Gegevensbeheerder

Rijksoverheid


Datum: 1 week geleden
Stad: Arnhem, Gelderland
Contract type: Voltijd
Rijksoverheid
Functie­omschrijving

Als gegevensbeheerder speel je een belangrijke rol in een grote organisatie als Rijkswaterstaat. Momenteel zijn we bezig met een grote vervangings- en renovatieopgave van onze infrastructuur. Daarom verzamelen we objectgegevens van bruggen, stuwen, sluizen, tunnels, (snel)wegen en vaarwegen om deze toekomstbestendig te maken. Klinkt dit als jouw rol? Lees vooral verder!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

Als gegevensbeheerder bij Rijkswaterstaat speel je een belangrijke rol in het beheer en de ontsluiting van gegevens die van essentieel belang zijn voor de Nederlandse infrastructuur. Je verzamelt, verwerkt, en beheert gegevens om ervoor te zorgen dat onze systemen actueel, betrouwbaar en compleet zijn. Je komt in een projectteam te werken met verschillende niveaus gegevensbeheerders.

Jij draagt bij door onder andere het:

  • verzamelen van gegevens van verschillende bronnen: Denk hierbij bijvoorbeeld aan asset managers of externe partijen die data inwinnen
  • controleren van gegevens op kwaliteit en juistheid: Denk hierbij aan het controleren van attribuutgegevens
  • verrijken van deze gegevens: Door deze te voorzien van de juiste metadata
  • verwerken van gegevens in beheersystemen: Zoals ArcGIS, Meridian en Ultimo
  • coördineren van enkele medewerkers die je ondersteunen in deze werkzaamheden

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Als gegevensbeheerder vervul je een belangrijke rol in grootschalige infrastructuurprojecten die de veiligheid en efficiëntie van Nederland bevorderen. Je ziet voldoening in het bijdragen aan de realisatie van veilige, goed functionerende wegen, bruggen, waterwegen en meer.

Samen met een team van collega’s (circa 15) verzorg en borg je de informatievoorziening binnen de regio Oost-Nederland binnen het asset management. Samen met onder andere de medewerker informatievoorziening, asset teams en projectteams werk je als gegevensbeheerder aan het op orde brengen en houden van de beheersystemen, zodat de gegevens beschikbaar zijn voor het onderbouwen van de programmering van maatregelen en projecten kunnen worden voorbereid en uitgevoerd.

Kortom, jij krijgt energie van:

  • werken aan objecten waar miljoenen mensen gebruik van maken
  • werken met data en informatievoorziening voor toonaangevende objecten
  • werken aan het op orde brengen van gegevens in systemen
  • de werkzaamheden zelf praktisch uitvoeren en deze ook te coördineren door anderen aan te sturen.

Wat wij aan jou waarderen

Wij waarderen jouw nauwkeurigheid, gestructureerde aanpak en oog voor detail. Je bent proactief en staat altijd klaar om verbetervoorstellen aan te dragen. Daarnaast hechten we veel waarde aan jouw klantgerichtheid, communicatieve vaardigheden, enthousiasme en leergierigheid. Jouw betrokkenheid draagt bij aan het realiseren van optimale werking van onze infrastructuur.

Om de gegevens te verzamelen en te verwerken, is het belangrijk dat je een analytisch brein hebt. Kunnen dingen beter, dan maak je dit bespreekbaar! Zo zorgen we samen voor dat het werk in de toekomst nog sneller en gestroomlijnder verloopt. Kennis en ervaring met onderhouds/ beheermanagementsystemen is van belang omdat jij een belangrijke schakel bent binnen het proces asset management. Samen met de asset teams op het district, zorg jij dat onze informatiebehoefte om tot goede afwegingen en maatregelen te komen wordt ingevuld.

Wil je meer weten over de vacature?

Bel of app met Ruben Pronk, teamleider data en informatievoorziening, via 06-15951845. Of wil je inhoudelijk meer weten? Bel of app met Erik Steenbergen, via 06-46991708. Hij staat je graag te woord.

Wil je meer lezen over onze projecten?

Binnen Rijkswaterstaat werken we aan een grote diversiteit aan projecten. Lees meer over de verruiming van de Twentekanalen, de verbreding van de A1 of de renovatie van de A12 IJsselbruggen.

Functie-eisen

  • je hebt minimaal een afgeronde mbo-opleiding in een relevante richting waar gegevensbeheer een rol speelt
  • je hebt enkele jaren aantoonbare werkervaring in gegevensbeheer (of asset beheer)
  • je hebt bij voorkeur kennis / ervaring met ArcGIS, Onderhouds/Beheermanagementsystemen en/of Documentmanagementsystemen.

Arbeids­voorwaarden

  • Salaris­niveau

schaal 10



Maand­salaris: Min €3091 - Max €4921

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Mechanical Engineer

Continu Professionals, Arnhem, Gelderland
2 dagen geleden
FunctieomschrijvingAls constructeur ben je samen met je collega's verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een machine die voldoet aan de wensen en specificaties van de klant. De machines zijn sorteersystemen die voornamelijk binnen distributiecentra en webshops gebruikt worden en zij behandelen dan ook zeer veel en diverse producten. De basistechnieken die gebruikt worden kunnen over het algemeen overal ingezet worden, maar...
Continu Professionals

Lead auditor met als speerpunt Milieumanagement (ISO 14001 en ISO 9001)

TÜV Rheinland Group, Arnhem, Gelderland
3 weken geleden
General information Location Arnhem Type of contract Permanent Full Time Occupational field Auditing & Consulting Job-ID 8331 Werken in een klein team als onderdeel van een internationale organisatie? Innovatieve kracht, neutraliteit, wereldwijde aanwezigheid, kwaliteit en efficiëntie - dat is waar TUV Rheinland voor staat. Wij willen 's werelds beste duurzame en onafhankelijke dienstengroep zijn voor testen, inspectie, certificering, advies en...
TÜV Rheinland Group

Medische Beeldvormings- en Bestralingsdeskunde (MBB-er) op de nucleaire geneeskunde

Rijnstate, Arnhem, Gelderland
€ 3.047 - € 4.324 per maand
3 weken geleden
Solliciteren kan tot en met 6 mei 2024 Medische Beeldvormings- en Bestralingsdeskunde (MBB-er) op de nucleaire geneeskunde Ben jij die MBB-er die van afwisseling houdt en zich graag ontwikkelt? Op onze leuke en innovatieve afdeling nucleaire geneeskunde komt een plekje vrij! Binnen de afdeling RNG heb je als Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige (MBB-er) een afwisselende functie. We bieden je veel...
Rijnstate