Ervaren Planoloog

Gemeente Nijkerk


Datum: 1 week geleden
Stad: Nijkerk, Gelderland
Contract type: Voltijd
Gemeente Nijkerk
32 – 36 uur

Nijkerk groeit, groei je met ons mee!

Als Planoloog ben je een onmisbare speler om de fysieke leefomgeving van onze gemeente te ontwikkelen en speel je een cruciale rol om initiatieven en ambities waar te maken ten gunsten van de kwaliteit van onze samenleving. Nijkerk is een groeigemeente en zet zich in, in het verder ontwikkelen van onze gemeente op het gebied van wonen, werken en recreëren zowel in stedelijk- als landelijkgebied. Je werkt samen met leuke collega’s aan uitdagende en gevarieerde vraagstukken.

Wat ga je doen ?

In de rol van Planoloog ben je een cruciale speler in de planvorming van de gemeente Nijkerk. Je takenpakket is breed en vraagt om een integrale aanpak. Het is een combinatie van analytisch inzicht, praktische inzet en creatief meedenken in mogelijkheden.

 • Beoordeling en begeleiden van aanvragen: Je beoordeelt initiatieven vanuit de samenleving, dit zijn met name bouwverzoeken en vragen over functiewijzigingen. Je begeleidt en coördineert procedures op basis van de omgevingswet, met als belangrijke beoordelingskaders onze omgevingsvisie, het omgevingsplan en ons participatiebeleid. Je speelt een actieve rol om samen met de initiatiefnemer een plan verder te brengen.
 • Ondersteuning en Advies: Als planoloog adviseer je het gemeentebestuur. Je hebt afstemming met de omgevingsdienst. Als zaakbehandelaar ondersteun en adviseer je initiatiefnemers, neem je deel aan de omgevingstafel en ben je een sparringpartner voor de collega’s binnen het team.
 • Beleidsformulering: Je werkt aan veelzijdig en integrale beleidsvraagstukken, variërend van onderzoek, meewerken aan het schrijven van beleid tot het bieden van vakspecifieke input in projecten.

Waar kom je te werken?

Je maakt deel uit van het team Vakspecialisten en Planvorming. Een diverse club met enthousiaste collega’s die werkzaam zijn op het brede werkveld van de fysieke leefomgeving. Planvorming is een hecht team dat zich kenmerkt door collegialiteit en humor. In het team zitten planologen, een juridisch medewerker, stedenbouwkundigen, een frontoffice-medewerker fysieke leefomgeving en een adviseur voor ons grote landelijk gebied. Daarnaast werk je samen met collega’s uit diverse teams binnen het taakveld ruimte en de Omgevingsdienst De Vallei.

Wat bieden wij jou?

 • Allereerst een warm welkom van enthousiaste collega’s en een ontspannen en informele werksfeer;
 • Met een baan waarmee je impact hebt op de gemeente Nijkerk;
 • Een baan met doorgroeimogelijkheden in je eigen rol en daarbuiten;
 • Je kennis ophaalt bij ervaren collega’s en je junioren coacht;
 • Een gemeente waar oog is voor een goede werk- en privébalans en de mogelijkheid van hybride werken;
  • Een prima arbeidsvoorwaardenpakket volgens de Cao Gemeenten. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 3.558,- met een maximum van € 5.247,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 10). Een toelage kan worden toegekend op basis van bewezen ervaring;
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris, naar eigen wens in te zetten voor bijvoorbeeld extra verlof;
   • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.
Wat vragen we?

Om succesvol te zijn in de rol van Planoloog bij onze gemeente hebben we een aantal functie-eisen en competenties waaraan je dient te voldoen:

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding in een relevant veld zoals planologie of (sociale) geografie en beschikt over gedegen kennis van relevante wet- en regelgeving.
 • Je bent taakvolwassen en hebt minimaal5 jaar ervaring in een soortgelijke functie bij de (gemeentelijke) overheid of een adviesbureau.
 • Je werkt graag samen maar kunt ook zelfstandig taken oppakken.
 • Je hebt sterke mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden. Je zoekt actief de verbinding zowel intern in het Stadhuis als extern met de samenleving.
 • Je durft vernieuwend en kritisch te zijn en streeft naar het behalen van concrete resultaten samen met je team.

Wie zijn wij?

Nijkerk is een historische middelgrote gemeente, centraal gelegen tussen de roerige Randstad, de prachtige Veluwe en Gelderse Vallei! Dynamisch en volop in ontwikkeling. En dat betekent uitdagingen, want niet alles kan overal en altijd.

In onze organisatie willen we dat jouw talenten tot uiting komen en dat jouw talent zich verder door kan ontwikkelen - De juiste mens op de juiste plek.

Ben je enthousiast?

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je enthousiast geworden? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Indien een geschikte kandidaat zich aanmeldt, wordt er direct een gesprek ingepland. Bij een aangenomen kandidaat gaat de vacature dan direct offline. Solliciteren doe je via de sollicitatieknop www.werkenbijblnp.nl.

Neem contact op.

Heb je vragen over de vacature of de organisatie? Neem dan contact op met Nanda van Mondfrans, teamleider Planvorming en Vakspecialisten 06 – 17 67 95 96 of per email: [email protected]

Heb je vragen over de procedure? Geen probleem! Neem gewoon contact op met onze Recruiter Erkan Dinc via telefoonnummer 06 – 50 67 64 36 of stuur een e-mail [email protected]. Onze Recruiter helpt je graag verder!

Meer informatie vind je op www.nijkerk.eu

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Accountmanager

Eminent Groep, Nijkerk, Gelderland
1 week geleden
Functieomschrijving . – Het creren van nieuwe leads; Het zijn van een aanspreekpunt voor de klant; Het opbouwen van een goede relatie met de klant; Input leveren voor het ontwikkelen van de commercile activiteiten; Realiseren van gezamenlijke omzetdoelstellingen.Minimaal HBO-niveau Functie eisen: AftersalesKlantrelatiebeheerSales PlanningVerpakking en VerwerkingZakelijke EvenementenPersoonlijke CompetentiesBesluitvaardigCommunicatiefOvertuigendPersoonlijke kenmerken: Technisch, commercieelDirect solliciterenFunctieoverzicht . Opleidingsniveau HBOAanbod Een afwisselende baan; Veel eigen verantwoordelijkheid;...
Eminent Groep

Productiemedewerker (2-ploegen), Nijkerk

Faam werkt, Nijkerk, Gelderland
2 weken geleden
Door jou loopt de productie op rolletjes!Wil jij werken in de productie? Zoek jij een baan 2-ploegendienst? Werken in een bedrijf waar alles ‘gewoon’ goed geregeld is?Als productiemedewerker bij dit bedrijf start je op een plek die goed past bij jouw kennis, ervaring en voorkeur. Aangezien er verschillende productielijnen met bijbehorende werkzaamheden zijn, bekijk je vervolgens samen wat het best...
Faam werkt

Omgevingsmanager

Eminent Groep, Nijkerk, Gelderland
2 weken geleden
Functieomschrijving . Als omgevingsmanager vervul je een cruciale rol binnen diverse infraprojecten. Je fungeert als de verbindende schakel tussen de uitvoering van projecten en de gemeenschap die erdoor wordt beïnvloed. De impact van de infraprojecten is vaak aanzienlijk. De omgeving ondergaat veranderingen, de toegankelijkheid van woningen en bedrijven kan tijdelijk beperkt zijn, en geluidsoverlast kan voorkomen.In jouw rol als omgevingsmanager...
Eminent Groep