Casemanager(s) Wmo Daklozenloket

Gemeente Den Haag


Datum: 1 week geleden
Stad: Den Haag, Zuid-Holland
Salaris: € 3.014 - € 4.752 per maand
Contract type: Voltijd
Gemeente Den Haag
Ben jij bekend met de dak- en thuislozenproblematiek? Wil je iedere dag opnieuw de juiste ondersteuning inzetten voor dak- en thuisloze Hagenaars?

Wij zoeken meerdere casemanagers Wmo voor het Daklozenloket. Als casemanager heb je de regie in handen; je bent zelf geen hulpverlener en geeft geen inhoudelijke begeleiding. Een aanzienlijk deel van je tijd besteed je aan administratieve taken. Binnen het Daklozenloket hebben we casemanagers die zich richten op individuen of gezinnen.

Wat ga je doen?

Je bent het eerste aanspreekpunt voor de inwoner. Als casemanager heb je Iedere week loketdiensten. Daarnaast voer je regie, je bent zelf geen hulpverlener en begeleidt niet inhoudelijk. Je ziet erop toe dat de juiste ondersteuning wordt ingezet en dat de inwoner uiteindelijk uitstroomt naar een passende woonplek. Het merendeel van je tijd ben je bezig met het uitvoeren van administratieve taken.

Tijdens je loketdienst ontvang je inwoners, die vanuit verschillende situaties dakloos zijn geraakt. Vaak blijkt er sprake te zijn van multi-problematiek en heeft onze inwoner een lange weg afgelegd, voordat hij/zij (opnieuw) bij het Daklozenloket komt voor ondersteuning. Samen met de inwoner en eventuele hulpverlening, onderzoek je de situatie, maak je een start met de inventarisatie van de omstandigheden en bekijk je welke ondersteuning hierbij nodig is. Het inzetten van maatschappelijke opvang en/of begeleiding kan hier onderdeel van uitmaken. Dit alles verwerk je in een Wmo-advies. Kwetsbare inwoners leid je zo snel mogelijk toe naar de juiste zorg en ondersteuning, om te zorgen voor een goede start van het herstel.

Op basis van het Wmo-advies, maak je een gezamenlijk plan van aanpak. Onderdeel van dat plan zijn acties die inwoners zelf kunnen ondernemen. Door korte lijnen naar andere professionals en gespecialiseerde hulpverleners, binnen en buiten de gemeente, zorg je voor een persoonlijk plan met zoveel mogelijk keuzevrijheid, zodat de inwoner een verbetering van de kwaliteit van leven ervaart. Je maakt maximaal gebruik van de kracht van mensen zelf. Het maken van een plan van aanpak vraagt een grote creativiteit van jou als casemanager. Belangrijk is dat je het grote geheel kan overzien en daarnaast oog hebt voor (ogenschijnlijk) kleine zaken. Juist deze kunnen van grote betekenis zijn voor iemands welzijn en toekomstperspectief.

Op dit moment hebben we casemanagers Wmo nodig voor de specialisatie individuen en gezinnen. Geef in je sollicitatiebrief aan naar welke doelgroep je voorkeur uitgaat.

Wat vragen wij?

Naast het uitvoeren van de Wmo, vragen wij van onze casemanagers een grote dosis creativiteit en flexibiliteit. Immers de hulpvraag is complex, middelen zijn beperkt en de maatschappelijke opvangketen is continu in ontwikkeling. Je werkt in een politiek sensitieve omgeving: wat vandaag nog klopt, kan morgen zo weer anders zijn. Als team zijn wij continu aan de slag met het vernieuwen en verbeteren van onze dienstverlening.

Je hebt ervaring in het werken met en voor mensen die aan de rand van de samenleving leven. Je kent de zorgketen en bent bekend met de specifieke problemen van dakloosheid. Je bent in staat snel een goede inventarisatie en inschatting te maken van de problematiek op diverse leefgebieden, zo ook voor het kindperspectief. Je kunt goed omgaan met werkdruk en bent in staat om in een hectische werkomgeving toch je rust te bewaren en regie te nemen over je eigen caseload. Je kan schakelen tussen beleidstaal, de taal van de hulpverlener en de taal van jouw individu/gezin. Hoewel het merendeel van de taken administratief van aard is, weet je jezelf te motiveren om de regie te voeren. Je bent bekend met de mentale uitdagingen en hebt de weerbaarheid hiermee om te gaan.

