Project Manager Supply Chain

P. van Leeuwen Jr's Buizenhandel B.V.


Datum: 1 week geleden
Stad: Zwijndrecht, Zuid-Holland
Contract type: Voltijd
P. van Leeuwen Jr's Buizenhandel B.V.
Wat ga je doen

In deze functie binnen het Supply Chain team ben jij verantwoordelijk voor het identificeren van verbeterprojecten en initiatieven, die betrekking hebben op de Supply Chain performance gebieden Supply to Customers, Transportation, Automation en Digitalization met een primaire focus op het netwerk van Van Leeuwen in Europa. Je creëert en implementeert specifieke oplossingen en draagt bij aan de verdere ontwikkeling van Operational Excellence. Binnen de projecten ben jij de aanjager om het juiste resultaat te behalen.

De functie is een optimale combinatie tussen conceptuele uitdagingen, het omzetten van concepten in praktische oplossingen en ook hands-on implementeren. In deze positie is het belangrijk dat je nadenkt over innovatieve oplossingen binnen de supply chain waaronder ook transport en warehousing (760,000m2 beschikbare ruimte). De focus is op de integrale supply chain, maar af en toe ook ben je betrokken bij lokale operationele verandermanagementprojecten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor:

 • Het mede definiëren en ontwikkelen van onze Supply Chain van de toekomst;
 • Footprint analyses maken om het optimale netwerk van warehouses in een land/regio te bepalen
 • Het definiëren en implementeren van nieuwe technieken / best practices voor de inrichting van warehouses. Daarbij worden de nieuwste technische oplossingen voor onze bedrijfsprocessen ingezet.
 • Het analyseren van logistieke stromen in warehouses, identificeren van verbeteringen en aansturen van verbeteringen.
 • Transportation Management: transportanalyses en het optimaliseren van de transportstromen (vb directe leveringen i.p.v. via shuttles, transportkosten analyseren, optimaliseren van TMS);
 • Onderhouden van contact met de interne afdelingen, maar ook met de externe relaties, waaronder leveranciers en klanten;
 • Schrijven van business cases met een duidelijke rapportage en projectplan, waarbij je dit presenteert aan senior management en lokale directie.
 • Indien noodzakelijk ondersteun jij een vestiging om de operationele voortgang te waarborgen of om structurele problemen te verhelpen.

Team

Het Corporate Supply Chain team is een internationaal team dat zich richt op alle aspecten van de Supply Chain. Het team is op te delen in 4 disciplines: SHEQ, Equipment Investments & Optimizations, Stock & Assortment Management and Project Management & Improvements. Het team is gelokaliseerd in hoofdkantoor in Zwijndrecht en Duisburg. Je rapporteert in deze functie rechtstreeks aan de Corporate Director Supply Chain.

Ons aanbod

Allereerst een leuk team, binnen een internationaal georiënteerd bedrijf waar je naast persoonlijke ontwikkeling de ruimte krijgt om je ook functioneel te ontwikkelen. Verder is van toepassing:

 • Een competitief salaris;
 • Winstdelingsregeling (op basis van bedrijfsresultaat);
 • 27 vakantiedagen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Goede pensioenregeling via het Pensioenfonds PME.

Wie we zoeken

Voor deze positie heb je minimaal een afgeronde HBO of WO opleiding in de richting van Supply Chain, aangevuld met vijf jaar relevante werkervaring in bijv. Supply chain development, in een operationele omgeving of in de Supply Chain Consultancy. Uiteraard ben jij nauwkeurig, weet je mensen makkelijk te verbinden en denk je graag in oplossingen. Daarnaast herken jij jezelf in onderstaande punten:

 • Je bent resultaatgericht
 • Je bent conceptueel sterk, maar ook hands-on en een goede communicator
 • Je hebt affiniteit met Continious Improvement & Lean
 • Je hebt kennis van en affiniteit met de werking van IT-gerelateerde systemen in Supply Chain;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je hebt leidinggevende capaciteiten / ervaring voor bijvoorbeeld een projectorganisatie of een operationele afdeling of een DC;
 • Je standplaats is Zwijndrecht, maar je vindt het leuk en uitdagend om projectmatig voor Van Leeuwen in het buitenland actief te zijn.

Wie we zijn

De Van Leeuwen Buizen Groep is een internationaal opererende handelsonderneming en specialist in stalen buizen en buistoepassingen. Het familiebedrijf, met hoofdkantoor in Zwijndrecht, is in 1924 opgericht en actief in vrijwel alle industriële sectoren. De Groep telt ruim zestig vestigingen verspreid over Europa, het Midden-Oosten, Azië, Australië en Amerika. Van Leeuwen’s 2.700 medewerkers hebben specialistische kennis van sourcing, bewerkingen, projectmanagement, logistiek en voorraadplanning, en werken nauw samen met klanten in haar markten. De combinatie van wereldwijde logistiek en kennis van producten en toepassingen bij klanten, maakt Van Leeuwen toonaangevend en onderscheidend in haar markten.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Operator | 5 ploegen

Nederland Vacature Groep, Zwijndrecht, Zuid-Holland
2 dagen geleden
Taken en verantwoordelijkhedenHoud jij van aanpakken en heb je geen hekel aan vieze handen? Ben jij in bezit van Vapro A of B en kun je zelfstandig te werk gaan? Heb je daarnaast ambities om door te groeien binnen de organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou, welkom bij Sime Darby Oils!Wie zijn wij?Sime Darby Oils (SDO) is producent...
Nederland Vacature Groep

Pedagogisch Medewerker BSO, Zwijndrecht

Vigile, Zwijndrecht, Zuid-Holland
2 weken geleden
Wie Zoeken WijWe zijn op zoek naar enthousiaste pedagogisch medewerkers voor de buitenschoolse opvang (BSO), die minimaal drie dagen per week beschikbaar zijn. De werktijden per dag bedragen tussen 2 à 5 uren.Wat Ga Jij DoenAls pedagogisch medewerker bij de BSO ben je verantwoordelijk voor het bieden van een veilige en stimulerende omgeving voor kinderen na schooltijd. Je plant en...
Vigile

Calculator/kostendeskundige

Eminent Groep, Zwijndrecht, Zuid-Holland
3 weken geleden
Functieomschrijving . Als kostendeskundige/calculator ben jij een onmisbare schakel binnen deze aannemer. Je verantwoordelijk voor de volgende taken:Het uitwerken en calculeren van aanbestedingen/aanvragenHet opstellen en uitvragen van offertesInformatie verstrekken over aanbestedingenVerwerken van vraagspecificaties tot een volledig aanbiedingsdossierOndersteunen van het hoofd bedrijfsbureau in de breedste zin van het woordFunctie EisenEen afgeronde mbo/hbo opleiding richting de civiele techniekJe hebt enkele jaren (minimaal...
Eminent Groep