Contractmanager N2000 project Punthuizen-Stroothuizen

Matchd


Datum: 3 weken geleden
Stad: Zwolle, Overijssel
Contract type: Voltijd
Matchd

De functie

Bij natuur en landelijk gebied betrokken organisaties werken samen aan natuurherstel via het bestuurlijk verband “Samen werkt beter”. Het programma Ontwikkelopgave Natura2000 is binnen de provincie Overijssel verantwoordelijk voor de uitvoering van de natuurherstelmaatregelen. Het programma wordt aangestuurd door een programmateam. De projecten binnen het programma worden aangestuurd door verschillende partners, waaronder ook de provincie zelf. De projecten worden bemenst door medewerkers van de betrokken organisaties en extern ingehuurde medewerkers. Het programma is ingericht via Integraal Project Management (IPM)-rollen, zowel op programmaniveau als binnen de projecten. Een van die rollen binnen de projecten is contractmanagement.

De provincie Overijssel staat voor een grote opgave in het landelijk gebied, de Ontwikkelopgave Natura2000. Via dit programma wordt uitvoering gegeven aan de maatregelen die nodig zijn voor een goed evenwicht tussen economie en ecologie in 24 Natura2000-gebieden. De maatregelen moeten er toe leiden dat de natuurkwaliteit wordt verbeterd, soortendiversiteit wordt beschermd en de effecten van de stikstofuitstoot van bestaande activiteiten (b.v. landbouw en verkeer) op de natuur worden verminderd.

Binnen het programma maken we onderscheid tussen interne maatregelen (binnen bestaande natuur, vooral op gronden van terreinbeherende organisaties als Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Landschap Overijssel) en externe maatregelen (buiten bestaande natuur, vooral op gronden van agrariërs en andere particuliere eigenaren).

Inhoud van het project

Voor deze functie zal de contractmanager werkzaam zijn voor het Natura 2000 gebied Punthuizen Stroothuizen, waarvan staatsbosbeheer de trekker is. Er wordt daarbij intensief samengewerkt met de Projectleider van Staatsbosbeheer.

De opdrachten worden verleend vanuit de Provincie Overijssel. De contractmanager krijgt toegang tot de systemen die dat mogelijk maken.

Daarnaast wordt intensief samengewerkt met IPM-projectteam en specialisten op het gebied van ecologie, hydrologie, grondzaken en GIS.

Projectfasering

Wij werken aan natuurherstel met een horizon die gaat tot 2030. Voor andere doelen wordt op nog langere termijn gedacht.

Opdracht omschrijving

De contractmanager is verantwoordelijk voor het contracteren van alle werken en diensten in dit Natura 2000 gebied.

Dit start met het opstellen van het contracteringsplan voor het betreffende natura2000 gebied waar de contractmanager gaat werken, waarna het plan ten uitvoer wordt gebracht.

In dit geval is dat Natura 2000 gebied Punthuizen Stroothuizen.

Dit omvat onder meer het (laten) opstellen van de contract- en aanbestedingsdocumenten, het begeleiden van de aanbestedingen en de contractbeheersing tot einde project. Het project eindigt wanneer de natuurherstelmaatregelen zijn uitgevoerd.

Verantwoordelijkheden

  • Aansturing van het contractdomein, waaronder de aansturing van contract- en aanbestedingsspecialisten.
  • Opstellen van het contracteringsplan voor het gebied.
  • Strategie met betrekking tot het zelf doen dan wel het uitbesteden van diensten.
  • Contractvorming, aanbesteding en gunning van alle relevante diensten en werken.
  • Contractbeheersing op de lopende contracten.
  • Rechtmatigheid en doelmatigheid van inkoop t.b.v. de realisatie van de natuurherstelmaatregelen.

12 maanden - 16 tot 24 uur per week - 0,44 tot 0,67 fte

Functie-eisen

Eisen

  • Je bent inzetbaar vanaf 1 mei 2024 tot en met 30 april 2025 voor 16 tot 24 uur per week;
  • Minimaal 5 jaar werkervaring als contractmanager bij een overheidsorganisatie in de afgelopen 10 jaar;
  • Werkervaring met natuurherstelmaatregelen in Natura 2000 gebieden.

