Inkoper/ Category manager food Huizen (32-40 uur).

Lidl Nederland


Datum: 1 week geleden
Stad: Huizen, Noord-Holland
Contract type: Voltijd
Lidl Nederland
Samenvatting

Heb jij net als wij een passie voor retail en food? En wil jij vanuit jouw inkoperservaring werken aan onze duurzame ambities? Dan maken wij graag kennis met jou!

In de positie van Inkoper food bij Lidl Nederland ben je in de meest brede zin verantwoordelijk voor alles wat met inkoop te maken heeft: bij Lidl Nederland ben je verantwoordelijk voor zowel het maken van een strategisch plan voor jouw productgroep(en) als voor het sourcen, onderhouden en uitbouwen van je klantrelaties. Daarnaast je beslis je over assortimentsvorming, stel je de kwaliteit vast bij de ontwikkeling van nieuwe en bestaande artikelen, onderhandel je met leveranciers over de inkoopcondities en bepaalt de verkoopprijs. Hierbij werk je samen met andere vakafdelingen (zoals verkoop, marketing, kwaliteit, CSR) en ons internationale hoofdkantoor in Duitsland.

Wat ga je doen?

Als geen ander weet jij wat er in de markt aan zowel de aanbod- als de vraagzijde speelt, omdat je de concurrentie en de trends en ontwikkelingen binnen de food retail nauwlettend in de gaten houdt. Met jouw ondernemende en commerciële blik ben je aan de hand van inkoop-, verkoop- en marktcijfers constant op de hoogte van en eindverantwoordelijk voor de prestaties binnen jouw categorie(ën). Daarnaast ben je een snelle denker die het vermogen heeft op korte termijn veel grote beslissingen te nemen en het overzicht te behouden.

  • Als Inkoper ben je eindverantwoordelijk voor het inkoopproces, vanaf sourcing bij de leverancier totdat het product uiteindelijk in onze winkels ligt.
  • Daarnaast bepaal je de verkoopprijs en zodoende heb je grote invloed op de marge die we als bedrijf maken.
  • Je houdt de markt en concurrentie goed in de gaten, kent de trends en ontwikkelingen en je bent in staat daar snel en goed op in te spelen
  • Je zoekt waar nodig nieuwe leveranciers, onderhoudt dagelijks contacten met bestaande leveranciers en je onderhandelt over de voorwaarden.
  • Je zoekt actief de samenwerking met andere vakafdelingen zoals verkoop, marketing, CSR en actiemanagement op om jouw categorie naar een hoger plan te tillen.
  • In samenwerking met leveranciers en onze kwaliteitsspecialisten ben je constant op zoek naar verbetering van onze producten.
  • Samen met de afdeling actiemanagement geef je invulling aan een verrassend en wisselend in-out assortiment.
  • Je denkt actief mee over commerciële aspecten zoals marketing en de verpakking van jouw producten. Super belangrijk, dit is immers het eerste wat de klant ziet!

Wie ben jij?

  • Je beschikt over minimaal HBO/WO werk- en denkniveau en hebt minimaal 5 jaar werkervaring in onze branche, binnen een vergelijkbare functie als category manager/sourcing manager/ inkoper.
  • Als scherpe onderhandelaar ben je alleen tevreden met het beste resultaat waarbij de kwaliteit van de producten altijd op nummer één staat!
  • Voor deze functie zijn resultaatgerichtheid, communicatieve vaardigheden maar ook lef en overtuigingskracht onmisbaar.
  • Je beschikt over goede analytische vaardigheden en hebt ruimschoots ervaring aan de onderhandelingstafel.

Wat krijg jij van ons?

  • Een gedegen inwerktraject waarin we je uitgebreid kennis laten maken met onze organisatie, processen, cultuur en mensen.
  • Snel veel verantwoordelijkheid en impact.
  • Interessante doorgroeimogelijkheden, zowel horizontaal als verticaal.
  • Een mooie kans om jouw visie te geven binnen een goed geolied retail bedrijf.
  • Goede arbeidsvoorwaarden (leaseauto, laptop, telefoon) en volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
  • De mogelijkheid om vanuit huis te werken.
  • Sporten met korting en een goede lunch voor een Lidl prijsje.
  • Een baan bij de beste Retail werkgever van Nederland in de Top Employer ranking.

Interesse?

We kijken uit naar jouw sollicitatie! Mocht je vragen hebben naar aanleiding van deze vacature dan kun je contact opnemen met onze recruiter Demi Hartman, [email protected]

Wij zijn

Als grootste supermarktketen in Europa zijn we actief in 31 landen. In Nederland hebben we meer dan 21.000 medewerkers in 440 filialen. De klant staat bij ons centraal en we hebben oog voor duurzaamheid, bijvoorbeeld door steeds meer biologische, diervriendelijke en duurzame producten in ons assortiment op te nemen én door de bouw van de meest duurzame distributiecentra van Nederland. Die betrokkenheid strekt zich ook uit tot onze medewerkers. Lidl zorgt voor een gezonde werk-privé balans, voldoende groei- en ontwikkelingsmogelijkheden en uiteraard de juiste beloning. Daarnaast staan diversiteit en inclusie bij Lidl hoog op de agenda, zodat iedereen gelijke kansen krijgt. Samen maken we Lidl! #teamlidl

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Chef Kok

Recruitment & HR solutions, Huizen, Noord-Holland
1 week geleden
Qnis zoekt een Chef KokDe Q's van deze vacature;Fantastisch mooi restaurant op goed niveau (Bib Gourmand)Veel creativiteit en vrijheid4 dagen is eventueel mogelijkEen werkomgeving die oog heeft voor de persoon achter de chefFacts & figures van deze organisatie;Dit restaurant is onderdeel van een horeca groep met restaurants die elk zijn eigen koers vaartDeze organisatie groeit elk jaar dmv acquisitieHoofdkantoor is...
Recruitment & HR solutions

BSO/KDV Pedagogisch Medewerker

Jooble, Huizen, Noord-Holland
1 week geleden
We are promoting this job opportunity as provided by a third party, the employer. In case of your interest in this job opportunity and for more details please click on "Apply" button below, which will take you to the employer's websiteFunctieomschrijvingDroom jij van een flexibele baan vol avontuur tussen de spelende kinderen? Laat deze kans niet aan je voorbijgaan! ï...
Jooble

Managementassistent communicatie & sustainability Huizen (32-40 uur).

Lidl Nederland, Huizen, Noord-Holland
2 weken geleden
Samenvatting Als internationale supermarktketen hebben we een grote impact op de wereld om ons heen. Daarom zetten we ons al jaren bewust in voor duurzaamheid. Om onze duurzame ambities waar te maken en onze positieve impact te vergroten, werken we intensief samen met leveranciers en maatschappelijke organisaties. We kijken kritisch naar ons assortiment, naar de manier waarop we onze filialen...
Lidl Nederland