Product engineer

Eminent Groep


Datum: 2 weken geleden
Stad: Lelystad, Flevoland
Contract type: Voltijd
Eminent Groep
Functieomschrijving .

Ben jij een ambitieuze Product Engineer met een passie voor techniek en rubberproducten? Wil jij werken in een innovatieve omgeving en meewerken aan het ontwerp en de ontwikkeling van hoogwaardige rubberproducten voor diverse industrieën? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je werkt nauw samen met de Technisch Directeur die zijn kennis aan jou overdraagt. Je krijgt tijdens een stevige inwerkperiode volop de kans je de benodigde kennis eigen te maken en je kunt altijd rekenen op je collega’s. Jij krijgt een heel afwisselende rol binnen een snel ontwikkelende organisatie.

Co-engineering is belangrijk binnen dit bedrijf om vanuit samenwerking te komen tot de beste oplossing voor de klant. Jij bent regelmatig al in de salesfase betrokken en gaat in enkele gevallen met de accountmanager mee naar klanten, waar je technisch, creatief en functioneel meedenkt over mogelijkheden en ontwerp. Hierbij gebruik je jouw kennis van het productieproces, matrijsontwerp en materiaaleigenschappen om te komen tot een passende oplossing. Bij andere projecten levert de klant al redelijk uitgewerkte tekeningen aan en stem je met name de maakbaarheid af met collega’s.

Je ontwerpt de profielen in AutoCAD en werkt deze uit tot offerte-, overzichts-, detail- en maatvoeringstekeningen. Je werkt hierbij intensief samen met jouw collega’s van sales, matrijzenmakerij en productie van samples. Jullie stemmen tussentijds af en sparren over maakbaarheid. Ook beoordeel je samples, maak je prototypes op een 3D printer stel je ontwerpen bij. Je vindt het leuk je kennis op pijl te houden m.b.t. matrijsontwikke-lingen, extrusietechnieken en specifieke materiaal eigenschappen. Daarnaast denk je continu mee over wat er beter, leuker en efficiënter kan in de processen en werkzaamheden. Hierin krijg je veel vrijheid om met ideeën te komen, het initiatief te nemen en voorstellen te doen.

Functie Eisen

  • Afgeronde relevante HBO opleiding of door ervaring verkregen HBO werk- en denkniveau;
  • Ervaring als engineer/tekenaar in de industriële productontwikkeling, werktuigbouw of bouw;
  • Kennis van rubber is niet nodig, wel ben je bereid je hierin te verdiepen.
  • Je spreekt goed Nederlands en Engels, Duits is een pré

Functieoverzicht .

Opleidingsniveau

MBO

Aanbod

    • Een uitdagende functie in een innovatieve en groeiende organisatie;
    • Een dynamische werkomgeving met ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling;
    • Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
    • Een informele werksfeer met betrokken collega's.

Bedrijfsprofiel .

Deze opdrachtgever levert een uitgebreide assortiment van rubber afdichtingen. Deze worden toegepast in o.a. industriedeuren, ramen & deuren, verandabouw, kassenbouw, scheepsbouw en infra. Zij staan bekend als innovatieve en betrouwbare partner die met specialistische kennis een goede, constante kwaliteit van haar producten levert. Het bedrijf beschikt over moderne productielijnen en een eigen spuitplaatmakerijen. Zij onderscheiden zich niet alleen door de uitgebreide extrusie mogelijkheden zoals magnetron, zoutbad of autoclaaf, maar met name door de ondersteuning in de engineeringsfase om daarmee een op maat ontworpen en geproduceerd product te leveren wat aansluit bij de behoefte van de klant. Met daarnaast eigen sales, inkoop en engineering hebben zij het gehele productieproces in eigen hand.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Leidinggevende Assemblage teams m/v, Lelystad

Hanzewerk, Lelystad, Flevoland
1 week geleden
Wat Ga Je DoenHeb jij een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kan een groep productiemedewerkers ( 60 man ) motiveren en aansturen tot een Top productie team? Heb jij geen moeite om ook zelf je handen uit de mouwen te steken? Lees dan gauw verder en solliciteer!Als leidinggevende van dit team ben jij verantwoordelijk voor het aansturen van teamleiders en hun assemblage...
Hanzewerk

Logistiek Gamer

FlevoDirect uitzendbureau, Lelystad, Flevoland
€ 2.500 - € 2.900 per maand
2 weken geleden
BedrijfsomschrijvingHet familiebedrijf, dat al ruim 93 jaar bestaat, is uitgegroeid tot een Internationaal bedrijf met vestigingen over de hele wereld. De vestiging in Lelystad, geopend in 2018, biedt ultramoderne technieken en totaaloplossingen op het gebied van logistiek en opslag. De werksfeer binnen de organisatie is prettig en ongedwongen, en er heerst een sterke nadruk op teamwork.FunctieomschrijvingAls Logistiek Gamer ben jij...
FlevoDirect uitzendbureau

Marketing Coördinator

Walters People, Lelystad, Flevoland
€ 3.000 - € 4.500 per maand
3 weken geleden
Voor een groeiende organisatie die innovatieve oplossingen biedt voor de dagelijkse bedrijfsvoering ben ik op zoek naar een Marketing Manager/Coördinator (2-3 jaar relevante ervaring). De focus van dit bedrijf ligt op op Identity, Document, en Payments, met diensten zoals elektronische identiteiten en facturatie. Als Marketing Manager/Coördinator krijg je de kans om samen met het team bij te dragen aan de...
Walters People