Adviseur planvorming

Rijksoverheid


Datum: 1 week geleden
Stad: Utrecht, Utrecht
Contract type: Voltijd
Rijksoverheid
Functie­omschrijving

Een samenhangend, continu en uniform netwerk van bewegwijzering voor automobilisten en fietsers, dat is de missie van de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd). Bewegwijzering blijft een relevante rol spelen in de verkeersveiligheid en doorstroming van het verkeer, waarbij steeds meer gezocht wordt naar de samenhang met navigatiesystemen en smart mobility. Als adviseur zorg je voor de planvorming van bewegwijzeringsprojecten. Dit doe jij door onder andere de kosten van de uitvoering vast te stellen. Klinkt dit als jouw uitdaging? lees dan snel verder!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

Als adviseur planvorming ben jij verantwoordelijk voor de planvorming van uitgebreide bewegwijzeringsprojecten, waaronder routerings-, doelen- en bewegwijzeringsplannen. Als adviseur planvorming zorg je in opdracht van onze wegbeheerders voor een wettelijk vastgesteld bewegwijzeringsplan. Jij voert intakegesprekken met onze wegbeheerders, hierbij kun je denken aan gemeenten en provincies. Dit doe jij om wederzijdse verwachtingen helder te krijgen. De afspraken die hierin worden gemaakt leg jij vast in het systeem. Je bepaalt de kosten voor de uitwerking van het plan, dit houdt in vanaf het moment dat je intake hebt tot aan het uitvoeren.

Je bewaakt dat die plannen binnen afgesproken tijd, kosten en scope, worden opgesteld zonder hierbij de kwaliteit uit het oog te verliezen. Intern spar je met de werkvoorbereider en/of uitvoeringsbegeleider over de uitvoerbaarheid van het bewegwijzeringsplan. Extern ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke afstemming met de wegbeheerders en andere relevante stakeholders, waaronder onze aannemers. Zodra een plan afgerond is wordt het wettelijk vastgesteld door de minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Wanneer de situatie vraagt om diepgaande kennis en expertise duik jij met plezier in de inhoud. Het is een kans om te groeien en te leren en het stelt je in staat om waarde toe te voegen waar dat het meest nodig is. Daarnaast word jij blij van het vertalen van de klantvraag naar een uitvoerbaar bewegwijzeringsplan. Je krijgt energie van het meedenken met de klant binnen de wettelijke ruimte die wij als NBd naleven.

Je haalt energie uit het proactief oppakken van vragen, initiatieven en dossiers. Nog leuker vind je het om potentiële probleem-dossiers te voorkomen. Daarbij zet je je kennis en kunde in en ben je nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied.

Wat wij aan jou waarderen

Als planvormer ben je een herkenbaar, deskundig en een toegankelijke gesprekspartner van de wegbeheerder. Je hebt gedegen kennis van de taken en verantwoordelijkheden van de NBd en kunt deze helder presenteren. Je bent in staat om goed inzicht te krijgen in de belangen van de wegbeheerders en tegelijk ook de wettelijke kaders duidelijk toe te lichten. Jij bent dan ook duidelijk in je communicatie en weet dit op de verschillende niveaus toe te passen.

Je brengt een grote dosis energie en betrokkenheid met je mee, en je toont eigenaarschap in al je taken.Je legt functioneel verantwoording af aan de portfoliomanager en laat de status en de kwaliteit van de projecten en diensten centraal staan. Je kentdan ook de relevante kaders en richtlijnen vanuit het CROW (Stichting centrum voor regelgeving en onderzoek in de grond-, water- en wegenbouw en de verkeerstechniek) en de wegenverkeerswet en kan ook een bijdrage leveren aan verbetervoorstellen.

Interesse gewekt? Solliciteer direct!

We kunnen ons ook voorstellen dat je eerst wat meer informatie wil over de inhoud van de vacature. Neem dan contact op met Monique Engel, manager Dienstverlening NBd, via 06-11532557. Zij vertelt je heel graag meer over hoe deze baan er in de praktijk uit ziet.

Benieuwd naar de missie van Rijkswaterstaat? Neem dan een kijkje op onze website en lees hoe Rijkswaterstaat voor droge voeten zorgt.

Functie-eisen

  • je hebt een afgeronde hbo-opleiding in een relevante richting zoals verkeerskunde
  • je hebt relevante werkervaring in een soortgelijke functie

Arbeids­voorwaarden

  • Salaris­niveau

schaal 9Maand­salaris: Min €3165 - Max €4440

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Administratief medewerker, Utrecht

Argonaut Advies B.V., Utrecht, Utrecht
1 week geleden
Als administratief medewerker zorg jij ervoor dat alles op rolletjes loopt in onze organisatie. Je plant afspraken in en onderhoudt contact met onze verschillende opdrachtgevers. Door jouw inzet kunnen onze adviseurs hun werk zo effectief en efficiënt mogelijk doen.Je treedt in dienst bij Argonaut, met meer dan 50 jaar ervaring dé specialist op het gebied van sociaal-medische advisering. Wat ga...
Argonaut Advies B.V.

Procesoperator in opleiding bij Eneco, Utrecht

VAPRO Recruitment, Utrecht, Utrecht
1 week geleden
Wij zoekenVoor Eneco, een toonaangevend energiebedrijf dat bekend staat om zijn duurzame energieoplossingen en innovatieve benadering van de energietransitie, zij wij op zoek naar meerdere enthousiaste procesoperators in opleiding voor de locatie Utrecht. Als procesoperator in opleiding ben je klaar voor een uitdagende en leerzame ervaring en wordt jij binnen een jaar opgeleid tot procesoperator en ben je werkzaam op...
VAPRO Recruitment

OK assistent, Utrecht

Medicalhunt, Utrecht, Utrecht
2 weken geleden
Ben jij een ervaren OK-assistent woonachtig in de omgeving van Utrecht die toe is aan een nieuwe uitdaging? Heb je altijd al willen werken in een dynamische omgeving waar teamwork en nauwkeurigheid van essentieel belang zijn? Dan zijn wij opzoek naar jou! Wij bieden een stimulerende werkomgeving waarin jouw expertise wordt gewaardeerd en waar je de mogelijkheid hebt om bij...
Medicalhunt