Algemeen directeur

Het Rijk Golfbanen


Datum: 1 week geleden
Stad: Groesbeek, Gelderland
Contract type: Voltijd
Het Rijk Golfbanen

Het Rijk Golfbanen

Het Rijk Golfbanen B.V. neemt met vier golfcomplexen een vooraanstaande positie in op de Nederlandse golfmarkt. Het Rijk Golfbanen is de overkoepelende organisatie van Het Rijk van Nijmegen (45 holes), Het Rijk van Nunspeet (27 holes), Het Rijk van Margraten (18 holes) en Het Rijk van Sybrook (27 holes). Daarnaast is er een groeiende digitale vereniging #Het Rijk Golf gericht op binding en speelrondes op de vier golfbanen. De algemeen directeur is het boegbeeld van de organisatie die ervoor zorgt dat Het Rijk Golfbanen voorop blijft lopen in vernieuwing in de golfsport. Hieronder valt bijvoorbeeld het ontwikkelen van het partnermodel.


Het Rijk Golfbanen is een holding die het strategisch, operationeel en financieel beleid bepaalt voor de vier banen. Het Rijk Golfbanen exploiteert haar vier golfbanen gericht op kwaliteit, persoonlijke service en toegankelijkheid. Naast hoogwaardige dienstverlening wordt veel geïnvesteerd om de golfbeleving verder te verbeteren, zoals trackman ranges en buggy’s met GPS systeem. Duurzaam beheer van de golfbanen en accommodatie heeft ook een hoge prioriteit.

Alle activiteiten, met uitzondering van de golfschool en baanonderhoud, worden in eigen beheer uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van een manager op een van de vier golfbanen. Deze vier general managers beschikken over een professionele organisatie en uitgebreide faciliteiten. Dat zijn uiteraard de golfbaan en zaken als de receptie, golfshop, vergaderruimten, lounges, restaurant en oefenfaciliteiten. Alle golfbanen bieden het beste op het gebied van de golfsport, zowel voor het verenigingsleven, de individuele greenfee spelers, alsook het bedrijfsleven. De cultuur binnen Het Rijk Golfbanen is open, transparant en gastgericht.

Voor deze mooie organisatie zoeken wij een algemeen directeur van Het Rijk Golfbanen ter vervanging van de huidige algemeen directeur die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt.


Functie

Algemeen Directeur

De algemeen directeur rapporteert aan en legt verantwoording af aan de Raad van Commissarissen. Het Rijk Golfbanen is onderdeel van een familiebedrijf. De algemeen directeur geeft leiding aan een staf van ongeveer dertien FTE en de vier general managers van de golfbanen. Het huidige management team bestaat uit de Financiële Manager, Hoofd HR en Manager #Het Rijk Golf.


Het Rijk Golfbanen heeft een eigen resultaatverantwoordelijkheid en is een financieel gezond bedrijf. Er werken ongeveer 230 medewerkers (90 vast en 140 flexibel). Vanuit een meerjarige visie en jaarplannen wordt gewerkt aan een goede dienstverlening en duurzame ontwikkeling van Het Rijk Golfbanen. De uitdagingen voor de komende periode van Het Rijk Golfbanen zijn gericht op:

  • Duurzaamheid: visie en scenario’s ontwikkelen en uitvoeren op het gebied van water- en groenbeheer, panden, producten & diensten en personeelsmanagement.
  • Inspelen op de veranderende markt. Denk hierbij aan optimaliseren van de baanbezetting, werven van nieuw doelgroepen (golf en niet golf), greenfee vormen, commerciële slagkracht richting bedrijven en golfspelers en partnermodel.
  • Financieel gezonde golfbaanexploitatie continueren en benutten van schaalvoordelen (horeca, finance, HR) met behoud van Couleur Locale bij de banen.
  • Binden, boeien en ontwikkelen van medewerkers en management en het vormgeven van meer onderlinge samenwerking tussen de general managers en verschillende banen op het gebied van sales, front office en horeca.


De algemeen directeur stuurt de staf en de vier general managers aan. De general managers hebben periodiek overleg met, en leggen verantwoording af, aan de algemeen directeur van Het Rijk Golfbanen. De algemeen directeur en het team ondersteunen de vier general managers op de volgende gebieden:

  • (Leden) administratie, IT en management informatie;
  • HR en Communicatie;
  • Sales en PR;
  • Shop/ Receptie en Horeca;
  • Toezicht op baanonderhoud en golfschool.

Als algemeen directeur heb je vier belangrijke rollen te vervullen, zowel intern als extern;


Rol binnen Het Rijk Golfbanen

  • Leidinggevende voor holding en general managers van de golfbanen;
  • Verantwoordelijk voor financieel resultaat en commerciële prestatie;
  • Strategie en nieuwe projecten;
  • Interne beheersing van financiële, fiscale en juridische aspecten;
  • Samenwerking tussen de vier golfbanen stimuleren.