Je werkt vanuit een persoonlijke drive om dagelijks het verschil te willen maken in het leven van mensen, en je maakt maximaal gebruik van de kracht van de mensen zelf en hun directe omgeving.

Verder beschik je over:

  • een hbo-diploma, bijvoorbeeld Social Work;
  • kennis van het sociaal domein en bij voorkeur van de Wmo en/of de jeugdhulpverlening;
  • ervaring met werken met kwetsbare personen/gezinnen;
  • ervaring met het stellen van Wmo-indicaties is een pre.

Wat bieden wij?

Je helpt Haagse inwoners om zo lang mogelijk vitaal en zelfstandig te blijven, en door je vernieuwende bijdrage groeit zowel jouw eigen, als onze gezamenlijke expertise. Je werkt in een stedelijk team met +50 enthousiaste en betrokken collega’s en in een breed netwerk van andere professionals.

Afhankelijk van je achtergrond en (werk)ervaring bieden wij daarnaast:

  • een start in aanloopschaal 8 van minimaal € 3.014,- en maximaal € 4.244,- bruto per maand, op basis van een volledige (36-urige) werkweek;
  • óf een salaris in de functionele schaal 9 van minimaal € 3.317,- en maximaal € 4.752,- bruto per maand, op basis van een volledige (36-urige) werkweek;
  • minimaal een 32-urige werkweek en maximaal een 36-urige werkweek, met ruimte om compensatieverlof op te bouwen;
  • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
  • een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% boven op je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof of salaris;
  • de ruimte om jouw optimale werk- en privébalans te vinden: je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past;
  • opname in het ABP-pensioenfonds met een gunstige pensioenregeling, waarbij wij 70% van je pensioen betalen en een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
  • 144 uur wettelijk verlof en 50,4 uur bovenwettelijk verlof (bij een volledig dienstverband van 36 uur);
  • diverse andere vormen van verlof, zoals compensatieverlof, ouderschapsverlof en zorgverlof;
  • en nog veel meer. Bekijk onze overige arbeidsvoorwaarden.

Wie zijn wij?

Het team Dakloosheid werkt stedelijk en bestaat uit +50 enthousiaste en betrokken collega’s. De teams worden aangestuurd door 3 teammanagers. Iedere teammanager heeft zijn/haar eigen specialisatie. De specialisaties bestaan uit het Individuele loket, het Gezinnenblok en het Haags Straatteam. Ook ben je onderdeel van een breed netwerk van andere professionals.

Je gaat aan de slag bij het team Dakloosheid van de productgroep Stedelijke Dienstverlening, wat onderdeel is van de dienst OCW. We dragen bij aan Den Haag als gezonde, aantrekkende, werkende en verbonden stad. Waar inwoners trots zijn op hun woonplaats, waar iedereen in de stad meetelt, meedoet en prettig woont en werkt. Den Haag is ook een stad waar mensen dagelijks vastlopen. Inwoners hebben soms problemen die gevolgen hebben voor hun werk, inkomen, woonsituatie, veiligheid, gezinssituatie of (geestelijke) gezondheid. Als gemeente Den Haag zorgen we ervoor dat individuen en gezinnen de ondersteuning krijgen die nodig is om mee te doen aan de samenleving.

De productgroep Stedelijke Dienstverlening bestaat uit 9 teams, waaronder het team Risicogroepen, het team Casusregisseurs, het team Dakloosheid, het team Wonen, het Veilig Verder Team, Team Regie, de Jeugdbeschermingstafel, het pilotteam Volwassenengeweld en het team Kwaliteit en Ontwikkeling.

Meer weten

Heb je een inhoudelijk vraag over de vacature en/of procedure, neem dan contact op met Sandra Felter, teammanager Dakloosheid specialisatie individuen, bereikbaar op telefoonnummer 06-55346847 of per e-mail via [email protected], en Lisette Bodaan teammanager Dakloosheid specialisatie gezinnen, bereikbaar op 06- 27038246 of per mail [email protected]. Spreek altijd een voicemail in als er niet wordt opgenomen, dan word je zo snel mogelijk teruggebeld.

