Marinier

Nederland Vacature Groep


Datum: 1 week geleden
Stad: Den Helder, Noord-Holland
Salaris: € 2.950 - € 3.250 per maand
Contract type: Voltijd
Nederland Vacature Groep
Taken en verantwoordelijkheden

Marinier

 • €2.950 ~ €3.250 salaris
 • 23 ~ 30 vrije dagen per jaar
 • Kosteloos je rijbewijs halen
 • Locatie: Den Helder

Introtekst

Als Marinier ben je samen met je team overal ter wereld snel inzetbaar. Van de verstikkende hitte in de jungle tot de ijskoude poolnacht. Ben jij gezond, sportief en bereid om tot het uiterste te gaan?

Nadat je hebt gesolliciteerd zul je uitgenodigd worden voor de Fitheidstest Mariniers. Heb je die gehaald, dan krijg je vervolgens een uitnodiging voor de keuring.

Dit ga je doen

Als Marinier neem je deel aan oefeningen en operaties in binnen-en buitenland. Je opereert op de grens van land en water, vaak in het duister om niet op te vallen. Je kunt overal ter wereld worden ingezet, waardoor je fysiek en mentaal op alles voorbereid moet zijn.Mariniers doen daarom veel aan sport, houden hun vaardigheden op peil en oefenen vaak in uiteenlopende omstandigheden;op het water en in de bergen, in vochtige hitte en vriesdroge kou. Als Marinier kun je jezelf specialiseren als onder andere parachutist, kikvorsman, sport- of ski-instructeur.

Het Korps Mariniers vormt je voor het leven. Je tilt je fysieke en mentale kracht naar een hoog niveau en leert blindelings samenwerken in teamverband. Collega’s worden hechte vrienden en na je diensttijd heb je bij veel werkgevers een streepje voor.

PLUSPUNTEN VAN DEZE FUNCTIE

 • Salaris: naast je bruto basissalaris leveren onze toeslagen en onze gunstige reiskosten-, pensioen- en ziektekostenregeling netto een aangename verrassing op.
 • Werksfeer: nergens vind je zo’n hecht team van collega’s als bij Defensie.
 • Afwisseling: Als Marinier is geen dag hetzelfde. Je werkt onder de meest uiteenlopende omstandigheden in binnen-en buitenland

Hier ga je werken

De standplaatsen van het Korps Mariniers zijn voornamelijk in Den Helder, Den Hoorn (Texel) of Doorn. Het motto van het Korps Mariniers is ‘Qua Patet Orbis’: zo wijd de wereld strekt. Je kunt namelijk overal ter wereld worden ingezet voor vredesoperaties en speciale missies. Ook tijdens oefeningen ben je vaak ver van huis: bijvoorbeeldin Noorwegen, op de Nederlandse Antillen of op Martinique.

Maar voordat je aan de slag gaat, volg je de Mariniersopleiding in Rotterdam. De Mariniersopleiding bestaat uit een ‘basisdeel’; de Elementaire Militaire Vorming Mariniers (EMV MARNS) en een ‘vaktechnisch deel’; de Eerste Vakopleiding Marinier Algemeen (EVO MARNALG). Opleidingsweken op de kazerne wissel je af met veldoefeningen en een amfibische oefening op Texel. Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor fysieke kracht, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen. Daarnaast leer je omgaan met wapens en (over)leven als Marinier. Maar het belangrijkste is het leren samenwerken in teamverband.

Ontmoet ons

Wil je Defensie echt leren kennen en ervaren? Tijdens een event of webinar krijg je meer gevoel bij het werk, en kun je natuurlijk al je vragen stellen. Plan dus snel een kennismaking.

Jouw loopbaan

Als fitte en goed getrainde marinier ben je met je groep binnen 48 uur overal ter wereld inzetbaar.

Bij gebleken geschiktheid kan je je verder specialiseren en de Special Operations Forces (MARSOF) opleiding van het Korps Mariniers volgen.

Als je doorgroeit tot onderofficier geef je leiding aan je groepsleden en ondersteun je bij het voorbereiden van oefeningen en missies.

Profiel kandidaat

 • VMBO Basis, VMBO Kader, VMBO Gemengd, VMBO Theoretisch, MBO 2, MBO 3, MBO 4, HAVO, VWO
 • Je bent tussen de 17 jaar en 26 jaar en 11 maanden
 • Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

We leiden je op

 • Eerste Militaire Vorming (EMV)

Om Marinier te worden volg je de opleiding vanuit de kazerne in Rotterdam. De mariniersopleiding bestaat uit een ‘basisdeel’; de Eerste Militaire Vorming (EMV) van 15 weken en een ‘vaktechnisch deel’; de Eerste Vak Opleiding (EVO), ook van 15 weken.

