Afdelingshoofd geluid, lucht en natuur

Rijksoverheid


Datum: 3 weken geleden
Stad: Rijswijk, Zuid-Holland
Contract type: Voltijd
Rijksoverheid
Functie­omschrijving

Rijkswaterstaat hecht groot belang aan het waarborgen van de gezondheid van omwonenden en van beschermde natuurwaarden langs onze (vaar)wegen en daarbuiten. Dit doet Rijkswaterstaat in tijden waarin veel werkzaamheden plaats vindenaan deze infrastructuur. Bovendien zijn er grote transities op het gebied van klimaat, stikstof, natuur en milieu. In deze context ga je leiding geven aan zelfstandige opererende adviseurs die met hun expertise in een voortdurend wisselend speelveld van wetgeving en nieuw beleid hun adviesrol dienen te vervullen. Ben jij de leidinggevende die ze daartoe in staat stelt?

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

Jij bent de verbindende schakel met andere afdelingen, management en de beleidskernen. Je verbindt zowel intern als extern op tactisch niveau, vanuit belangstelling voor mensen en begrip voor belangen van samenwerkende partijen. Omdat er regelmatig sprake is van tegengestelde belangen bereid je gedragen besluitvorming voor.

Je bent het boegbeeld van de afdeling bij de opdrachtgevers binnen Rijkswaterstaat, beleidsdirecties en externe opdrachtgevers op de gebieden geluid, luchtkwaliteit, gezonde leefomgeving, stikstof en natuur. Je bent in staat het belang en de urgentie van deze (wettelijke) thema’s over te dragen en neemt zitting in verschillende interne en externe stuurgroepen. Je zorgt daarbinnen voor een optimale en transparante samenwerking . Binnen de afdeling werken teams op inhoudelijke themavelden. Jij borgt en stimuleert, samen met een viertal coördinatoren, de uniformering van werkprocessen over de thema’s heen en schept de omstandigheden waarin medewerkers thema overstijgend leren van elkaar en de samenwerking met elkaar opzoeken. Je benut de talenten van de medewerkers optimaal. Je coacht, spreekt aan waar nodig en faciliteert hen door te sturen op inhoud, ontwikkeling en mobiliteit. Daarbij heb je oog voor de capaciteiten van medewerkers en geef je respectvol feedback.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Vraagstukken vanuit meerdere invalshoeken benaderen en daarbij zowel creatief als oplossingsgericht denken: dat geeft jou energie! En dat is precies wat jij in deze rol als afdelingshoofd gaat doen. Bovendien bewaak jij de kwaliteit van de te realiseren producten en diensten en werk je nauw samen met andere afdelingshoofden binnen Rijkswaterstaat en de beleidskern. Dit doe je met plezier vanuit een integrale visie op de gewenste doelen en belangen van Rijkswaterstaat als weg- en vaarwegbeheerder. Je houdt er van beleid concreet door te vertalen naar maatregelenbuiten zoals de bouw van geluidschermen, het doorvoeren van emmissiebeperkingen en natuurmaatregelen. De bedrijfsvoering kent voor jou geen geheimen en je stuurt op het behalen van de kwalitatieve en kwantitatieve doelen.

Jouw voldoening haal je uit het zorgen voor een gezellige, open sfeer binnen een afdeling waar het leuk werken is. Je werkt dan ook graag aan een diverse en inclusieve afdeling met een goede balans tussen fysiek en online samenwerken. Samen met jouw collega MT-leden werk je aan de teambuilding en ontwikkeling van de directie Bereikbaarheid en Netwerkkwaliteit.

Wat wij aan jou waarderen

Je bent een mensgerichte leidinggevende met een natuurlijke overwicht die vertrouwen en ruimte geeft aan de professionals van de afdeling. Je hebt respect voor de inhoudelijke drive van mensen en bent sterk ontwikkelingsgericht. Je stimuleert, inspireert en enthousiasmeert. Dit doe je met een open mind en door te luisteren met aandacht voor iedereen. Je staat bekend om natuurlijke overwicht, durf en humor.

