Projectmanager gebouwenmanagement

Provincie Limburg NL


Datum: 2 weken geleden
Stad: Maastricht, Limburg
Contract type: Voltijd
Provincie Limburg NL

Ben je een echte aanpakker op het gebied van vernieuwing, renovatie, verduurzaming en uitbreiding van provinciale gebouwen en facilitaire vraagstukken en krijg je energie van een dynamische werkomgeving?

Het cluster Facilitaire Dienstverlening zoekt een enthousiaste, breed inzetbare projectmanager die in opdracht van de coördinator gebouwenmanagement verantwoordelijk is voor het definiëren en uitvoeren van projecten op het gebied van gebouwen, installaties en facilitaire vraagstukken.

In deze functie ben je onderdeel van het cluster Facilitaire Dienstverlening

Het cluster Facilitaire Dienstverlening vormt het fundament van de (kern)activiteiten van de Provincie en ontwikkelt zich tot een dynamische partner in facilitaire dienstverlening. Daarbij spelen wij in op de veranderende taken van een modern middenbestuur. We zijn randvoorwaardelijk ter ondersteuning van het primaire proces en organiseren én regisseren de interne facilitaire dienstverlening en de huisvesting voor de Provincie Limburg. Dit wordt gerealiseerd door een klant- en resultaatgerichte en flexibele werkwijze. De kwaliteit wordt geborgd door uniforme en efficiënte werkprocessen.

Het team Gebouwenmanagement maakt onderdeel uit van het cluster Facilitaire Dienstverlening. Het team draagt zorg voor het beheer en onderhoud van alle veertien provinciale gebouwen en de omliggende terreinen (groenvoorzieningen, parkeergelegenheden, etc.). Naast het Gouvernement gaat het bijvoorbeeld ook om diverse steunpunten, het Bonnefantenmuseum, het Discovery museum, het Limburgs museum en kasteel Groot Buggenum. Van alle gebouwen zijn meerjarige-onderhoudsplannen opgesteld waarin de onderhoudsbehoefte is vastgelegd. Behalve het beheer en onderhoud van de provinciale gebouwen, is het team ook verantwoordelijk voor zaken als: de huisvesting van de organisatie, de fysieke toegangsbeveiliging en de technische ondersteuning van belangrijke processen(zoals vergaderingen van provinciale staten en commissievergaderingen).
Het team hanteert een projectmatige aanpak bij het uitvoeren van werkzaamheden. Dat wil zeggen dat projectmanagers projecten zelfstandig voorbereiden en begeleiden. Na de eindoplevering van een project wordt het resultaat overgedragen naar de collega’s van (technisch) beheer. Samenwerking en onderlinge afstemming is daarom een ‘must’.

Het team heeft in de afgelopen jaren zeer sterk ingezet op verduurzaming en circulariteit. De benodigde expertise hiervoor is grotendeels door het team zelf opgebouwd. Het verminderen van de uitstoot van CO2 is een belangrijke uitdaging voor het team.

Dit doet de projectmanager gebouwenmanagement

Samen met je collega projectmanager gebouwenmanagement ben je onder andere verantwoordelijk voor projecten op het gebied van de renovatie van gebouwdelen, het vervangen van installaties, de uitvoering van het huisvestingsbeleid en de herinrichting van het buitengebied. Daarnaast worden er projecten gedefinieerd van algemene facilitaire aard.

Voor jou betekent dit dat je uitdagingen niet uit de weg gaat en in staat bent om binnen richtlijnen en procedures je werkzaamheden zelfstandig te structureren en uit te voeren. Hierbij ben je creatief in het vinden van oplossingen en neem je het initiatief voor verbeteringen.

Concreet verwachten wij dit van de projectmanager gebouwenmanagement.
Jij:

  • stelt projectplannen op het gebied van gebouwen en installaties en facilitaire vraagstukken op;
    bent verantwoordelijk voor het realiseren van deze projectplannen;
  • bent verantwoordelijk voor de monitoring van externe opdrachtnemers en het contractmanagement (onderhouden relaties, meten van leveranciersprestaties, evaluatiegesprekken, analyseren en monitoren managementrapportages, meten klanttevredenheid, afhandelen klachten);
  • signaleert tijdig eventuele knelpunten en hun consequenties en stelt alternatieve scenario's op;
    draagt zorg voor de uitvoering van projecten binnen de vastgestelde kaders en realiseert een
    efficiënte uitvoering;
  • draagt bij de eindoplevering van het project zorg voor een goede overdracht naar de collega’s van (technisch) beheer;
  • denkt mee over en doet verbetervoorstellen ten aanzien van het proces van projectmatig werken;
    beschikt over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden.

Werken bij de Provincie Limburg is verrassend anders

Wie werkt bij de Provincie Limburg, werkt voor het welzijn en de welvaart van Limburg en de Limburgers. Resultaten boeken met impact is hierbij onze gezamenlijke missie, op economisch gebied, sociaal gebied en in de openbare ruimte. Dit doe je in een omgeving waarin je je met een schat aan cultureel erfgoed en toeristische trekpleister vrijwel op vakantie waant. Noord-Limburg heeft het natuurrijke Land van Peel en Maas en de vennen en stuifduinen in de Maasduinen. Midden-Limburg heeft het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland, de Maasplassen. En in Zuid-Limburg is er het groene Heuvelland.

