Docent rijvaardigheid

Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)


Datum: 1 week geleden
Stad: Assen, Drenthe
Salaris: € 3.165 - € 4.440 per maand
Contract type: Deeltijd
Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)
Intro

Veilig vervoer van en naar gevangenissen en detentiecentra. Bij die klus ben je betrokken als docent rijvaardigheid bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Je bent verantwoordelijk voor het geven van instructies en trainingen aan collega´s die binnen DJI voertuigen besturen. Met 38 locaties verspreid over het land, doe je dat bij één van de grootste organisaties van Nederland.

Dit ga je doen

Je werkt bij de landelijke Dienst Vervoer & ondersteuning (DV&O). Als docent rijvaardigheid leer je collega’s veilige rijtechnieken aan. Je beoordeelt de rijvaardigheid van medewerkers en kijkt hoe we die door middel van trainingen verbeteren. Ook is het belangrijk dat jouw collega’s de juiste verkeersregels en -voorschriften toepassen. Als docent denk je daarnaast mee over verschillende ontwikkel- en trainingsprogramma’s die aansluiten op de behoeften van de doelgroep. Verder ben je bezig met het:

  • organiseren en geven van opleidings- en trainingsactiviteiten.
  • begeleiden van individuele deelnemers en cursisten.
  • afstemmen van opleidings- en trainingsprogramma’s op de wensen en eisen van de organisatie.

Er zit meer achter werken bij DJI als docent rijvaardigheid.

Dit neem je mee

Kennis weet je goed over te brengen op jouw deelnemers en cursisten. Dit doe je door heldere communicatie en met geduld. Als iets niet direct lukt, neem je de theorie samen nog eens rustig door. Door middel van de trainingen en cursussen die je ontwikkelt, speel je goed in op de behoeften van de doelgroep. Daarbij vind je het leuk om kennis over te dragen. Bovendien ben je flexibel en ga je goed om met een omgeving die snel verandert. Verder heb je:

  • hbo-werk- en -denkniveau.
  • een diploma politierijinstructeur categorie B.
  • een voortgezette rijopleiding gericht op hogere vaardigheden binnen een specialistische eenheid afgerond.
  • een WRM-certificering B en OGS-plus.
  • Een Individueel Keuzebudget. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
  • Werknemers kunnen vanwege het nieuwe CAO-akkoord uitkijken naar een flinke loonsverhoging van 9,7% vanaf juli 2024 tot eind 2025. Bovendien zijn er extra voordelen zoals een verhoogd Individueel Keuzebudget en eenmalige uitkeringen.
  • Volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer
  • Een pensioenregeling
  • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
  • Studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
  • De mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness
  • Beschikking over een persoonsgebonden dienstauto

Dit kun je verwachten

  • Salarisniveau - min. Schaal 09 - max. Schaal 09
  • Maandsalaris - min. €3.165,00 - max. €4.440,00 (bruto o.b.v. 36 uur)
  • Dienstverband - Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd (met eventueel een proeftijd van maximaal 1 maand)
  • Contractduur - 1 jaar
  • Minimaal aantal uren per week - 36
  • Maximaal aantal uren per week - 36

Bijzonderheden

  • Wanneer je solliciteert op een functie bij DJI dan maak je eenmalig een account aan. Dit zorgt ervoor dat je bij DJI, of bij eventuele andere rijksonderdelen, makkelijk kan solliciteren. Slechts enkele velden zijn verplicht om in te vullen. Met je account kan je ook de status van je sollicitatie inzien, handig toch? Meer informatie hierover vind je in onze sollicitatieprocedure.
  • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
  • Voor alle functies binnen DJI is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist. DJI vergoedt de kosten voor de aanvraag van een VOG. Wil je weten of je recht hebt op een VOG? Dat kan je hier checken: vogcheck.justis.nl.
  • Thuiswerken behoort tot de mogelijkheden, DJI biedt goede faciliteiten om thuis te werken.
  • Een proefles/rijtest en/of assessment kunnen deel uit maken van de selectieprocedure.
  • De bereidheid tot het volgen van (interne) opleidingen is een vereiste.
  • Landelijk inzetbaar.
  • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Organisatie- en afdelingomschrijving

Zonder recht voelt niemand zich veilig, zonder veiligheid zijn je rechten onbeschermd. Het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) zorgt voor de rechtsstaat in Nederland, zodat mensen in vrijheid kunnen samenleven, met respect voor ieders levensstijl of opvattingen. Eveneens werkt JenV aan een veiliger en rechtvaardiger samenleving door mensen rechtsbescherming te bieden en, waar nodig, in te grijpen.

Lees hier meer over het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)

DJI is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan. Dat zijn er jaarlijks meer dan 47.000. We bieden hun de kans om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen. Dat doen we met ruim 16.000 collega’s in gevangenissen, justitiële jeugdinrichtingen, forensisch psychiatrische centra, detentiecentra en diverse landelijke diensten. Daarnaast koopt DJI bij particuliere instellingen zorg in voor de uitvoering van strafrechtelijke maatregelen, zoals tbs. Met 38 locaties verspreid over het land is DJI één van de grootste organisaties van Nederland. Het is veelzijdig en boeiend werk. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor DJI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

https://www.werkenbijdji.nl

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Servicemedewerker groen, Assen

Faam werkt, Assen, Drenthe
4 dagen geleden
Een mooie zelfstandige & afwisselende functie!Heb jij ervaring in de groene of grijze sector? Geniet je van afwisseling en ga je graag zelfstandig of met z’n tweeën aan het werk? Dan is deze functie als servicemedewerker wat voor jou!Als Servicemedewerker Start Je ’s Ochtends Op De Gemeentewerf En Pak Je De Serviceklussen Op Die Je Via De Tablet Ontvangt Vanuit...
Faam werkt

Zorgtopper gezocht! Drenthe, Assen

Care4 Group, Assen, Drenthe
1 week geleden
Jij hebt een leuke baan en bent zeker niet van plan om je werk op te geven, maar jij hebt wel zin om af en toe op een andere werkplek te kijken. We zijn per direct op zoek naar gekwalificeerde zorg-medewerkers voor onze flexpool.Het enige wat wij van je vragen, is dat wij jou specifieke wensen en kwaliteiten leren kennen...
Care4 Group

Operator

Pro Industry, Assen, Drenthe
€ 2.000 - € 5.000 per maand
3 weken geleden
FunctieomschrijvingHeb je ervaring in techniek en ben je een vaardige operator op zoek naar een nieuwe carrière met langetermijnperspectief? Dit is jouw kans! Als operator in een 3-ploegendienst ben je verantwoordelijk voor het vlot laten verlopen van het productieproces. Je taken omvatten het instellen en bedienen van machines, het oplossen van storingen, het uitvoeren van controles, administratieve taken en laswerk....
Pro Industry