Adviseur programmeren infrastructuur

Rijkswaterstaat


Datum: 1 week geleden
Stad: Leeuwarden, Friesland
Salaris: € 3.662 - € 5.586 per maand
Contract type: Voltijd
Rijkswaterstaat

In deze invloedrijke rol vanuit regio Noord-Nederland zorg jij samen met je collega’s ervoor dat we als Rijkswaterstaat onze programmering strak op orde hebben. In onze programmering zijn al onze werkzaamheden aan onder andere (vaar)wegen, viaducten, tunnels en sluizen opgenomen en dit vraagt om een expert in plannen maken. Ook kun je bijdrages leveren aan de landelijke Rijkswaterstaat programmering.Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat maken
Rijkswaterstaat Noord-Nederland gaat in de komende 10 jaar veel assets vernieuwen. Tijdens deze opgave willen we de regio Friesland, Groningen en Drenthe goed bereikbaar houden. Naast assets als sluizen, tunnels en viaducten beheren wij onder andere het mooiste natuurgebied van Nederland: de Waddenzee. Naast het beheer van dit Werelderfgoed werken we ook aan het Eems-Dollard gebied, Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl en een uitgestrekt wegennet.

In deze rol ben je verantwoordelijk voor de programmering waarin exploitatie en onderhoud, aanleg en vernieuwingsprojecten zijn opgenomen. Ook zorg je dat de juiste en complete informatie bij elkaar komt. Hiervoor haal je informatie op bij verschillende afdelingen en organisatieonderdelen. Je houdt overzicht via onze programmeringssystemen.

Je werkt nauw samen met asset managers en adviseurs projectsturing die zich bezighouden met de uitvoering van projecten. Vanuit jouw expertise:

  • zorg je voor de inwinning en analyse van informatie
  • toets je producten
  • maak je de juiste afweging tussen prestaties, risico’s en middelen
  • ben je zowel inhoudelijk als procesmatig een deskundig gesprekspartner
  • adviseer je de directie voor afwegingen die voor Rijkswaterstaat als geheel worden gemaakt

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Als adviseur programmeren stel jij graag programmeringsscenario’s samen en adviseer je aan asset managers en het directieteam. Overzicht hebben vind je belangrijk, bijvoorbeeld bij complexe en uitgebreide dossiers. Zo laat je in samenwerking met de asset managers zien welke scenario’s er zijn als uit een inspectie blijkt dat een brug of sluis in slechte staat van onderhoud is. Wat betekent dit voor de prestaties van het netwerk en hoe past dit in de programmering qua capaciteit, budget en hinder? Welke risico’s brengt dit met zich mee? Jij hebt het liefst de regie.

Ook haal je energie uit het zijn van de sparringpartner voor de keten om te zorgen dat alle mogelijkheden verkend worden. Je helpt bij de afweging van prestaties en risico’s tegen beschikbare middelen en stelt op basis hiervan programmering scenario’s samen. Om dit te kunnen doen zet je jouw kwaliteiten in, je beschikt over een goed overzicht van de staat van onze infrastructuur en breng je prioritering aan in de productieopgave: zowel voor morgen als voor de komende jaren.

Wat wij aan jou waarderen
Voor acties die op korte termijn nodig zijn, bijvoorbeeld urgente herstelwerkzaamheden aan een brug, ben je een probleemoplosser die ervoor zorgt dat deze in onze planning en budgetten worden ingepast.

Als adviseur programmeren ben je van nature analytisch sterk. Je weet hoofd- van bijzaken te scheiden en in een hoeveelheid aan informatie structuur aan te brengen.

Daarnaast weet je prioriteiten te stellen en ga je een discussie niet uit de weg. Je beschikt over een helicopterview. Je kunt uit de materie stappen en het grotere geheel overzien. Daarbij weet je de juiste verbanden te leggen en collega’s aan te haken waar nodig. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en kunt goed netwerken. Plannen en organiseren gaat jou goed af. Ten slotte weet je wat er in de organisatie speelt en kun je diverse belangen behartigen.

Meer weten?
We kunnen ons goed voorstellen dat je meer wilt weten over deze functie voordat je gaat solliciteren. Ben jij benieuwd naar hoe deze baan er in de praktijk uit gaat zien? Of wil je meer inhoudelijke informatie over de werkzaamheden? Bel of WhatsApp met Peter Schuurman, senior adviseur Programmeren, via 06-21522638. Hij gaat graag met je in gesprek!

Vacaturenummer: NN-24-013


Vragen over de inhoud van deze vacature?

Peter Schuurman, senior adviseur Programmeren

06-21522638

Sollicitatieprocedure

Solliciteren en selectie

Reageer op de vacature met je cv en motivatiebrief. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen. Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt

E-assessment

Voor sommige functies is een online assessment onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn

Digitale selectiedag

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een digitale selectiedag waar je maximaal twee gesprekken voert. Afhankelijk van de functie kan een rollenspel ook een onderdeel zijn van de selectiedag

Terugkoppeling

Na de selectiedag krijg je een terugkoppeling van ons en bespreken we of wij een match zijn

In dienst

Je manager nodigt je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek (telefonisch). Je krijgt te horen waar en wanneer je kunt beginnen met je nieuwe baan bij Rijkswaterstaat. Welkom aan boord!

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Kwaliteitsmedewerker, Leeuwarden

Wierenga & De Graaf, Leeuwarden, Friesland
4 dagen geleden
Wierenga & De Graaf is voor Goedhart Convenience in Leeuwarden op zoek naar een Kwaliteitsmedewerker.Bij Goedhart Convenience worden de lekkerste verse broodjes en wraps belegd. Als kwaliteitsmedewerker snap jij als geen ander dat in dit proces een mooie uitdaging ligt op het gebied van kwaliteit en (voedsel) veiligheid.Verantwoordelijkheden.Jij bent mede verantwoordelijk voor het kwaliteitssysteem en voedselveiligheid van de bakkerij. Jij...
Wierenga & De Graaf

Inkoopadviseur

NHL Stenden, Leeuwarden, Friesland
€ 5.936,77 per maand
2 weken geleden
Wil jij een grondige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Noord-Nederland én aan de maatschappelijke opdracht van het hbo? Dan gaat je hart ongetwijfeld sneller kloppen van de rol als Inkoopadviseur bij onze hogeschool. Waar ga je aan de slag? De afdeling Finance, Control & Procurement bestaat uit vier verschillende teams: Business Control, Financial Control, Financiële Administratie...
NHL Stenden

Administratief projectmedewerker

Driessen, Leeuwarden, Friesland
€ 2.621 - € 3.504 per maand
2 weken geleden
Bij de Raad voor Rechtsbijstand werk je als projectmedewerker aan een uniek project: de kinderopvangtoeslagregeling. Met jouw juridische kennis en klantgerichtheid zorg je voor een goede afhandeling van aanvragen. Solliciteer nu! Wat ga je doen? Als projectmedewerker bij de Raad voor Rechtsbijstand werk je voor de Herstelregeling van Kinderopvangtoeslag. Je beoordeelt aanmeldingen of deze voldoen aan de regelgeving. Daarnaast heb...
Driessen