. Op dit moment werken we o.a. hard aan de energietransitie voor een duurzame, toekomstbestendige gemeente. Ook bereiden we ons voor op de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Verschillende bouwprojecten zijn in ontwikkeling (zoals de transformatie van Soesterberg Noord, woningbouwlocatie Oude Tempel en de Dalwegvisie) en we stimuleren sporten met verschillende projecten.

Dit zijn wij

We vormen samen met 275 professionals onze organisatie. Ons doel is een toekomstbestendige organisatie te zijn en mee te bewegen met wat de samenleving nodig heeft. Dat vraagt om flexibele, lerende professionals en leidinggevenden die hen daarin stimuleren, faciliteren en de ruimte geven. Daarom staan onze medewerkers centraal; zij leveren de resultaten aan onze inwoners, ondernemers en bestuur. Werken aan een toekomstbestendig Soest doen we volgens onze drie kernwaarden: samen (met collega’s, bestuur, samenleving en partners), met vertrouwen in elkaar en daarbij leren we van de dingen die we doen en van onze omgeving.

Als gemeentelijke organisatie werken we voor een diverse samenleving. Daarom vinden we het belangrijk dat onze organisatie net zo divers is.

Opdracht

Als adviseur openbare orde en veiligheid (OOV’er) zet je je in voor de veiligheid van de inwoners, ondernemers en organisaties in Soest. Hierbij richt jij je op de sociale veiligheidskant, omdat de fysieke veiligheid al bij je collega-adviseur crisisbeheersing is belegd.

Concrete Aandachtsgebieden Zijn

  • Beleidsveld zorg en veiligheid
  • Adviserende rol richting de burgemeester en wethouders
  • Openbare orde en veiligheid binnen de gemeente Soest

De nadruk ligt op de verbinding tussen de werkvelden zorg en veiligheid. Je adviseert binnen casuïstiek waarbij de openbare orde en veiligheid in het geding komt en waarbij zorg moet worden ingezet. Ook geef je als adviseur beleidsmatig, in samenwerking met de procesregisseurs, vorm aan de persoonsgerichte aanpak. Maandelijks is er een overleg met andere regionale beleidsadviseurs veiligheid en de procesregisseurs om de samenwerking te versterken. Daarnaast heb je jeugdoverlast en -criminaliteit in je portefeuille. Je adviseert de burgemeester op dit thema en ben je voorzitter van het ‘Jongeren in de Openbare Ruimte’ overleg en de regiegroep Jeugd. In samenspraak met de procesregisseurs schaal jij op wanneer nodig naar een groepsaanpak op overlast gevende jeugd. Verder heb je radicalisering, woonoverlast, huisverboden, BIJ-meldingen en de nazorg aan ex-gedetineerden in je takenpakket. In overleg met je collega’s kan op termijn met taken worden geschoven. Je werkt nauw samen met je directe collega’s van team Veiligheid, de procesregisseurs en collega’s van het sociaal domein en handhaving en met externe partners zoals de politie en het jongerenwerk.

Je draait mee in een periodiek bereikbaarheidspiket, van ongeveer één week per maand. Je bent dan bereikbaar bij crisissituaties.

Verder ben je de belangrijkste adviseur van de burgemeester met betrekking tot het inzetten van zijn bestuurlijke bevoegdheden op het gebied van de openbare orde. Dit geldt voor de bevoegdheden uit de APV, maar ook voor de bevoegdheden van de Gemeentewet.

Functie-eisen

Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau in de richting van rechten;

Aantoonbare werkervaring met het model Aanpak Voorkoming Escalatie (omschrijf dit in het cv);

Aantoonbare werkervaring met het inzetten van de structuur zorg en veiligheid tussen de noodzakelijke teams (omschrijf dit in het cv);

Minimaal 3 jaar werkervaring als Beleidsmedewerker/Adviseur OOV binnen een gemeentelijke instelling;

Wensen

Een afgeronde opleiding op WO niveau in de richting van rechten; (35 punten)

Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als Beleidsmedewerker/Adviseur OOV. (40 punten)

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u/ de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

5cd8a0b9cc68f9ffa4c9253553278a55wer

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Horecabeheerder Keune

Vermaat, Soest, Utrecht
4 uur geleden
Jouw werkplekStap binnen in de bruisende wereld van Keune Haircosmetics, een inovatief bedrijf vol energie en jonge talenten! Keune is een internationaal bedrijf en verkoopt met succes haarproducten, het wordt al jaren gerund door Meneer Keune en zijn zoon zelf. Met twee locaties in Soest, pal naast...
Vermaat

Gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie (GVP) - kleinschalige dementiezorg (FWG 45)

Dagelijks Leven, Soest, Utrecht
2 weken geleden
Moppen tappen met Siem? Word je gewoon voor betaald!Ben jij GVP en vind jij het, net als wij, belangrijk om onze bewoners écht te leren kennen? Het Enkhuis is een kleinschalige moderne woonzorglocatie voor mensen met dementie. Hier bepalen de 22 bewoners hoe de dag verloopt. Mevrouw Jansen (“zeg maar Leni, hoor”) slaapt vaak uit. Mevrouw De Waal wandelt elke...
Dagelijks Leven

Project coördinator W-installaties

Eminent Groep, Soest, Utrecht
2 weken geleden
Functieomschrijving . Voor Één Van Onze Klanten Zijn We Op Zoek Naar Een Project Coördinator W-installaties. Als Project Coördinator Zullen Je Onder Andere Bestaan UitPlanningen opzetten en bewaken van de voortgangHet zijn van een aanspreekpunt voor relaties en interne medewerkers gedurende het projectUitvoering ondersteunen door middel van uitleg en aanwijzingen3e partijen aansturenWerkinstructies opstellenTijdsbesteding vaststellenCalculatie van meer – en minderwerk, zorgdragen...
Eminent Groep