Afstudeerstage Commerciële Economie (HBO)

Sigma Solutions NL


Datum: 3 weken geleden
Stad: Alkmaar, Noord-Holland
Contract type: Voltijd
Sigma Solutions NL
32 - 40 uur

Tijdens jouw stage krijg jij als student Commerciële Economie (HBO) een kijkje in het salesproces van ons bedrijf en zet je je eerste stappen als toekomstig Business Development Manager. Zo word jij tijdens je afstudeerstage klaargestoomd om na je opleiding met relevante werkervaring jouw eerste stappen te zetten op de arbeidsmarkt. Je wordt meegenomen tijdens alle werkprocessen.


Over Sigma Solutions

Sigma Solutions is een snelgroeiende Online Business Partner, gevestigd in het centrum van Alkmaar. Al ruim 20 jaar werken wij met een team van betrokken specialisten aan kwalitatief hoogstaande en innovatieve online oplossingen die ervoor zorgen dat onze klanten bestendige groei realiseren, hun bedrijfsdoelstellingen halen én zelfs overtreffen. Dat doen wij met veel plezier en veel succes, omdat wij ervan overtuigd zijn dat ‘online’ meetbaar en rendabel kan bijdragen aan de bestendige groei van elk producerend en handelend B2B bedrijf
Ons portfolio telt al meer dan 50 tevreden (internationale) klanten, waaronder vele toonaangevende (technische en handels-)bedrijven als ERIKS, LEOXX, DM Wheel Systems en Pyrasied. De diversiteit in opdrachtgevers en hun uitdagingen is wat je werk zo leuk maakt!

Jouw uitdaging

Door onderdeel te zijn van een relatief klein Business Development team binnen een groeiende organisatie, doe je direct praktijkervaring op en krijg je veel eigen verantwoordelijkheid. Je werkt samen en wordt begeleid door stagebegeleider en Business Development Manager Renzo. Daarnaast heb je regelmatig contact met ruim 20 gedreven en enthousiaste collega’s.

Het mailen en (telefonisch) benaderen van prospects om zodoende afspraken te creëren voor een Business Development Manager is één van jouw belangrijkste verantwoordelijkheden. Onze klanten zijn Handelende en Producerende B2B bedrijven (MKB) die wij middels een bewezen outbound salesproces benaderen en bij (gematigde) interesse opvolgen om hen eens mee te kunnen nemen in onze zienswijze op het gebied van online en onze werkwijze. Het is aan jou de taak om de prospect per mail te benaderen en telefonisch te interesseren voor een kennismakingsafspraak. De kennismakingsafspraak zal dan worden opgevolgd door de Business Development Managers.

Laat jij tijdens jouw stage zien dat je het enthousiasmeren van prospects in de vingers hebt? Dan zul je al snel worden meegenomen tijdens één van de vele (kennismakings)afspraken van onze Business Development Managers op locatie bij de prospect. Op deze manier vergroot jij jouw eigen kennis en langzamerhand neem je zelf de lead. Je gesprekspartners bij onze potentiële klanten zijn strategisch en tactisch verantwoordelijk voor hun business.

Als de stage dusdanig bevalt voor beide partijen, kan dit zelfs leiden tot een voorstel om vast in dienst te treden. We zijn daarom ook op zoek naar studenten in hun laatste leerjaar. Indien nodig kunnen wij samen tot een afstudeeropdracht komen. Naast de commerciële ervaring die je opdoet, leer je ook de wereld van online marketing kennen. Je wordt onder andere getraind om websites en marketingstrategieën te beoordelen en op basis daarvan voorstellen te ontwikkelen.

Ben jij die commerciële nieuwe collega die óók gek is op online marketing? Dan is deze stage zéker iets voor jou!

Wat breng je mee?