De Provincie Limburg groeit naar een open, lerende overheidsorganisatie, waar ruimte is voor professionals om innovaties na te streven samen met relevante partners. Dit vraagt eigen verantwoordelijkheid van medewerkers voor hun eigen ontwikkeling. De Provincie Limburg ondersteunt krachtig persoonlijke ontwikkeling en verwacht daarbij ook initiatief en inspanningen van haar medewerkers.

Wij vragen:

  • HBO+ werk- en denkniveau in een technische of facilitaire richting;
  • ervaring met projectmanagement en met organisatorische en bouwkundige processen;
  • ervaring in het beheren van gebouwen en contracten;
  • ervaring met het leiden en uitvoeren van projecten inzake vervanging of groot onderhoud van
    gebouwgebonden installaties is bij deze functie nadrukkelijk een pre;
  • kennis van en ervaring met het uitvoeren van aanbestedingen (onder andere: het uitvoeren van
    marktconsultaties, het opstellen van programma’s van eisen, werkbeschrijvingen en KPI’s en het
    beoordelen van offertes);
  • vaardigheid in het opstellen van financiële- en managementrapportages;
  • vaardigheid in het inventariseren van informatiebehoeften in relatie tot de uit te voeren projecten;
  • sociale vaardigheden voor het verkrijgen van draagvlak en commitment voor projecten, zowel
    binnen het eigen cluster als clusteroverstijgend en met externe partners;
  • kennis van de vigerende regelgeving met betrekking tot (het onderhoud van) gebouwen en
    installaties;
  • inzicht in het functioneren van overheidsorganisaties;
  • een klantgerichte en flexibele instelling.

Wij bieden:

  • Een bruto maandsalaris op basis van een 36-urige werkweek, van minimaal € 3.385, 60 tot maximaal € 4.778,94 in schaal 10. Voorgaande bedragen zijn gebaseerd op de Cao Provinciale Sector met een looptijd tot en met 31 december 2023. Momenteel vinden de onderhandelingen plaats over een nieuwe Cao die geldt met ingang van 1 januari 2024. De salarisbedragen daarin zullen naar verwachting op een hoger niveau liggen;
  • Individuele Keuze Budget (IKB) van ca. 22%, incl. vakantiegeld (8%) en een structurele eindejaarsuitkering (8,3%). Dit budget komt bovenop je vaste salaris en kun je laten uitbetalen wanneer jij hier behoefte aan hebt. Of je kunt het inzetten voor de aankoop van bv. een fiets, sportabonnement of extra verlof;
  • Mogelijkheden om gedeeltelijk flexibel en plaats onafhankelijk te werken;
  • PBDI budget van € 5.000,- voor de looptijd van 5 jaar met voldoende mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen;
  • Pensioensopbouw bij ABP.

Overige informatie

De geselecteerde kandidaat zal aan het einde van de selectieprocedure van ons het verzoek krijgen om een VOG aan te vragen bij de gemeente en na goedkeuring van Justis aan ons te overleggen.

Voor deze functie geldt het risicoprofiel integriteit.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

In de laatste fase van de procedure kan een vertegenwoordiging van het cluster worden ingeschakeld.


Wij zien jouw sollicitatie graag vóór 29 april tegemoet. Je kunt reageren via onderstaande button ''


Wil je eerst meer weten over de vacature? Neem vrijblijvend contact op met John Albertz, clustermanager Facilitaire Dienstverlening via telefoonnummer: +31 (0)6 29 47 73 40.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Financial Controller

Oliver James Associates, Maastricht, Limburg
2 weken geleden
Are you ready to elevate your Finance career to new heights? Do you seek a role that allows you to leverage your expertise in Audit/Reporting while exploring new avenues? Are you someone with a global outlook? If so, we invite you to embark on the next chapter of your journey as a Financial Controller! The Role As a Financial Controller,...
Oliver James Associates

Assistent wonen welzijn en zorg bij Brasserie Amie (woonzorgzone Hagerpoort)

Envida, Maastricht, Limburg
€ 2.285,77 - € 2.928,86 per maand
2 weken geleden
Woonzorgzone Hagerpoort dat zich bevindt aan de rand van de Maastrichtse wijk Amby, bestaat uit drie sub-locaties. Hagerpoort, Kleinschalig wonen en Lindenhoven. De bewoners zijn mensen die in meer of mindere mate gebruik maken van begeleiding, ondersteuning en/of zorg van Envida. Een groot deel van de bewoners van woonzorgzone Hagerpoort woont zelfstandig, een deel van de bewoners woont bij ons...
Envida

Business Course traineeship Randstad Groep Nederland

Yacht, Maastricht, Limburg
€ 3.000 per maand
2 weken geleden
Functieomschrijving Beschrijving Je beste zelf worden en anderen daarbij helpen. Dát is het uitgangspunt van een traineeship bij Randstad Groep Nederland. We zetten getalenteerde starters in hun kracht en begeleiden hen om uit te groeien tot unieke leiders van de toekomst. Uniek, omdat verschil er moet zijn. En uniek omdat iedereen op een eigen manier werkt, communiceert en leiding geeft....
Yacht