Adviseur Onderwijs Servicecentrum Leiden / OSC

mboRijnland


Datum: 1 week geleden
Stad: Leiden, Zuid-Holland
Salaris: € 3.431 - € 5.078 per maand
Contract type: Voltijd
mboRijnland

Vind jij het leuk om groepsbegeleiding en één-op-één-begeleiding te bieden aan studenten met een ondersteuningsbehoefte? Door welke oorzaak ook: van faalangst tot chronisch ziek? En vind je het ook uitdagend om docenten en studieloopbaanbegeleiders hiervoor tools te geven? Met als doel: iedere student een diploma! Lees dan snel verder wat mboRijnland jou te bieden heeft!

In eerste instantie zul je aan de slag gaan binnen het OSC op Lammenschans in Leiden. Voor deze functie is het fijn als je het prettig vindt om na verloop van tijd dezelfde werkzaamheden uit te gaan voeren in een ander OSC team. We zoeken dus iemand die graag op die manier werkt.

Want dit mag je als adviseur Onderwijs Servicecentrum gaan doen …

  • Je adviseert en begeleidt studenten om er samen voor te zorgen dat ze hun beroepsopleiding succesvol kunnen afronden. De student houdt altijd de regie.
  • Je draagt eraan bij dat iedere student onderwijs op maat kan volgen als dat nodig is.
  • Je onderhoudt proactief contacten met andere instanties, zoals bijvoorbeeld schoolmaatschappelijk werk, de jeugdverpleegkundige, Leerplicht en RMC.
  • Je werkt nauw samen met een onderwijsteam, zodat studenten integraal binnen ons mbo begeleid worden.
  • Je werkt zelfstandig met eigen dossiers, maar altijd in teamverband.
  • Je verricht administratief werk voor de verantwoording in het studentinformatiesysteem.
  • Je organiseert en neemt deel aan overleggen intern en extern om de begeleiding goed te laten verlopen en daarmee voortijdig schooluitval te beperken.
  • Je mag je het Rijnlands denken eigen maken! Klik op deze link om meer te weten te komen over onze missie en kernwaarden.
  • En, bijzonder voor deze functie; je kunt na verloop van tijd ook ingezet worden op een andere OSC locatie.

En daar krijg je veel voor terug!

Het geeft een fijn gevoel om samen met studenten en onderwijsteams te kijken wat wél lukt in plaats van te focussen op wat niet goed gaat. En er is meer! Je komt terecht in een toegewijd team en kunt rekenen op een salaris van minimaal € 3.431 tot maximaal € 5.078 bruto per maand bij een volle werkweek (schaal 10, cao mbo). Wij bieden een tijdelijke aanstelling die wij bij geschiktheid en gelijkblijvende omstandigheden graag voortzetten. Bovendien is jouw ontwikkeling voor ons een prioriteit. Met Good Habitz van de mboRijnland academie werk je aan persoonlijke en professionele groei. We helpen je graag het maximale uit je werk en loopbaan te halen.

Daarnaast ontvang je als adviseur Onderwijs Servicecentrum:

  • 8.33% eindejaarsuitkering;
  • een bijdrage van 70% aan de pensioenpremie;
  • de mogelijkheid om binnen redelijkheid je werk flexibel te plannen;
  • 31 vakantiedagen per jaar bij een fulltime aanstelling;
  • een bijdrage aan de ziektekostenverzekering, ook de aanvullende;
  • een laptop-bijdrage volgens onze BYOD-regeling;
  • een telefoon en thuiswerl vergoeding;
  • een bijdrage voor de sportschool;
  • een aantrekkelijke vervoersregeling bestaande uit een fietsregeling en NS-businesscard.

Bovendien zijn wij er voor iedereen

In ons onderwijs werken wij niet alleen aan de toekomst van onze studenten. Ook werken we aan de toekomst van onze samenleving. We leggen met ons onderwijs de basis voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen meetelt en van waarde is en je altijd de kans krijgt je talenten te ontwikkelen. Ons onderwijs en ons handelen dragen ook bij aan een duurzame wereld.

Hoe je werkdag eruit zal zien?

We vroegen het Iris de Jong: “Ik kijk altijd eerst welke afspraken in de agenda staan, want ik heb veel contact met collega adviseurs, studenten, ouders, docenten, studieloopbaanbegeleiders, de teamleider van het onderwijsteam en hulpverleners van externe organisaties. Iedere dag staat in het teken van het ondersteunen van studenten tijdens hun opleiding, zodat iedereen een diploma kan behalen. Studenten kunnen allerlei redenen hebben waardoor ze bij ons Onderwijs Servicecentrum terechtkomen: van faalangst tot chronisch ziek, van studeren met diagnose autisme tot problemen in de privésituatie of op straat. Ik ondersteun de student vervolgens bij het in beweging komen, een richting kiezen en een plan maken. Hierbij werk ik vanuit het handelingsgericht werken en kijk ik dus over de schouder mee. De student houdt de regie. De verslaglegging van alle stappen behoort ook tot mijn takenpakket. Overigens is de begeleiding niet alleen op individueel niveau. We bieden ook ondersteuning aan docenten en studieloopbaanbegeleiders: we signaleren verbeterpunten in de begeleiding tijdens het onderwijs, benoemen en gaan het gesprek aan. Ook organiseer ik trainingen als daar behoefte aan is, zowel voor studenten als voor docenten. Het is in mijn functie zo belangrijk om onderlinge bruggen te slaan!”

