KYC Analist

EIFFEL


Datum: 2 weken geleden
Stad: Utrecht, Utrecht
Salaris: € 3.300 - € 4.500 per maand
Contract type: Voltijd
EIFFEL

Als KYC Analist ben jij de detective van de financiële wereld, waarbij je met scherpe analyses en doortastendheid de donkere kanten van klantdossiers onthult en zo financiële criminaliteit een stap voor blijft.

DIT IS TEAM EIFFEL

Team EIFFEL staat garant voor dynamiek. Ga maar na: als specialist in innovatieve bedrijfsvoering werken wij voor 950+ toonaangevende organisaties in vele sectoren. Dat doen we met zo’n 3000 juristen, financials, bedrijfskundigen en projectspecialisten, allemaal expert in hun vakgebied en onderdeel van een hechte community. De komende jaren gaat die community bovendien nog veel groter worden, want onze groeiambities zijn flink. Daarvoor zetten wij vol in op ons merk en onze positionering bij klanten, maar minstens zoveel op een goed en duurzaam imago als werkgever.

DPA Compliance & Risk is koploper en specialist in de arbeidsmarkt voor KYC, CDD en Compliance professionals. Wij bemiddelen deze professionals op tijdelijke posities binnen financiële instellingen, bedrijven en non-profit instellingen door heel Nederland. We bemiddelen op elk niveau de juiste compliance professional (van junior tot senior) en ontzorgen opdrachtgevers middels onze drie diensten: detachering, interim & werving & selectie.

DIT GA JE DOEN

Als KYC Analist is het jouw taak om risico's te signalen en klanten te screenen. Jij weegt namelijk continu af of nieuwe en bestaande klanten van de organisatie schade kunnen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan criminele financieel-economische praktijken, zoals witwassen, fraude en terrorismefinanciering. Je bent verantwoordelijk voor het actualiseren en completeren van klantdossiers. Dit doe je zowel op juridisch, fiscaal als bedrijfseconomisch vlak (CDD). Door middel van jouw doortastendheid, analytische vaardigheden en secuurheid weet je snel bij- en hoofdzaken te onderscheiden. Het is dus van belang dat je alle kennis in huis hebt als het gaat om CDD eisen en procedures. Hoe complexer het dossier, hoe energieker jij wordt.

Vanzelfsprekend komt hier veel onderzoek bij kijken, want uiteindelijk ben jij degene, die de conclusie trekt of de klant betrouwbaar is. Als geen ander weet je namelijk welke strenge eisen toezichthouders stellen. Je checkt de dossiers van particuliere- en zakelijke klanten op compleetheid, maar ook of de bestaande informatie voldoet aan de wet- en regelgeving. Kom je erachter dat er nog informatie mist of vertrouw jij bepaalde zaken niet? Dan ga je dus op onderzoek uit. Hiervoor neem je soms contact op met de klant. Bijvoorbeeld om documenten op te vragen, maar ook om antwoorden te vinden op vragen of opgegeven bedrijfsactiviteiten overeenkomen met de activiteiten in de praktijk, waar transacties vandaan komen en waar ze heen gaan. Vervolgens maak je een analyse, trek je een conclusie en rapporteer je jouw bevindingen in een onderzoeksverslag.

KYC en CDD is van belang bij het aangaan van een klantrelatie, maar ook tijdens gedurende de relatie. Klanten worden doorlopend gereviewd waarbij je veel schakelt met andere teams en collega's om een goed beeld van de relatie te krijgen. Zo ontstaat er een gedegen analyse. Dit alles draagt eraan bij dat de organisatie zijn klanten écht goed kennen en dat klantdossiers compleet en re-construeerbaar zijn. Door dit gedegen te doen, lever je dus een belangrijke bijdrage in het tegengaan van financiële criminaliteit.

DIT KRIJG JE VAN ONS

  • De mogelijkheid tot een contract voor onbepaalde tijd;
  • Een bruto maandsalaris tussen € 3.300,- en € 4.500,- op basis van 40 uur;
  • 25 vakantiedagen (op basis van 40 uur) en 8% vakantiegeld per jaar;
  • Een pensioenregeling;
  • NS-businesscard en de optie tot een leaseauto;
  • Persoonlijke begeleiding van jouw Performance Manager.

DIT BEN JIJ

  • Je hebt een afgeronde HBO- en/of WO-studie;
  • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring als KYC/CDD Analist;
  • Je bent in staat om jezelf complexe materie snel eigen te maken;
  • Je bent secuur en accuraat, zodat jouw dossiers altijd ijzersterk zijn;
  • Je werkt zelfstandig en vindt het fijn om als team op te treden;
  • Je bent klantgericht, analytisch, enthousiast en nieuwsgierig;
  • Je kunt je mondeling goed uitdrukken, omdat je regelmatig klantcontact hebt;
  • Je beschikt over uitstekende schriftelijke vaardigheden om analyses transparant, duidelijk, doelgericht én efficiënt te verwoorden.

INTERESSE?

Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet! Wil je een keer bellen voor meer informatie? Geen probleem! Bel of app met Kars van der Linden 06-16582632 of mail naar [email protected].

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Parttime helpdeskmedewerker in regio Hilversum!

Studentalent, Utrecht, Utrecht
€ 18,65 per uur
2 weken geleden
Wat krijg je? Een aantrekkelijk uurloon van €18,65 P.U Opbouw van 19,75% aan reserveringen boven op jouw uurloon Wekelijkse storting van je salaris Relevante ervaring voor je cv bij een topwerkgever! Werken in een gezellig team Thuiswerkmogelijkheden Wat is vereist? Hbo-werk- denkniveau Je hebt affiniteit/kennis van ICT; Jij bent 15 tot 20 uur per week beschikbaar; Je bent beschikbaar t/m...
Studentalent

Store Manager (38 uur)

Ray-Ban, Utrecht, Utrecht
2 weken geleden
Ray-Ban is all about creating high-quality, on-trend (sun)glasses that are both stylish and functional while promoting a timeless sense of fashion and individuality. If you’re passionate about eyewear and believe in a high-service approach, we’re looking for someone just like you. Ray-Ban is the leader in sun and prescription eyewear for generations, from its debut in 1937 with the now-iconic...
Ray-Ban

Assistent Category manager

PLUS, Utrecht, Utrecht
3 weken geleden
PLUS Retail B.V. Plaats: Utrecht Type baan: Parttime Uren: 15 uur Opleiding: hbo diploma Wat ga je doen? Ben jij commercieel en leergierig en krijg je energie van de dynamiek die de (food)retail met zich meebrengt? Dan is de rol van Assistent Categorymanager bij PLUS Retail jouw ideale stap! Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega voor binnen het...
PLUS