Servicemedewerker ICT

Driessen


Datum: 1 week geleden
Stad: Apeldoorn, Gelderland
Salaris: € 2.506 - € 3.091 per maand
Contract type: Voltijd
Driessen

Doe mee aan het laptopproject bij de Belastingdienst! Als ICT-servicemedewerker zorg jij ervoor dat elke collega een nieuwe werkplek krijgt. Start in mei met een salaris vanaf 2500,-.

Wat ga je doen?

Als ICT-servicemedewerker werk je bij de Belastingdienst. Hier heb jij een belangrijke rol in een project dat nieuwe laptops verzorgt voor een groot aantal werkplekken.

Jij gaat:

  • Dozen vouwen
  • Verzenden van apparaten zoals oude laptops
  • Schoonmaken van laptops en werkruimtes
  • Vullen en legen van rolcontainers
  • Loskoppelen van oude laptops en aansluiten van nieuwe
  • Identificeren van laptopproblemen aan de hand van handleidingen

Sluit je aan bij het team en zorg ervoor dat elke collega een nieuwe werkplek krijgt! Solliciteer vandaag nog en start in mei voor 3 maanden. En als het goed gaat, wordt jouw contract verlengd!

Wie ben jij?

Als ICT-servicemedewerker werk je graag samen met anderen. Je zorgt ervoor dat al je collega's blij zijn met hun schone nieuwe laptops. Je bent actief en ziet wat er moet gebeuren. Verder:

  • Heb je minimaal een mbo-diploma
  • Kun jij zwaardere dozen tillen
  • Heb je kennis van laptops

Waar ga je werken?

Jij gaat werken bij de Belastingdienst in Apeldoorn. Hier ga jij voor de komende 3 maanden aan de slag.

Wat bieden we jou?

  • Een salaris van € 2.506,00 tot € 3.091,00 / schaal 5, cao Rijksambtenaren
  • Een reiskostenvergoeding van 7 cent per km met de auto, 21 cent per km met de fiets, OV 2e klasse 100% vergoed met een max van €3,40 per dag
  • Je bouwt naar rato 25 vakantiedagen per jaar op en ontvangt 8,33% vakantiegeld over je verdiende salaris
  • Jouw persoonlijk leerplatform met gratis e-learnings, workshops en trainingen
  • Pensioenopbouw vanaf dag 1
  • Een eindejaarsuitkering
  • Doorbemiddeling bij einde opdracht of einde dienstverband

Als medewerker via Driessen kun je daarnaast rekenen op mooie extra’s zoals collectiviteitskortingen bij verschillende (zorg)verzekeringen, een fiscaal voordelige uitruilregeling en €10 korting op je sportabonnement bij een van de 3550 sportscholen.

Is je interesse gewekt?

Reageer op deze vacature via de sollicitatieknop. Heb je een vraag over deze vacature? Neem dan telefonisch contact met Amber Elie of Babbe Verdonk op via 026-204 24 11 of stuur een e-mail via [email protected].

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Project Management Officer, Apeldoorn

ZuidProfs, Apeldoorn, Gelderland
1 dag geleden
Het KadasterHet Kadaster registreert en verstrekt gegevens over de ligging van vastgoed in Nederland en de daarmee samenhangende rechten, zoals eigendom en hypotheek. Als zelfstandig bestuursorgaan is dat onze wettelijke taak. Onze gegevens bieden houvast bij het onderzoeken van maatschappelijke vraagstukken, of het nu gaat om de beste route voor een nieuwe snelweg, actuele ontwikkelingen op de woningmarkt of het...
ZuidProfs

Vakantiemedewerker

PLUS, Apeldoorn, Gelderland
2 weken geleden
PLUS Budding Plaats: Apeldoorn Type baan: Parttime Uren: 8 - 32 uur Beschikbaarheid: Doordeweeks + Zaterdag + 's Avonds Werkervaring: geen specifieke werkervaring nodig Vereiste leeftijd: Minimum leeftijd 15 jaar Wat ga je doen? Als vakantiemedewerker kun je op verschillende afdelingen terecht komen. Zorg je dat alle producten strak in de schappen staan of hou je je liever bezig met...
PLUS

Projectondersteuner parttime

Start People Almere, Apeldoorn, Gelderland
€ 19,11 - € 19,12 per uur
3 weken geleden
Over de functie Wij zijn op zoek naar een projectondersteuner, voor 16 uur, bij de Politieacademie in Apeldoorn. Houd jij van een dynamische functie, waarbij je snel moet kunnen schakelen en zelfstandig je creativiteit inzet voor een lopend project? dan zijn wij op zoek naar jou! Als project ondersteuner draag je bij aan het effectief en efficiënt organiseren van het...
Start People Almere