Wensen

  • Kennis van en ervaring met het (laten) opstellen, aanbesteden en beheersen van RAW bestekken en/of UAV-gc contracten, bij voorkeur op het gebied van natuur- en cultuurtechnische werkzaamheden. (30%)
  • Werkervaring opgedaan met Natura 2000 maatregelen bij een Provincie in de periode: 2015-heden. (30%)
  • Beschrijf beknopt waarom u deze opdracht graag wilt doen en welke aspecten deze opdracht aantrekkelijk voor u maken. (20%)
  • Beschrijf beknopt 2 opdrachten die u eerder heeft uitgevoerd die vergelijkbaar zijn met deze opdracht. Beschrijf per genoemde opdracht op welke manier deze vergelijkbaar is met onze opdracht, uw verantwoordelijkheden, het door u behaalde resultaat en de door u verrichte werkzaamheden. (20%)

Bedrijfsprofiel

Met meer dan 1,1 miljoen inwoners staat provincie Overijssel bekend als de ‘Tuin van Nederland’. De provincie heeft dan ook veel te bieden, voor jong en oud. Van prachtige natuur en ons verleden met de Hanze en de textielindustrie tot een rijke streekeigen cultuur en een innovatieve ondernemersgeest. We zijn een provincie met verschillende hogescholen en universiteiten en waar we met elkaar de kracht van onze regio’s delen.

Als werkgever bieden we een cultuur die uitnodigt om ideeën te uiten en waarin ruimte is voor elk individu. We investeren in ontwikkeling en talent. Met een persoonlijk ontwikkelbudget voor iedere medewerker: jij bent de vormgever van jouw toekomst. Zo delen we ook de kracht van onze regio’s: van technologische ontwikkelingen tot innovatie en ondernemerschap. En samen met onze partners zorgen we ervoor dat banen worden vervuld, zodat mensen kunnen groeien én er voor iedereen in Overijssel werk is, ook in de toekomst.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Secretariële ondersteuning Arbeid en Gezondheid

Landstede Groep, Zwolle, Overijssel
3 weken geleden
Waar ga je werken? Landstede Groep is een onderwijsgroep en biedt op 44 locaties in de wijde regio’s Zwolle, Harderwijk, Vechtdal, Lelystad, Dronten en Raalte voortgezet onderwijs van praktijkonderwijs tot en met gymnasium, middelbaar beroepsonderwijs en volwassenenonderwijs. Wij geloven dat de wereld mooier wordt als mensen hun talenten ontwikkelen en anderen helpen dat ook te doen. Daarom bieden wij onderwijs...
Landstede Groep

Data Traineeship

EIFFEL, Zwolle, Overijssel
€ 2.800 per maand
3 weken geleden
Data signaleren en analyseren binnen process optimalisatie is waar we in deze hedendaagse tijd niet meer onderuit kunnen. EIFFEL biedt om die reden een op maat gemaakt traineeship waarbij je direct aan de slag gaat met Power BI bij grote toonaangevende klanten. DIT GA JE DOEN Organisaties helpen de stap te maken van data naar inzicht, en van inzicht naar...
EIFFEL

Administratief medewerker

Unique Zwolle, Zwolle, Overijssel
€ 2.310 - € 2.620 per maand
4 weken geleden
Wat we bieden In jouw rol als administratief medewerker ontvang jij een tijdelijk contract, de functie staat waarschijnlijk open voor de duur van 3 tot 6 maanden. Jij kan verder het volgende van ons verwachten: Een bruto uurloon tussen de €13,27- en €15,15-; 25 vakantiedagen, 8,33% vakantiegeld en pensioenopbouw; Keuze tussen een wekelijkse of 4 wekelijkse verloning; Een functie die...
Unique Zwolle