Rol richting verenigingen

  • Vertegenwoordiging van de holding richting bestuur verenigingen (in samenwerking met general manager);
  • Beheer samenwerkingscontracten/speelovereenkomsten;
  • “Gezicht” bij formele gelegenheden.


Rol richting golfwereld

  • Onderhouden contacten met bestuur NGF en NVG;
  • Onderhouden contacten met aannemers voor baanonderhoud;
  • Onderhouden en uitbouwen corporate contacten met sponsors, pers (inclusief golfbladen), grote bedrijven (relaties), lokale overheden en bestuurders;
  • “Gezicht” bij (in)formele gelegenheden.


Rol richting aandeelhouder en Raad van Commissarissen

  • Tijdig en volledig informeren;
  • Verzorgen van periodieke rapportages;
  • Materiële commerciële en operationele ontwikkelingen;
  • Investeringen (planning + voortgang);
  • Invulling belangrijke posities;
  • Aandeelhouders-/familiebelang onderkennen.


Profiel

Wij zoeken een algemeen directeur met natuurlijk overwicht. Een leider die inspireert en stimuleert. Iemand die van nature empathisch is, open minded en innovatief te werk gaat en met mensen resultaten haalt. Iemand die bezig is met morgen en overmorgen met gevoel voor vandaag.

  • Minimaal HBO denk- en werkniveau;
  • Commerciële gedrevenheid;
  • Meerjarige ervaring op leidinggevend niveau in commerciële organisatie met meerdere vestigingen in de leisure, hospitality of golfbranche;
  • Zicht en grip op grote lijnen, gevoel voor details;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden en representatieve uitstraling, zowel intern als extern;
  • Zelfredzaam en autonoom, verbinder met natuurlijk overwicht en een open karakter;
  • Authentiek gevoel voor kwaliteit, respect, mens en transparantie;
  • Een natuurlijke balans tussen duidelijkheid en nuance.


Je bent bij voorkeur woonachtig in de omgeving van Nijmegen/Arnhem/Amersfoort en voelt je ook thuis in het oosten en zuiden van het land.

Je bent minimaal 36 uur beschikbaar. Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit en bent indien nodig in het weekend beschikbaar.


Aanbod

Een unieke baan in een unieke setting. De wereld van golf en gastvrijheid in een prachtige omgeving. De rol heeft een op de functiezwaarte afgestemd beloningspakket, met inbegrip van bonusregeling, pensioenregeling, auto, telefoon en laptop.


Procedure

De procedure wordt begeleid door bureau K+V. K+V draagt zorg voor de werving en een eerste selectie. De procedure start met het insturen van een motivatie en cv.

Hierna kan een gesprek plaatsvinden bij K+V en zijn er achtereenvolgens gesprekken met de RvC van Het Rijk Golfbanen op maandag 17 juni, het managementteam Het Rijk Golfbanen op (datum volgt) en afsluitende met vertegenwoordigers van de familie. Het streven is de procedure af te ronden voor eind juni en de beoogde startdatum is in september aanstaande.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden. Je kunt reageren tot en met 2 juni 2024. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06 43873326). Roel begeleidt deze opdracht.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Gemeentewerf onderhoud, Groesbeek

WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, Groesbeek, Gelderland
6 dagen geleden
Wat zijn je taken? Het rijden van prullenbakrondes Onderhoud en beheer van werkplaats en de werf. Onderhoud en kleine reparaties van voertuigen, technisch inzicht en affiniteit met het rijdend materieel, je hoeft geen automonteur te zijn. Assistentie verkeer en groen indien nodig. Er wordt ook per persoon gekeken naar de interesses en mogelijkheden. De hoofdtaak blijft het zelfstandig rijden van...
WerkBedrijf Rijk van Nijmegen

Medewerker onderhoud pensionstal, Groesbeek

WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, Groesbeek, Gelderland
6 dagen geleden
Wat zijn je taken? meehelpen met het (machinaal) uitmesten en opstrooien van de stallen de paarden in- en uit de boxen kan begeleidenen/ of het groenonderhoud in en om de tuin en weilanden kan doenen/ of mee kan helpen met het onderhoud in en aan de stallen zelf, bijvoorbeeld schilderen, kleine klusjes, onderhoud van tuigage ed.Deze functie vraagt van jouZelfstandig...
WerkBedrijf Rijk van Nijmegen

ZZP Gehandicaptenzorg

Jobbird.com, Groesbeek, Gelderland
3 weken geleden
Wat wij vragenOpleidingMBOFunctie-eisenBen jij zzp'er en toe aan een unieke uitdaging binnen de zorg? Voor deze uitdaging bij Fokus zijn wij op zoek naar iemand die:Goed kan communiceren en luisteren naar de behoefte van de cliënt;Ervaring heeft binnen de zorg;Je zo neutraal mogelijk kan opstellen wanneer je een woning betreed;Flexibel inzetbaar bent, zowel doordeweeks als in het weekend. Ervaring >10...
Jobbird.com