Tijdens de Eerste Militaire Vorming (EMV) krijg je allereerst te maken met een introductieperiode van 3 weken. Deze vindt deels plaats op Texel. Na de introductieperiode is er een afwisseling van opleidingsweken op de kazerne in Rotterdam en veldoefeningen op verschillende locaties in het land. Na het behalen van de Eerste Militaire Vorming wordt jou de opleidingsbaret toegekend.

 • Eerste Vak Opleiding (EVO)

Tijdens de Eerste Vak Opleiding van 15 weken wordt de nadruk gelegd op het gezamenlijk en tactisch opereren. Opleidingsweken op de kazerne wissel je af met veldoefeningen en een amfibische oefenweek op Texel. Daarnaast vindt een deel van de opleiding plaats in Duitsland voor het doorlopen van de schiettraining. De laatste week van de Eerste Vak Opleiding staat in het teken van de Final Exercise (FINEX). Hierin breng je al het geleerde in de praktijk en wordt het uiterste van jou gevraagd. Na het behalen van de Final Exercise, en daarmee de Eerste Vak Opleiding, verdien jij de felbegeerde mariniersbaret.

Na de beëdiging tot Marinier word jij bij een van de operationele eenheden van de mariniers geplaatst.

Belastbaarheid

Om bij Defensie te kunnen werken, is het belangrijk dat je een goede fysieke conditie hebt. Daarom is de fysieke keuring een onmisbaar onderdeel van de sollicitatieprocedure. En om je hier goed op voor te bereiden, hebben we speciale trainingsschema’s ontwikkeld.

Meer informatie

Generatie D is zichzelf

Defensie streeft naar een organisatiecultuur waar iedereen zich thuis voelt en hecht waarde aan het zijn van een diverse en inclusieve organisatie. Iedereen is uniek, heeft een eigen perspectief en andere talenten. Ieders unieke aandeel in het team draagt bij aan de best mogelijke uitvoering van onze taken. En daar hebben we ook jou bij nodig. Sluit jij je aan bij Generatie D, waar iedereen anders is en toch één.”

Solliciteren

Jouw sollicitatie bij Defensie bestaat uit verschillende onderdelen. Ontdek hieronder verschillende sollicitatiestappen.

 • Voorlichting Marine (optioneel)
 • Invullen vragenlijsten
 • Fitheidstest
 • Kennismakingsdagen Korps Mariniers
 • Psychologisch Onderzoek (PO)
 • Aanstellingskeuring
 • Veiligheidsonderzoek (VO)
 • Aanstelling

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Project Engineer, Den Helder

Prefound, Den Helder, Noord-Holland
2 weken geleden
Wij zijn op zoek naar een Project Engineer.Als Project Engineer speel je een cruciale rol in het succesvol laten verlopen van offshore projecten. Deze positie vereist een combinatie van technische deskundigheid en operationele uitvoerbaarheid. Je bent verantwoordelijk voor de planning en coördinatie van mobilisaties en demobilisaties, en werkt nauw samen met collega's voor de technische planning. Tijdens projectuitvoeringen bevind je...
Prefound

ZZP Projectleider

Eminent Groep, Den Helder, Noord-Holland
3 weken geleden
Functieomschrijving . In deze rol ben je verantwoordelijk voor het technische, commerciële en financiële resultaat van de projecten. Onder jouw toeziend oog worden de projecten, die kunnen variëren van seriematige woningbouw, renovatie, onderhoud en utiliteitsbouw tot een succesvol einde gebracht.Je vergaart branchekennis, zorgt ervoor dat je continue op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen, je houdt commerciële kansen nauwlettend...
Eminent Groep

Projectleider woningbouw

Eminent Groep, Den Helder, Noord-Holland
3 weken geleden
Functieomschrijving . Als projectleider is het jouw verantwoordelijkheid dat de prjecten binnen de contractvoorwaarden, de gestelde eisen, planning en begroting gerealiseerd worden. Jij bent degene die de processen managed en leiding geeft aan het projectteam.Tot Je Taken Behoren Onder AndereHet signaleren en benutten van commerciele kansen Bewaken van gemaakte kostenVerzorgen van financiele rapportagesOnderhouden van contacten met leveranciers en opdrachtgevers Functie...
Eminent Groep