Junior inspecteur handhaving

Rijksoverheid


Datum: 2 weken geleden
Stad: Middelburg, Zeeland
Contract type: Voltijd
Rijksoverheid
Functie­omschrijving

Voorlichting, vergunningverlening en handhaving. Daarmee streeft Rijkswaterstaat naar betere naleving van wetten en regels op het gebied van waterkwaliteit en milieu. Ook bedrijven moeten zich daaraan houden. Zo werken we met elkaar aan een schonere en veiligere leefomgeving, voor mens en dier. Als junior inspecteur handhaving zet jij je hier dan ook vol voor in! Interessant? Solliciteer direct of lees snel verder!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

In deze learning on the job functie ga je samen met een senior inspecteur aan de slag met het toezicht houden in de provincie Zeeland. Je bent voornamelijk actief bij locaties met wateractiviteiten en industrieën die oppervlaktewater nodig hebben.

In deze functie heb je meerdere rollen. Je voert toezichtcontroles uit op vergunningen, meldingen en onbekende activiteiten, waarna je een toezichtrapportage schrijft over bevindingen van je bezoek. Daarbij neem je af en toe ook monsternames bij bedrijven waarbij je geloosd water van bedrijven controleert. Je voert zelfstandig eenvoudige kortlopende handhavingsacties uit. Samen met collega’s beoordeel je overtredingen en bepaal je passende maatregelen, die je nauwgezet uitvoert. Met begeleiding van een senior inspecteur draag je bij aan complexere dossiers, strafrechtelijke onderzoeken en neem je deel aan verbeteracties. In deze functie ben je veel op pad met je Rijkswaterstaat auto.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Het naleefgedrag van bedrijven verbeteren: dat is waar jij naar streeft en energie uit haalt. Je levert met plezier een directe bijdrage aan jouw leefomgeving op het gebied van milieu, veiligheid en duurzaamheid. Dit doe je in een afwisselende functie bij een organisatie die vaak in het nieuws is. Vanzelfsprekend vind je het fijn om samen te werken, niet alleen met collega’s maar ook met externe partijen zoals gemeenten, andere toezichtorganisaties en het bedrijfsleven. Je bent in staat een heldere verslaglegging in goed Nederlands op te leveren.

Wat wij aan jou waarderen

Je hebt een brede interesse in de leefomgeving en milieu en gebruikt je inlevingsvermogen, waarbij jij je overtuigingsstijl aanpast aan de situatie. Daarnaast beschik je over voldoende inschattingsvermogen en flexibiliteit om de gewenste eindsituatie te bereiken, zonder dat dit ten koste gaat van de interne en externe relaties. Je laat je niet beïnvloeden door druk van buitenaf. Het is een functie waarbij je deels binnen en deels buiten aan het werk bent. Tot slot ben je bereid om consignatiediensten te draaien.

Interesse? Of wil je meer informatie of even verder praten?

Neem dan gerust contact op met Kristien Bijpost, afdelingshoofd Handhaving, via 06-11353728. Zij staat je graag te woord! Neem ook een kijkje op deze link over handhaving in het algemeen bij Rijkswaterstaat.

Onderstaande 3 filmpjes geven je een goed beeld van een belangrijk deel van ons toezicht:

  • een duik in waterkwaliteit
  • onderzoek naar water -en bodemkwaliteit van het Veerse Meer
  • Mission Commander bij Rijkswaterstaat

Functie-eisen

  • je hebt een afgeronde mbo-opleiding in een relevante richting zoals adviseur/inspecteur leefomgeving of milieukunde
  • je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving, zoals de Wet beheer rijkswaterstaatswerken (Wbr), de Omgevingswet en nautische wetgeving
  • je hebt je diploma Buitengewoon opsporingsambtenaar (Boa) of bent bereid deze te halen
  • je bent in het bezit van rijbewijs B

Arbeids­voorwaarden

  • Salaris­niveau

schaal 8



Maand­salaris: Min €2945 - Max €3954

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Foto - Vrijwilliger (Tijdelijk), Middelburg

Stichting Lentekind, Middelburg, Zeeland
1 week geleden
Project detailsStichting Lentekind8-16 uur in totaalVerspreid over 2-4 wekenOp locatieOrganisatie in het kortLentekind ondersteunt de ontwikkeling van elk kind en jongvolwassene, met professionaliteit, passie en plezier.Profiel vrijwilligerWe zoeken een fotograaf om samen met ons onvergetelijke momenten vast te leggen, bijvoorbeeld bij activiteiten, inspirerende mensen of evenementen.Start:Starten binnen twee maandenWaarom we jou nodig hebbenJouw foto's kunnen ouders laten zien wat Lentekind...
Stichting Lentekind

Voorman groenvoorziening, Middelburg

Faam werkt, Middelburg, Zeeland
2 weken geleden
Leid de buitenruimtes als voorman groenvoorziening!Ben je op zoek naar een uitdagende langetermijnbaan in het groen? Werk je graag buiten en wil je een stap verder gaan? Heb je natuurlijk leiderschap in je DNA?Als voorman groenvoorziening ben jij de drijvende kracht achter jouw team van groenvoorzieners. Door regelmatige schouwrondes te maken en nauw samen te werken met de ploegleider, ben...
Faam werkt

Junior Assistent Accountant

Rousch Financial Professionals, Middelburg, Zeeland
3 weken geleden
Meer detailsMatch criteriaSalaris€ 2000 - € 2500ROMC35805Functie omschrijvingAls assistent accountant werk je in teamverband en word je intensief begeleid door de meer ervaren collega (assistent) accountants. De sfeer is ontspannen hier en men is zeker bereid elkaar te helpen, samen werk je namelijk aan een gemeenschappelijk doel: kwaliteit leveren en klanttevredenheid. Jouw werkzaamheden bestaan o.a. uit:Verwerken, controleren en corrigeren van...
Rousch Financial Professionals