De gemeente Den Haag wil een werkgever zijn waar het prettig werken is. Waar het veilig is en waar ruimte is om vrijmoedig te spreken. Waar er ruimte is voor verschillende mensen, meningen en perspectieven. Den Haag, onze mooie stad achter de duinen, heeft medewerkers nodig die zich willen inzetten voor het welzijn en de leefbaarheid van al onze burgers. Wees welkom om te solliciteren als jij je daarvoor wilt inzetten. Zo zijn we Samen Haags.

Vragen? Neem contact op met de recruiter

Werin Rampadarath

Recruiter Mail Werin Rampadarath

Extra informatie

  • Wij zijn op zoek naar meerdere nieuwe collega’s.
  • Wacht niet met solliciteren tot de sluitingsdatum. Gedurende publicatie plannen wij al gesprekken in. Je kunt reageren tot en met 30 juni 2024.
  • Als wij geschikte kandidaten hebben geworven, sluit de publicatie eerder.
  • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure.
  • Het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kan deel uitmaken van de procedure.
  • Je bent zichtbaar voor de doelgroep en de ketenpartners, wat betekent dat thuiswerken op structurele basis niet standaard mogelijk is.

Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus. Indien wij daar toch gebruik van maken, werken wij met vaste leveranciers.

Sollicitatieproces

Solliciteren

Solliciteren: Je solliciteert door het invullen van ons online sollicitatieformulier.

Op gesprek

Op gesprek: Super, je bent een stapje verder in ons sollicitatieproces. We leren jou graag beter kennen via een gesprek. Daarnaast krijg jij ook ruimte om meer over de gemeente, de functie en het team te weten te komen.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden: Gefeliciteerd! We doen je graag een aanbod met betrekking tot salaris, vakantiedagen en andere voorwaarden

Aangenomen

Aangenomen: Gefeliciteerd! We zijn het beide eens over de arbeidsvoorwaarden. Alleen het contract en de VOG moeten nog worden ondertekent en dan kan je starten bij de Gemeente

Indiensttreding

Indiensttreding: Op je eerste werkdag krijg je een introductie over de gemeente Den Haag en maak je kennis met je collega’s en werkplek. Hiermee begint je nieuwe baan bij de gemeente Den Haag.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Partymanager

The Hague Conference Centre, Den Haag, Zuid-Holland
1 week geleden
Partymanager 32 - 38 uurThe Hague Conference Centre (THCC) zoekt een enthousiaste en gastvrije Partymanager. Als Partymanager hou je van veel afwisseling in je werkzaamheden en vind je het leuk om verantwoordelijk te zijn voor de aansturing van uitdagende events. Je bedient voornamelijk zakelijke opdrachtgevers en jij weet precies wat zij nodig hebben om hun event bij ons tot een...
The Hague Conference Centre

jobcoach Pools

Randstad Nederland, Den Haag, Zuid-Holland
€ 2.550 - € 3.000 per maand
1 week geleden
Functieomschrijving Beschrijving Ben jij echt verbinder die vloeiend Pools spreekt? Wil je een belangrijke rol spelen in het ondersteunen van flexwerkers uit Oost-Europa bij het vinden van passende banen in de logistieke sector? Dan ben jij misschien wel de jobcoach die wij zoeken! Als jobcoach werk je nauw samen met grote logistieke en productie klanten om flexwerkers uit Oost-Europa te...
Randstad Nederland

Souschef

De Beren, Den Haag, Zuid-Holland
1 week geleden
Den Haag Full-time MBO Geplaatst op: 18-04-2024 Verloopt: 17-07-2024 Ben jij een gepassioneerde chef die zichzelf wil blijven ontwikkelen en onze gasten wil verrassen met heerlijke gerechten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor De Beren in Ypenburg zijn wij op zoek naar een gedreven souschef die ons team komt versterken. Bij De Beren draait alles om een goede...
De Beren