HR-business partner, Utrecht

ZuidProfs


Datum: 2 weken geleden
Stad: Utrecht, Utrecht
Contract type: Voltijd
ZuidProfs
Vacature HR-business partner

Wij zoeken een HR-business partner die per 1 juli minimaal 16 uur per week beschikbaar is en vanaf uiterlijk 1 augustus minimaal 32 uur per week.

Korte beschrijving speelveld

Het cluster HR-business partners bestaat uit 21 HR-business partners, die het management van de Gemeente Utrecht adviseren bij het uitvoeren van het personeelsbeleid. We werken samen met vier andere HRM-clusters: Recruitment voor werving en selectie, Expertise voor beleid en projecten, Services voor administratie en arbeidsvoorwaarden en Serviceplein voor eerstelijns vragen uit de organisatie. Als HR-business partner ben je de verbinder tussen HRM en de business. Samen met de business zorg je ervoor dat het HRM-beleid goed aansluit bij de uitdagingen van de onderdelen en werken we aan een organisatie waarin medewerkers inzetbaar zijn en blijven. Wegens zwangerschaps- en ziektevervanging, zoeken wij een hands-on HR-business partner die weet hoe het er binnen een grote gemeente aan toe gaat, om het organisatieonderdeel Volksgezondheid te ondersteunen (475 medewerkers en 13 managers).

Je Taken Zijn

 • Als HR-business partner ben je de schakel tussen HRM en het management van de Gemeente Utrecht (ruim 5500 medewerkers).
 • Je adviseert hen bij uiteenlopende HRM-vraagstukken, zoals strategische personeelsplanning, het vertalen van de opgaven in de stad naar HRM-doelen, inclusie en diversiteit, duurzame inzetbaarheid en complexe personele casuïstiek.
 • Samen met de business en je HRM-collega’s werk je aan een organisatie waarin medewerkers met plezier werken en inzetbaar zijn én blijven.
 • Je wordt gekoppeld aan het organisatieonderdeel Volksgezondheid. Je opdracht is om te fungeren als sparringpartner voor het management op het gebied van diverse HRM-vraagstukken.

We zoeken iemand die resultaatgericht is, proactief met vraagstukken aan de slag gaat, goed overzicht houdt en de weg snel weet te vinden in de interne HRM-organisatie.

Je Werkzaamheden En Verantwoordelijkheden Zijn Onder Andere

 • Strategisch/tactisch sparringpartner voor het managementteam om hun doelen te bereiken en regie voeren op de grote HRM-thema’s en de uitvoering van het HRM-jaarplan;
 • Begeleiden van management bij ontwikkelingssystematiek en mogelijk SPP;
 • Ondersteunen bij de totstandkoming van een leer- en ontwikkelplan;
 • Adviseren, coachen en sparren met managers over HRM vraagstukken en deze vertalen naar uitvoeringsplannen en -afspraken;
 • Vraagstukken oppakken, bijvoorbeeld op het gebied van complexe casuïstiek;
 • Managers begeleiden bij het aanpakken van verzuim, het organisatieonderdeel neemt deel aan een pilot gericht op verzuim;
 • Rapportages en analyses maken van actuele ken- en stuurgetallen en deze gebruiken als input voor gesprekken met leidinggevenden.

Jij Brengt Mee

 • Je beschikt minimaal over een WO- of Hbo-opleiding op het gebied van HRM, personeel en organisatie of arbeidspsychologie
 • Je hebt minimaal 8 jaar vakinhoudelijke ervaring als sparringpartner en adviseur van MT of managers van complexe organisaties.
 • Je hebt 3 jaar ervaring bij de overheid of een andere grote gemeente.
 • Je adviseert met een integrale blik op het gehele speelveld aan HRM-onderwerpen en kan goed schakelen tussen de verschillende belangen van alle partijen waarmee je samenwerkt.
 • Je zet je overtuigingskracht op een resultaatgerichte manier in en weet draagvlak te creëren voor voorstellen die op weerstand stuiten.
 • Je weet je weg snel te vinden in een complexe organisatie en zorgt proactief voor voortgang op de vraagstukken die je oppakt.

Functie-eisen

Eisen:

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde relevante hbo- of wo-opleiding:

Wensen

 • Aantal jaren vakinhoudelijke ervaring als sparringpartner en adviseur van MT of managers van complexe organisaties
 • Je hebt 3 jaar ervaring opgedaan bij de overheid of een andere grote gemeente:
 • Welke gemeentelijke/overheidservaring heb je?

5cd8a0b9cc68f9ffa4c9253553278a55wer

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Logistiek medewerker horecagroothandel, Utrecht

WerkTalent, Utrecht, Utrecht
3 dagen geleden
Ben jij niet bang koudere temperaturen? Weet je daarnaast ook nog van aanpakken? GEPU is op zoek naar jou!Dit ga je doenAls logistiek medewerker werk je samen met je collega's in het magazijn en ben je verantwoordelijk voor het klaarzetten van orders voor de klanten van GEPU. Als je merkt dat er klanten in de winkel staan, laat je deze...
WerkTalent

Receptionist

Rob Peetoom, Utrecht, Utrecht
4 dagen geleden
Over de rol...Als Receptionist ben jij het visitekaartje van onze salon en medeverantwoordelijk om onze klanten een geweldige ervaring te bieden. Binnen het team ben jij het eerste en het laatste aanspreekpunt. Buiten dat je onze gasten met een warm welkom ontvangt, laat je ze ook met het juiste gevoel de salon verlaten. Daarnaast houd je je ook bezig met...
Rob Peetoom

Procesoperator - Leusden

Jigler, Utrecht, Utrecht
2 weken geleden
IntroductieFulltime werken aan de productie van dierenvoeding in 3-ploegendiensten? Start als procesoperator vlakbij Leusden en verdien tot € 3.100, - bruto per maand. Voor ons ben jij de ideale kandidaat als je al een diploma in de richting van techniek hebt. Maar ook met ervaring in de techniek ben je van harte welkom. In beide gevallen heb je namelijk uitzicht...
Jigler