Coördinator woonoverlast, Groningen

Gemeente Groningen


Datum: 1 week geleden
Stad: Groningen, Groningen
Contract type: Voltijd
Gemeente Groningen
Hier werk je aan mee

Woonoverlast is een maatschappelijk probleem dat regie en aandacht nodig heeft. Vele partijen en organisaties hebben hierin een verantwoordelijkheid. Een passende aanpak verschilt per situatie en vereist maatwerk.

Om dit probleem aan te pakken zetten we een coördinator woonoverlast in. De coördinator woonoverlast zorgt voor afstemming tussen de betrokken partijen en is zichtbaar in de buurt. Deze coördinator voert periodiek overleggen met de buurt over de voortgang en mogelijkheden tot verbetering.

Hier ga jij je mee bezig houden

Als coördinator woonoverlast voer je regie op (complexe) overlast gevallen en zorg je voor een goede en adequate afstemming tussen de, bij de overlast betrokken organisaties en afdelingen, zowel intern als extern. Integraal werken staat hierbij centraal.

Je weet verbindingen te leggen binnen en buiten de directie Veiligheid. Je werkt preventief en zet je in op het voorkomen van woonoverlast met een veiligheidsrisico. Verder signaleer je trends op het gebied van overlast en ontwikkeling in de aanpak. Je weet deze te adresseren en een integrale aanpak op te organiseren.

Je zorgt voor een goede een goede verslaglegging en dossiervorming. Je coördineert en evalueert de aanpak en stelt waar nodig bij. Als coördinator voer je regie op de uitvoering van het proces, waarbij je actief contact houdt met netwerkpartners.

Je inventariseert en activeert mogelijkheden voor dwang en/of drang. Je zorgt voor een goede communicatie naar overlastmelders en de betrokken instanties en afdelingen. Je bent zichtbaar aanwezig voor overlastmelders en de buurt in geval van ernstige overlast. Verder doe je voorstellen tot verbetering in werkprocessen, de samenwerking en alle andere zaken die een adequate aanpak van de overlast in de weg staan.

Daarnaast voer je periodiek overleg met ketenpartners over de stand van zaken, de voortgang en eventuele mogelijkheden tot verbetering. Je voert gesprekken met overlast veroorzakers en melders en zorgt voor een goede verslaglegging en dossiervorming.

Hier kom je te werken

De afdeling OOV is vanaf 1 april 2021 onderdeel van de directie Veiligheid. Veiligheid is een jonge directie die zichtbaar is in het publieke domein, die continue in ontwikkeling is, meebeweegt met de politieke agenda en een steeds stevigere positie in het veiligheidsdomein inneemt. De werkzaamheden binnen de directie zijn gericht op een veilige gemeente die aantrekkelijk is voor onze inwoners en bezoekers.

De Afdeling openbare orde & veiligheid

De afdeling OOV draagt bij aan veilig Groningen. We werken aan toename van wijkveiligheid, afname van criminaliteit en jongerenoverlast, en het voorkomen en bestrijden van incidenten en verstoringen van de openbare orde. Aan een veilig Groningen werken we samen met politie, openbaar ministerie, inwoners, ondernemers, organisaties en instellingen. Bij onze afdeling werken betekent dan ook oog en oor hebben voor Groningers en de gemeente als geheel, vraag-en resultaatgericht werken, initiatief nemen, flexibiliteit tonen en samenwerken.

De afdeling ondersteunt de burgemeester bij de uitvoering van zijn wettelijke bevoegdheden op het gebied van veiligheid. Zij adviseert de burgemeester op het gebied van openbare orde en integrale veiligheid en werkt hierin nauw samen met de verschillende veiligheidspartners.

De afdeling voert regie op de beleidsontwikkelingen en uitvoering daarvan en treedt regelmatig op als projectleider. Belangrijke thema’s zijn onder meer versterking van de veiligheidsketen, de verbinding tussen zorg en veiligheid en de aanpak van ondermijning. Complexe vraagstukken, media-aandacht, bestuurlijke interventies en onvoorziene incidenten maken dynamiek en flexibiliteit tot een vaste waarde in het dagelijks werk. Het team bestaat uit meer dan 40 gedreven professionals.

Hier staan wij voor

Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in

 • hbo-niveau, bij voorkeur met een juridische en/of maatschappelijke achtergrond;
 • kennis van de sociale kaart en affiniteit met de problematiek;
 • analytisch goed onderlegd en goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden voor het vertalen van multi-problemsituaties naar een plan van aanpak;
 • je kan goed luisteren, hebt talent voor samenwerken en gaat zorgvuldig te werk;
 • je weet overlast veroorzakende inwoners aan te spreken en in beweging te krijgen;
 • je weet goede balans te houden tussen hands-on (als de problematiek daarom vraagt) en een zorgvuldige beschouwelijk analyse van de situatie als dat nodig is;
 • je bent in staat beslissingen te nemen waarvan de consequenties niet (geheel) overzien kunnen worden en die ‘onpopulair’ kunnen zijn.

Hier kun je op rekenen

 • afhankelijk van opleiding en ervaring: een salaris van maximaal €5.247,- bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 10, HR21 normfunctie Projectleider IV);
 • een jaarcontract;
 • een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
 • een werkweek van 36 uur, met keuze om ADV op te bouwen en de mogelijkheid om eigen werktijden te kunnen indelen en deels thuis te werken;
 • de mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’;
 • een telefoon, iPad of een laptop.

Hier beginnen?

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Mary-jane Latuheru via 06 – 29 63 88 85.

Reageren kan tot en met 19 mei aanstaande via de sollicitatiebutton onderaan de vacature. Het sollicitatiegesprek vindt plaats op 29 mei 2024.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Het kan voorkomen, dat je correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld in verband met vaste samenwerkingspartners.

5cd8a0b9cc68f9ffa4c9253553278a55wer

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Projectleider Kortlopende Projecten

Eminent Groep, Groningen, Groningen
1 week geleden
Functieomschrijving . Hou Jij Van Veel Afwisseling En Kan Je Goed Leiding Geven? Dan Is Dit Dé Baan Voor Jou! Als Projectleider Kortlopende Projecten Ga Jij Aan De Slag Met Projecten Tot €100.00,- Die Voortvloeien Uit Onderhoudscontracten. Je Schakelt Snel Tussen Projecten En Komt Op Veel Verschillende Plekken Te Werken. Werkzaamheden Waar Jij Je Mee Bezig Gaat Houden ZijnHet leidinggeven...
Eminent Groep

Supply Chain Specialist

Gadero, Groningen, Groningen
2 weken geleden
Bij Gadero, de digital front runner in de online verkoop van schuttingen, terrassen en buitenverblijven, zoeken we een Supply Chain Specialist. In deze rol ben je niet alleen de specialist binnen de workflow, maar ook altijd op zoek naar optimalisatie in slagen binnen bestaande best practices.Als Supply Chain Specialist krijg je een veelzijdige rol waarin je de mogelijkheid hebt om...
Gadero

Dakdekker

Faber Personeelsdiensten BV, Groningen, Groningen
3 weken geleden
Wat jij doet Voor zowel een ervaren als een minder ervaren dakdekker hebben wij werk in en rondom de stad Groningen. Je gaat in een team van specialisten op klus. Het betreft zowel nieuwbouw maar met name renovatiewerk, dus oude dakpannen verwijderen, isolatie panelen leggen, dakpannen leggen, dakgoten ophangen, dakramen plaatsen, windveren en boeidelen aanbrengen. Dat kan zijn van een...
Faber Personeelsdiensten BV