Project-/ programmamanager

Circle8 Total Talent Flow


Datum: 2 weken geleden
Stad: Zwolle, Overijssel
Contract type: Voltijd
Circle8 Total Talent Flow
Over de organisatie

Kansen voor Nederland, kansen voor jou. Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen! Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies. Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op. Klik hieronder voor het bekijken van de video van RVO. https://www.youtube.com/watch?v=pzcK1a_SVUM

Over deze opdracht

Wij zoeken een projectleider die een prestatie neerzet. Die eigenstandig verantwoordelijkheid neemt voor het organiseren en structureren van de werkzaamheden binnen de gegeven kaders. Je bent oprecht trots op de resultaten die je hebt gehaald met je team. En ook met de ontwikkeling die jezelf hebt doorgemaakt. Je hebt een visie op het managen van projecten, de meerwaarde van (scaled) agile/Scrum en verdere professionalisering van je vakgebied. Ervaring met AgileScrum werken is een must.

Binnen de afdeling Informatie- en Procesmanagement is behoefte aan een projectleider. De projectleider is procesverantwoordelijke (regie en coördinatie) voor de inhoudelijke en/of beheersmatige planning, sturing en bewaking van projectmatige werkzaamheden, gericht op het realiseren van verbetering, vernieuwing of uitbreiding van de informatievoorziening binnen de afgesproken kwaliteit, tijd en middelen. Je wordt gewaardeerd als teambuilder, je motiveert en inspireert je collega’s. Als projectmanager ga je de uitdaging aan om samen met onze externe ICT-leverancier resultaten neer te zetten. Je weet hoofd- en bijzaken te scheiden en kunt dat ook overbrengen aan je team. Je kent het werken bij grote overheidsorganisaties en laat je niet uit het veld laat slaan als de bureaucratie tegen lijkt te zitten. Wij zoeken een verbinder die mensen meeneemt (draagvlak creëert, verandering begeleidt, bruggenbouwer). Iemand die goed schakelt tussen situaties en tussen mensen en die omgevingsbewust is.

De hoofdtaken van de projectleider zijn:

 • Met de lijnorganisatie, informatiemanager en DICTU stem jij de projectdoelstellingen af. Je stemt af met de product owner (bijhouden productbacklog).
 • Je bent verantwoordelijk voor het projectplan, de begroting, structuur, planning en het team. Jij zorgt voor een goed projectverloop conform de projectmanagementafspraken binnen RVO.
 • Je zorgt ervoor dat resources op tijd ingezet en goed benut worden.
 • Je coördineert alle activiteiten binnen het project. Inclusief het inrichting en actualisering van het projectdossier, inrichting van werkzaamheden conform Toolbox Projectmanagement RVO.
 • Je houdt de samenhang met andere projecten scherp in de gaten.
 • Je inventariseert en minimaliseert eventuele risico’s.
 • Je bent bekend met Agile projectmanagement, specifiek Kanban & Scrum.

Achtergrond opdracht

Met de invoering van het Nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB21-27) vindt een substantiële wijziging plaats in zowel de klantinteractie (veelal de agrarisch ondernemer) van compliance naar performance, als de verwerking, als de verantwoording. Deze verandering heeft majeure impact op zowel de business processen, als de ondersteunende informatievoorziening. Voor de realisatie van deze verandering is RVO op zoek naar een senior Projectleider.

De projectleider wordt verantwoordelijk voor de structurering van het testmanagement proces en de opzet van ondersteunende processen voor het testproces. Daarnaast is de projectleider verantwoordelijk voor de stroomlijning van het de diverse processen.

Functie eisen

Wensen

 • IPMA-C is in elk geval een wens waarop wordt gescoord.
 • Ervaring met stakeholder management.
 • Ervaring met het eigenstandig opzetten en coördineren van processen
 • Ervaring gewenst met Microsoft Office toepassingen en Asana (planning)
 • Kennis van het Landbouw domein en de bijbehorende regelingen is een pré

Competenties

 • Verbinder tussen business cq IV-organisatie en project.
 • Communicator die stakeholders in woord en beeld meeneemt en de verandering stapsgewijs begeleidt.
 • Betrokken teambuilder die het beste uit de teamleden haalt door te motiveren en te waarderen.
 • Heeft focus: resultaatgericht, weet van aanpakken, straalt geloof uit
 • Is procesbewaker: zorgt dat opdrachtgever stuurt, legt besluiten voor en is proactief
 • Zorgt voor een haalbare fasering
 • Partner die adviseert, begeleidt (spreekt aan, bemiddelt bij weerstand en conflicten, onderhandelt, coacht)
 • Betrouwbaar (transparant, open, eerlijk, gedreven
 • Toegankelijk (bereikbaar, aanspreekbaar, reageert)

Is in control:

 • Effectief (belang, doel en bijdrage aan de organisatie,verwachtingen gemanaged)
 • Realistisch, efficiënt (Richten: tijd, geld, kwaliteit, resultaat)
 • Overzicht (Inrichten: structuur, aanpak, mijlpalen, bemensing)
 • Voorspelbaar, bewaakt (issues, risico’s, leerpunten, logboek)
 • Zorgvuldig (rapportage, administratie op orde)

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Junior Business Consultant, Zwolle

LEF Recruitment, Zwolle, Overijssel
23 uur geleden
Jouw baan als Junior Business Consultant'Divers' is het eerste woord wat opkomt als we de huidige consultants vragen naar hun werk! Je bent op projectbasis voor een x-aantal klanten aan de slag, waarbij je bedrijfsprocessen gaat automatiseren en optimaliseren. Een voorbeeld van een huidig project van een junior collega is het verbeteren van het huidige orderproces.Je werkt met SQL, configureert...
LEF Recruitment

Operator

Pro Industry, Zwolle, Overijssel
€ 2.000 - € 5.000 per maand
1 week geleden
FunctieomschrijvingHeb jij enige ervaring als operator en ben jij op zoek naar de volgende stap in je carrière? Wil je daarnaast de mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen en wil je direct goed verdienen? Dan is dit je kans! Als operator krijg je de mogelijkheid om te werken op een splinternieuwe werkplek. Jij zorgt samen met je collega's voor het...
Pro Industry

Tekenaar

Eminent Groep, Zwolle, Overijssel
3 weken geleden
Functieomschrijving . Als tekenaar bij ons bedrijf ben jij verantwoordelijk voor de volgende taken:Verantwoordelijk zijn voor het begrijpen van de aanvraag en het bepalen van oplossingen als technisch medewerker belast met de taken van calculator en tekenaarDagelijks nieuwe projecten en uitdagingen vertalen naar ontwerpen in AutoCad/Revit en, indien nodig, in de methodiekHet bestuderen van het bestek, de (dak)tekeningen en de...
Eminent Groep