Strategisch Business Controller, Leeuwarden

Wierenga & De Graaf


Datum: 2 weken geleden
Stad: Leeuwarden, Friesland
Contract type: Voltijd
Wierenga & De Graaf
Wil jij met een bedrijfskundige blik betekenisvol zijn voor de sociaal-culturele sector in Friesland? Bij Fers kun je als Strategisch Business Controller zingeving en financieel bedrijfskundige uitdagingen met elkaar combineren. Dus zoek jij een dynamische rol waarbij jouw toegevoegde waarde meer dan welkom is? Kom dan bij Fers!

Wie ben jij?

Jij bent dus meer dan alleen een controller. Je bent iemand met visie en daadkracht die niet alleen naar een baan zoekt, maar jij zoekt naar zingeving in je leven en werk. Met jouw financiële/bedrijfskundige achtergrond, ervaring in de sector van bibliotheken of semi-overheid (pré), ben jij klaar om ons te inspireren. Je hebt ervaring met de ‘planning en control cyclus’ en beschikt daarnaast over de nodige daadkracht waarmee jij beleid daadwerkelijk omzet in concreet resultaat. Je bent bekend met verandermanagement en hebt de nodige ervaring in procesverbetering. Je rol gaat bij ons dus verder dan de traditionele financiële taken.

Wat ga je doen?

Als onze Strategische Business Controller speel je een cruciale rol in het vormgeven van de toekomst van Fers en haar partners.

  • Jij hebt een overkoepelende rol in het team financiën, waarbij je een sparringpartner en coördinator bent voor de financial controllers van Fers. Op verzoek van de klant kan je die rol ook intern richting hun medewerkers vervullen.
  • Samen met de collega’s van financiën en ICT zorg jij voor een managementinformatiesysteem op maat zodat het management van de verschillende organisaties in staat is om (bij) te sturen. Je weet hierbij de visie van de verschillende organisaties door te vertalen naar de processen.
  • Je adviseert bij projecten en programma’s en richt werkwijzen en verantwoordingssystemen hierop in.
  • Je kunt bedrijfseconomische analyses maken waarmee directies toekomstgerichte besluiten kunnen nemen.
  • Je bent de verbindingsofficier tussen Fers en haar klanten en zorgt ervoor dat (project)administraties ingericht worden en dat processen geborgd zijn, dit doe je in samenwerking met de financial controller.
  • Je adviseert over de impact van beleidsvoornemens, waarbij je rekening houdt met wettelijke kaders en risico’s.
  • Je volgt ontwikkelingen die de business van Fers en haar klanten raken en brengt voor het management in beeld wat de consequenties hiervan zijn.
  • Je bent een sparringpartner voor de directie van zowel Fers als onze klanten, je helpt ze bij de ontwikkeling en uitvoering van bedrijfseconomisch beleid.
  • Je staat de directies op verzoek bij tijdens gesprekken met de raad van toezicht of financiers op financieel gerelateerde onderwerpen.

Waarom Fers?

Bij Fers doe je meer dan alleen werken; je draagt bij aan een groter goed. Onze organisatie staat midden in de culturele sector en biedt een dynamische omgeving waar jouw werk direct impact heeft. Je komt terecht in een team dat gepassioneerd is over hun bijdrage aan de maatschappij, met een diversiteit aan taken en de mogelijkheid om echt verschil te maken.

Ben jij de Strategische Business Controller die wij zoeken? Ben je klaar om met jouw expertise en visie onze organisatie naar een hoger plan te tillen? Solliciteer dan nu door je CV en korte motivatie te sturen via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. of bel Sander Schaafsma via 06 10 54 94 54.

5cd8a0b9cc68f9ffa4c9253553278a55wer

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Pipe Stress Engineer

Sweco, Leeuwarden, Friesland
2 weken geleden
Ontwerp slimme oplossingen en realiseer impactvolle verandering“Onderdeel zijn van de energietransitie, werken aan waterstofprojecten, infrastructuur, verkleining van emissies, verbetering van industriële processen, hergebruik van water, circulariteit en duurzaamheid loopt als een rode draad door Sweco, zo ook bij onze afdeling Industrie. Ben jij pipe stress engineer en wil je jouw technische kennis inzetten voor een schoner Nederland? Dan maak ik...
Sweco

Procesoperator

Pro Industry, Leeuwarden, Friesland
€ 2.000 - € 5.000 per maand
3 weken geleden
FunctieomschrijvingZoek je een uitdagende functie als ervaren procesoperator op onze afvulafdeling? Je zult verantwoordelijk zijn voor het vullen van diverse melkproducten in verschillende verpakkingen, en dit gebeurt op een splinternieuwe productielijn met de meest geavanceerde apparatuur. Als je ervaring hebt als procesoperator in de voedingsmiddelenindustrie en in het bezit bent van een MBO niveau 3-diploma in de voedingsmiddelenindustrie of een...
Pro Industry

Projectleider verkenning en planstudie

Rijksoverheid, Leeuwarden, Friesland
3 weken geleden
Functie­omschrijvingRijkswaterstaat beheert tal van wegen, bruggen en dijken. In het kader van het programma Vervanging en Renovatie worden veel van deze objecten ten aanzien van "einde levensduur" gerenoveerd of vervangen. Vaak is dan eerst een verkenning of planstudie nodig om de opgave goed te kunnen beoordelen. Als projectleider verkenning en planstudie lever jij een positieve bijdrage aan de leefbaarheid, veiligheid...
Rijksoverheid