Concern Controller

MBO Rijnland


Datum: 3 weken geleden
Stad: Leiden, Zuid-Holland
Contract type: Voltijd
MBO Rijnland

    1 dag geleden geplaatst 0.8-1.0 fte/uur Leiden Middelbaar onderwijs MBO Rijnland

Omschrijving organisatie

Een instelling voor middelbaar beroepsonderwijs, contractonderwijs en voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo).
Ons motto is: méér dan mbo. Bij mboRijnland zijn we nieuwsgierig naar wie jij bent en welke talenten je wilt verkennen en verder ontwikkelen. We hebben een passie voor ons vak en delen die passie graag met je. Samen zorgen we ervoor dat jij mboRijnland verlaat als een professionele vakman of vakvrouw. Naast een breed aanbod aan mbo-opleidingen kun je ook vavo doen en hebben we bedrijfsopleidingen.

Functieomschrijving

Wij nodigen u alleen uit te solliciteren als u voldoet aan het gevraagde functieprofiel. Andere sollicitaties zullen niet in behandeling worden genomen.

Altijd al de ambitie gehad voor een maatschappelijk relevante organisatie te werken? Heb jij ervaring en affiniteit met Planning & Control (Finance)? Ben jij een verbinder en kennisdeler die het totale plaatje overziet en graag structuur creëert om regie te kunnen voeren in een grote (non) profit organisatie? Lees dan snel verder wat mboRijnland jou te bieden heeft!

Want dit mag je als Controller binnen P&C gaan doen …

Gezamenlijk met de Concern Controller ondersteun en adviseer je het College van Bestuur en de rapporterende directies bij het realiseren van de (financiële) strategie, de daarin benoemde organisatiedoelen en de beheersing van de onderliggende processen. Je voert samen met de concern controller de overall regie over de PDCA-cyclus binnen mboRijnland. Daarbij zorg je voor een heldere planning en stuur je op uniformiteit en kwaliteit van aan te leveren stukken. Je vervangt de concern controller en teamleider tijdens afwezigheid. Binnen het team P&C ben jij een belangrijke kartrekker voor verdere verbeterslagen en het leggen van accenten binnen de portefeuille. Je bent resultaatgericht en neemt collega’s proactief mee in de ontwikkelingen en de stappen die genomen moeten worden om tot verbetering te komen.

Tenslotte ben je verantwoordelijk voor:

  • Opstellen periodieke rapportages richting College van Bestuur en Raad van Toezicht.
  • Controleren en (deels) opstellen van de jaarrekening en begroting en daarbij toezien op de naleving van wettelijke en bestuurlijke richtlijnen.
  • Controle op de (verbijzonderde) interne controle en aanspreekpunt voor fiscale beleidszaken (incl. periodieke monitoring van de WKR).
  • Het ontwikkelen en verbeteren van balanssturing en liquiditeitsprognoses;
  • Het inrichten en onderhouden van een riskmanagement-control framework passend bij de organisatie;
  • Het verbeteren en (her)inrichten van onze bedrijfsprocessen en verder ontwikkelen van onze kennis op het terrein van de financiële bedrijfsvoering, alsmede het “challengen” van de P&C collega’s op inhoud en proces;
  • Het leveren van een bijdrage aan de verdere professionalisering van het team en de interne samenwerking met andere teams binnen mboRijnland.

De situatie

Het team Planning & Control bestaat uit de sub teams concern control, business control, bedrijfsvoering en inkoop. Binnen het team werken 18 collega’s om mboRijnland op financieel en inkoopgebied te ondersteunen en in control te houden. Er spelen momenteel een aantal uitdagingen binnen het team. We zijn daarom op zoek zijn naar een controller die samen met het team in staat is gericht naar een oplossing voor deze uitdagingen toe te werken. Zowel het team als de directie heeft behoefte aan een verbindende collega met voldoende vakkennis om samen met het team de juiste stappen te zetten naar succes.

Daarnaast heb je affiniteit met het aansturen van een team en de ambitie om op termijn door te groeien naar een leidinggevende rol.

Dus, herken jij jezelf hierin?

  • Overziet processen en brengt structuur;
  • Mensgerichte teamspeler met oog voor de omgeving;
  • Signaleert tijdig issues en draagt zelf oplossingen aan;
  • Resultaat- en kwaliteitsgericht;
  • Verbindend en klantgericht;
  • Affiniteit met het aansturen/coachen van teams;

En heb je deze vaardigheden op je cv staan?

  • HBO+/ WO werk- en denkniveau;
  • Ruime relevante werkervaring als controller in een complexe professionele organisatie.
  • Ruime kennis van en affiniteit met Finance is een must;
  • Gedegen kennis van MS Office en expert in Excel.
  • Ervaring in het onderwijs is een pré

Bovendien zijn wij er voor iedereen

In ons onderwijs werken wij niet alleen aan de toekomst van onze studenten. Ook werken we aan de toekomst van onze samenleving. We leggen met ons onderwijs de basis voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen meetelt en van waarde is en je altijd de kans krijgt je talenten te ontwikkelen. Ons onderwijs en ons handelen dragen ook bij aan een duurzame wereld.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Operator

Pro Industry, Leiden, Zuid-Holland
€ 2.000 - € 5.000 per maand
3 dagen geleden
FunctieomschrijvingVoor een voedingsmiddelenbedrijf zijn we op zoek naar een operator voor de 2-ploegendienst. Het salaris voor deze positie is aantrekkelijk, met mogelijkheden tot € 2850,- bruto per maand. Als operator maak je deel uit van een gerenommeerde organisatie met tal van mogelijkheden voor professionele groei. Wat begon als een kleine groentezaak waar gemaksproducten werden gesneden in een eenvoudige schuur, is...
Pro Industry

Web developer (student)

LawDisk, Leiden, Zuid-Holland
1 week geleden
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Web developer die ons team komt versterken. Je zult werken aan het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van web-based interfaces en functionaliteiten die integreren met onze AI-gedreven legaltech tools.TakenOntwerpen en ontwikkelen van interactieve, gebruikersvriendelijke webapplicaties.Samenwerken met ons AI-team om naadloze integratie van webfunctionaliteiten te garanderen.Onderhouden en optimaliseren van bestaande weboplossingen.Implementeren van responsive design voor...
LawDisk

Assistant scientist

Johnson & Johnson, Leiden, Zuid-Holland
3 weken geleden
J&J Innovative Medicine is recruiting for Assistant Scientist, located in Leiden. Job Description Assistant Scientist The Research & Development group of J&J Innovative Medicine discovers and develops innovative medical solutions to address important unmet medical needs in oncology, immunology, neuroscience, infectious diseases, and vaccines, cardiovascular and metabolism, and pulmonary hypertension. The Drug Substance Development (DSD) department in Leiden focuses on...
Johnson & Johnson