We vroegen Iris ook wat haar motiveert:

“Ik krijg er energie van als een student zelf het gevoel heeft stappen te zetten in zijn of haar ontwikkeling. Je merkt soms dat iemand helemaal vastzit en het is fijn om dan structuur en perspectief te kunnen bieden. Ik los niets zelf op, maar kijk mee over de schouder van de student en docent. Samen verkennen we de opties.”

Dus, herken jij jezelf hierin?

  • Empathisch ingesteld: goed in verbinding maken en oog voor de individuele student
  • Methodisch kunnen en willen werken: oplossingsgericht coachen en handelingsgericht werken
  • Durven experimenteren: out of the box ideeën om de dienstverlening voor studenten steeds verder te verbeteren
  • Sterk in je schoenen: tegengas kunnen geven
  • Proactief: in contact maken en het leveren van maatwerk
  • Transparant: doen wat je zegt
  • Veelzijdigheid: kunnen omgaan met diverse culturen en diverse problematiek

En heb je deze vaardigheden op je cv staan?

  • Hbo+ opleidingsniveau
  • Ervaring met begeleidingsgesprekken voeren
  • Digitale ervaring om te werken met een complex studentinformatiesysteem
  • Administratieve ervaring voor het maken van rapportages

Solliciteer dan bij ons als adviseur Onderwijs Servicecentrum

Herken jij jezelf in deze omschrijving? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet uiterlijk voor 13 mei 2024. Klik hiervoor op onderstaande sollicitatiebutton en voeg je enthousiaste motivatiebrief en cv toe. Wil je nog iets meer weten over mboRijnland of de functie? Kijk dan op onze website of neem contact op met Klaas Kuin, teamleider OSC Leiden, [email protected], 06-3017 5964).

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 20, 2024. We plaatsen deze vacature zowel intern als extern, waarbij interne kandidaten voorrang hebben in de procedure.

Het Onderwijs Servicecentrum

Het Onderwijs Servicecentrum (OSC) adviseert en begeleidt studenten en onderwijsteams om er samen voor te zorgen dat studenten succesvol een beroepsopleiding met diploma kunnen afronden. Daarnaast werkt het OSC samen in gemeentelijke en regionale samenwerkingsverbanden, gericht op het voorkomen van voortijdige schooluitval. In het OSC zijn ook altijd meerdere externe experts actief. Bijvoorbeeld schoolmaatschappelijk werkers, een GGD-medewerker en regionale leerplichtambtenaren.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Medewerker groenvoorziening, Leiden

Faam werkt, Leiden, Zuid-Holland
2 dagen geleden
Prachtig werk in de groenvoorziening!Word jij enthousiast van samenwerken aan lange termijn projecten met collega's? Beheers je de kunst van bosmaaien, schoffelen en ben je dol op bladblazen? Zoek je afwisselend werk waar geen dag hetzelfde is? Zet je in binnen de groenvoorziening en geef de buitenruimtes een strakke uitstraling!Als Medewerker Groenvoorziening Ga Je Aan De Slag Met Het Onderhoud...
Faam werkt

Heftruckchauffeur

Pro industry, Leiden, Zuid-Holland
€ 2.400 - € 2.800 per maand
2 weken geleden
Voor een voortreffelijke organisatie in de voedingsmiddelenindustrie zijn we momenteel op zoek naar een ervaren heftruckchauffeur voor de 2-ploegendienst. In deze rol kun je rekenen op een aantrekkelijk salaris tot €2.800,- per maand. Deze kans is bijzonder opmerkelijk, omdat je de gelegenheid krijgt om te werken bij een hoog aangeschreven bedrijf dat diverse carrièregroeimogelijkheden biedt. Wat ooit begon als een...
Pro industry

Assistant Scientist - Analytical Methods

Yacht, Leiden, Zuid-Holland
3 weken geleden
Bedrijfsomschrijving About the Company At Johnson & Johnson Innovative Medicine, they are working to create a world without disease. Transforming lives by finding new and better ways to prevent, intercept, treat and cure diseases inspires us. They bring together the best minds and pursue the most promising science. Why YACHT ? Because of challenging positions at leading (biotech) companies, a...
Yacht