Je hebt een sterk ontwikkelde bestuurlijke en organisatie sensitiviteit. Je voelt de (in)formele regels, verschillende posities en gevoeligheden bij verschillende stakeholders goed aan. Om samen te werken met de de beleidscollega’s in Den Haag kan je makkelijk schakelen tussen specialistisch kennis en de doorvertaling op beleidsniveau.Hierbij maak je gebruik van de expertise binnen de afdeling. Je wilt in nauwe samenwerking met anderen bijdragen aan de complexe opgaven waar Rijkswaterstaat voor verantwoordelijk is.

Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit!

Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je eerst verder praten over de functie? Bel dan gerust met Ingeborg Absil, directeur Bereikbaarheid en Netwerkkwaliteit, via 06-46636183. Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Marlies Altink, coördinator middenmanagementpool, via 06-21818399.

Alvast verder lezen over jouw toekomstige organisatie? Volg dan de link voor meer informatie over Water, Verkeer en Leefomgeving!

Functie-eisen

  • je hebt ruime ervaring met leidinggeven aan een groep professionals
  • je kunt sturen op het realiseren van de strategie en de operationele doelen
  • je benut op het juiste moment het netwerk om de doelstellingen van de eigen organisatie te bereiken
  • je hebt ervaring in een of meerdere werkvelden van de afdeling

Speerpunten voor onze leidinggevenden (MM)

Rijkswaterstaat heeft meer werk te verzetten dan ooit. In beheer en onderhoud, en in vervanging en renovatie. Tegelijkertijd willen we ook slimmer en duurzamer werken. Dat vraagt om interne slagkracht. Slagkracht waaraan jij als afdelingshoofd een grote bijdrage levert. Voor iedere leidinggevende gelden dezelfde speerpunten. Allereerst stel je in al je handelingen de opgave buiten voorop. Onze maatschappelijke opgave is dus leidend bij de keuzes die je maakt. Daarnaast geef je je medewerkers heldere sturing en leg je je keuzes begrijpelijk uit. Tot slot stel je iedere medewerker in staat optimaal bij te dragen aan zijn of haar persoonlijke én onze overkoepelende opgave. Bij het bereiken van dit ideale leiderschapsbeeld krijg je uiteraard ondersteuning. Zo is er een uitgebreide toolbox met onder meer 360 graden feedback en progressiegerichte intervisie(tools). Alles om te zorgen dat jij optimaal bijdraagt aan ons ultieme doel: een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

Arbeids­voorwaarden

  • Salaris­niveau

schaal 14



Maand­salaris: Min €5359 - Max €7834

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Sustainability Intern

Euro Pool System, Rijswijk, Zuid-Holland
1 week geleden
Are you a passionate, driven student eager to dive into the world of sustainability and make a real difference?The jobYour key responsibilities will include becoming an expert on the Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) legislation and understanding its impact on our business and clients. You'll break down our client base to see how the CSRD affects different segments, creating a...
Euro Pool System

Assemblagemonteur Service Robots (Medior), Rijswijk (ZH)

AXS Techniek B.V., Rijswijk, Zuid-Holland
2 weken geleden
Als Assemblagemonteur Robots (of Robotica) werk je aan onderwater-, entertainment-, veiligheids- en chirurgische robots.✓ Wij produceren onderwaterrobots, entertainmentrobots, veiligheidsrobots, bezorgrobots, schoonmaakrobots, chirurgische robots en robots voor de horeca.✓ Als Assemblagemonteur Robots verdien jij een salaris tussen de € 2.600,- en € 3.400,- bruto per maand.✓ Een persoonlijk inwerktraject zodat jij moeiteloos jouw weg kunt vinden binnen het bedrijf.wat ga je...
AXS Techniek B.V.

Servicecoördinator

Middin, Rijswijk, Zuid-Holland
2 weken geleden
Dit ga je doenAls Servicecoördinator Help Je Onze Zorgmedewerkers Als Eerste Aanspreekpunt Op Onze Ruim 150 Locaties Voor Allerlei Zaken Die Het Gebouw En De Installaties Betreffen. Dit Varieert Van Het Melden Van Storingen, Zoals Lekkages Of Een Kapotte Verwarming, Tot Vragen Over Brandveiligheid, Verzoeken Om Appartementen Van Cliënten Op Te Knappen En Andere Technische Klussen. Het Werk Als Servicecoördinator...
Middin