Ben je momenteel bezig met een studie Commerciële Economie, Creative Business, Communicatie, Marketing of vergelijkbaar en ben/heb je daarnaast:
  • Ondernemend;
  • Affiniteit met Sales;
  • Commerciële instelling;
  • Gevoel voor taal;
  • Communicatief vaardig in het Nederlands;
  • Resultaatgericht ;
  • Een teamplayer ;
  • Ambitieus;
  • Analyserend;
  • Ervaren met en/of hebt veel affiniteit met online- en bedrijfsstrategieën.

Dan ben jij wie we zoeken!

Wat bieden wij jou?

Een stage bij Sigma Solutions is meer dan alleen maar meewerk. Het is gaaf om onderdeel te zijn van een team van jonge, ambitieuze en open-minded specialisten, ieder met zijn of haar eigen specialisme. Iedere vrijdag drinken we samen een biertje of wijntje, lopen tijdens de pauze een rondje door het centrum van Alkmaar en sporten wekelijks met het hele team. Daarnaast biedt een stage bij Sigma Solutions:
  • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden, bij Sigma Solutions staan we nooit stil;
  • Een écht kijkje in de wereld van Business Development;
  • Een plek waar je echt kunt meedenken, je jouw ideeën kunt inbrengen. Er is veel aandacht voor jouw kennis;
  • Voldoende klantcontact en mogelijkheden om deels commerciële buitendiensten mee te draaien;
  • Interessante klanten en partners;
  • Een passende stagevergoeding;
  • Dagelijks een verzorgde lunch;
  • Betrokken team dat altijd voor elkaar klaar staat;
  • Een eigen laptop;
  • Mogelijkheid om gezamenlijk met het team te sporten onder begeleiding van een ervaren instructeur;
  • Mogelijkheid tot thuiswerken, inclusief een volledige thuiswerkplek;
  • Veel gezelligheid, vrijdagmiddagborrels en bedrijfsuitjes!

Vragen?

Voor aanvullende informatie of vragen kun je telefonisch contact opnemen met Renzo Korver via: 072-5345888

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Uitvoerder Kabels en Leidingen

Eminent Groep, Alkmaar, Noord-Holland
2 weken geleden
Functieomschrijving . Ben jij een ervaren leidinggevende in de infratechniek, of ben je toe aan deze vervolgstap in jouw carrière? Dan is de vacature van uitvoerder infra wat voor jou!Leidinggeven, coördineren, organiseren en plannen. Als uitvoerder ben je verantwoordelijk voor de volledige uitvoering van projecten in de infratechniek, kabels- en leidingen. Jij bent de regisseur op de projecten en legt...
Eminent Groep

Warehouse Coördinator

Extra Talent, Alkmaar, Noord-Holland
€ 2.750 - € 3.300 per maand
3 weken geleden
Als Warehouse Coördinator ben je verantwoordelijk voor het warehouse en haar medewerkers. Naast de aansturing en het operationeel meewerken ben je verantwoordelijk voor alles wat in het warehouse gebeurt. Benieuwd naar deze functie in Alkmaar? Lees dan snel verder! Ons aanbod Binnen een zeer internationale werkomgeving de kans om te ontwikkelen; Direct een 7 tot 12 maanden contract met uitzicht...
Extra Talent

functioneel beheerder

HVC, Alkmaar, Noord-Holland
€ 3.887 - € 5.785 per maand
4 weken geleden
Alkmaar Fulltime Geplaatst op 7 april wat bieden wij? €3.887 - €5.785 bruto per maand 40-urige werkweek Persoonlijk arbeidsvoorwaardenbudget van 13,64% (8% vakantiegeld, eindejaarsuitkering 3,70% en PAB 1,94%); Mogelijkheid hybride werken Uitstekende pensioenregeling en reiskostenvergoeding Een uitdagende, afwisselende en zelfstandige functie in een innovatief bedrijf met een open -en informele werksfeer Beschikking over laptop en mobiele telefoon Veel mogelijkheden om...
HVC