Contractadviseur

Rijksoverheid


Datum: 3 weken geleden
Stad: Haarlem, Noord-Holland
Contract type: Aannemer
Rijksoverheid
Functie­omschrijving

Waar zou Nederland zijn zonder (vaar)wegen, bruggen, tunnels, keringen en sluizen? Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw, het onderhoud en de veiligheid van deze assets. Als contractadviseur werk je samen met je projectteam aan het onderhoud van deze assets in Noord-Holland. Jij houdt je specifiek bezig met het onderhoud van onze A vaarwegen; van IJmuiden tot Schellingwoude. Is jouw interesse gewekt? Solliciteer direct!

Hoe jij bijdraagt in je rol

Als contractadviseur heb jij een unieke rol! Je bent onderdeel van het projectteam A Vaarwegen. Jouw focus ligt op het prestatiecontract voor het beheren en onderhouden van de rijksvaarwegen in het Amsterdam-Noordzeekanaalgebied, hieronder vallen bijvoorbeeld het Noordzeesluizencomplex en het Oranjesluizencomplex.

Vaak ben je al aan de voorkant van het project betrokken, maar als contractadviseur speel je vooral een grote rol tijdens de uitvoering en afronding van het lopende contract en de transitie naar het nieuwe contract. Tijdens de looptijd kom je met passende beheersmaatregelen rondom kwaliteitsborging, planning en voortgang. Verder voer je controles en systeem- en procestaken uit. Zo ga je in gesprek met gecontracteerde partijen en laat je bijvoorbeeld juridische checks uitvoeren op wijzigingen binnen het contract.

In de basis ben jij de vraagbaak voor alle contractzaken. Via teamoverleg houd je nauw contact met je directe collega’s en brengen jullie elkaar op de hoogte van de stand van zaken. Daarnaast houd je je bezig met de contractuele coördinatie tussen de andere projecten binnen het team en in het Noordzeekanaal gebied. Tevens zoek je de verbinding binnen de verschillende organisatiedelen binnen de regio. Verder zoek je landelijk de verbinding met andere Vaarwegenteams.

Hier haal jij voldoening uit

Jij krijgt de ruimte om je te ontwikkelen als expert op het gebied van contracten, met hierbij ruimte voor eigen inbreng. Jij krijgt energie van een uitdagende functie waarbij jij een verbindende rol hebt en je niet de hele dag achter je bureau zit. En wanneer jij door Noord-Holland rijdt, zie je verschillende werken waar jij aan bijgedragen hebt. Hier kun je trots op zijn!

Is jouw interesse gewekt? Solliciteer direct!

Of wil je alvast een kijkje in de wereld van inkoop- en contractmanagement bij Rijkswaterstaat?

Luister dan via deze podcast met contractmanager Ansel Velthof hoe Rijkswaterstaat kiest voor nieuwbouw of renovatie van een brug? En welke rol contractmanagement hier in speelt.

Lees hier alvast het interview met adviseur contractmanagement Jurgen Steeneken en zijn rol in het project Draaibruggen Kanaal Gent-Terneuzen: "Een enorme klus die minstens 4 jaar duurt. Naast de aannemer heb je met talloze onderaannemers en leveranciers te maken. Voor de hydraulische systemen, besturingskasten, afsluitbomen en noem maar op."

Meer weten?

Wij kunnen ons voorstellen dat je eerst inhoudelijk meer wilt weten over deze rol voordat je solliciteert. Bel of app dan met onze collega Bo Kragt, afdelingshoofd Inkoop en Contractmanagement West Nederland Noord, via 06-11846338, of met Laura den Besten, contractmanager vaarwegen via, 06-50197543. Zijn staan je graag te woord!

Functie-eisen

  • je kunt een realistische raming van de tijd, mensen en middelen maken, die voor het werk nodig zijn
  • je kunt partijen met elkaar verbinden waarbij je de verschillende belangen aan voelt van zowel interne als externe stakeholders
  • je weet goed wat er speelt op de werkvloer en zet hier vervolgens de juiste acties voor uit
  • jij bent goed in staat om collega contractmanagers te adviseren over lopende zaken en issues

Werk- en denkniveau of diploma?

Twijfel jij omdat je geen diploma op het gevraagde hbo werk- en denkniveau hebt? Ons advies: bij twijfel, doen! Ook zonder diploma zien wij jou sollicitatie graag tegemoet. Waarom vragen we dan wel om dit specifieke werk- en denkniveau? Dat doen we omdat je voor deze functie wel op dit niveau moet kunnen werken en denken. Heb jij al genoeg ervaring opgedaan in dit vakgebied? Dan is de kans groot dat jij al op dit niveau werkt.

Je kunt ons ook altijd even appen of bellen met jouw vragen. Voor deze functie mag je contact opnemen met Esmee Zeekaf, adviseur Werving en Selectie, via 06-29632496. We denken graag met je mee!

Arbeids­voorwaarden

  • Salaris­niveau

schaal 10



Maand­salaris: Min €3091 - Max €4921

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Office manager

Uitzendbureau.nl, Haarlem, Noord-Holland
17 uur geleden
Wat wij vragen Opleiding MBO Ervaring 5 tot 10 jaar Talen Je beheerst Nederlands Wat wij biedenSalaris€ 2.754 tot € 3.500Uren32 tot 40 uur per weekDienstverbandparttime, fulltimeVacaturebeschrijvingBen jij de service gerichte office manager en wil je het gezicht zijn van dit bedrijf in Haarlem?Over het werkMet jouw energie en servicegerichtheid maak jij het zowel je collega's als gasten naar de...
Uitzendbureau.nl

Operator 2-ploegendienst

Pro Industry, Haarlem, Noord-Holland
€ 2.000 - € 5.000 per maand
2 weken geleden
FunctieomschrijvingDit mooie bedrijf binnen de farmaceutische industrie is op zoek naar een ervaren operator die wil werken in de 2-ploegendienst. Heb je minimaal een vmbo-diploma, ervaring in een productieomgeving en ben je klaar voor de volgende stap? Bij dit bedrijf krijg je persoonlijke begeleiding en kun je een salaris tot € 3.100,- bruto per maand inclusief ploegentoeslagen verdienen, gebaseerd op...
Pro Industry

senior woordvoerder

Politie Nederland, Haarlem, Noord-Holland
3 weken geleden
Na een explosie deze gebeurtenis zo goed mogelijk uitleggen aan de media. Meedenken over de communicatie rond de Dutch Grand Prix vanuit het perspectief van de politie of met onze contentmakers voor de productie van een video die de succesvolle resultaten van een ondermijningsonderzoek deelt. De Eenheid Noord-Holland zoekt een senior woordvoerder die van aanpakken weet, van een gevulde snoeppot...
Politie Nederland