Begeleider woonlocatie C.F. Klaarstraat, Enschede

Estinea


Datum: 3 weken geleden
Stad: Enschede, Overijssel
Salaris: € 2.338 - € 3.294 per maand
Contract type: Voltijd
Estinea

Begeleider woonlocatie C.F. Klaarstraat, Enschede

Haal jij voldoening uit het ondersteunen van bewoners met een licht verstandelijke beperking? Kan jij bewoners helpen bij uitdagingen zoals social media, vriendschap en seksualiteit? Ben jij iemand die rust en vertrouwen uitstraalt? En maak jij graag deel uit van een fijn en divers team? Lees dan snel verder!

Over deze vacature:

  • 28 uur per week
  • MBO niveau 3
  • Enschede


Wat ga je doen?

Samen met je collega’s begeleidt je 22 mensen met een licht verstandelijke beperking. Je ondersteunt de bewoners bij dagelijkse handelingen zoals op tijd opstaan, boodschappen doen en koken. En helpt ze bij vragen over bijvoorbeeld een fijne invulling van de dag, gezond eten en bewegen, seksualiteit en omgaan met conflicten. En loopt de spanning bij een bewoner op? Ook dan straal je rust uit en kun je de spanning weer laten zakken.

Je werkt methodisch en past onder meer de ‘Geef me de vijf’ en ‘Triple C’ methodiek toe in je werk. Je helpt bewoners om bewust keuzes te maken en de gevolgen hiervan te overzien en het beste uit zichzelf te halen, zodat ze zo zelfstandig mogelijk zijn. Hierbij werk je nauw samen met de mensen die belangrijk zijn voor de bewoner.

Omdat de bewoners 24 uur per dag op een begeleider moeten kunnen terugvallen, is er altijd een begeleider in het appartementengebouw aanwezig. Dit betekent dat je afwisselend overdag, ’s avonds als ‘s nachts werkt. Je werkt altijd samen met een andere collega, behalve in de nacht.

Waar en met wie kom je te werken?

Je gaat werken bij woonlocatie C.F. Klaarstraat. Een gebouw met 22 appartementen, vlakbij het centrum van Enschede. Er zijn ook twee gezamenlijke ruimtes in het gebouw waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen eten.

De bewoners hebben een licht verstandelijke beperking en bijkomende uitdagingen zoals hechtingsproblematiek, autisme spectrum stoornis of verslavingen. Hierdoor hebben zij soms intensieve begeleiding nodig. Door bijvoorbeeld druk van de maatschappij en social media is het leven van bewoners soms best ingewikkeld. Ook is het accepteren van hun beperking soms lastig. Dit is voor jou de uitdaging om bewoners hierin te ondersteunen en te ontwikkelen.

Samen met 12 andere leergierige collega’s vorm je een enthousiast team. Het team bestaat uit mannen en vrouwen, starters en ervaren collega’s. De onderlinge sfeer is hecht en open. We zijn er voor elkaar, wat er ook gebeurt. We kennen elkaars sterke punten en werken daardoor goed en fijn samen.

En je wordt natuurlijk ook onderdeel van Estinea! De sfeer bij ons laat zich het beste omschrijven als: warm, persoonlijk en gelijkwaardig. Het vertrouwen in jou als begeleider is groot. Met je team ben je verantwoordelijk voor de zorg en ondersteuning van bewoners én voor het reilen en zeilen op jullie locatie. Je kunt met je team, zonder teamleider, heel veel zelf bepalen. En dus ook dingen regelen voor de mensen die je ondersteunt. Hebben jullie een leuke activiteit bedacht en past het binnen het budget? Doen! Je hoeft hiervoor dus niet eerst langs een teamleider of locatiemanager. En voor advies en ondersteuning kun je terecht bij je (regio)manager of de ondersteunende diensten. Want we doen het altijd samen!

Wat breng jij mee?

  • Je hebt minimaal een MBO3 opleiding afgerond op het gebied van verzorging en begeleiding.

  • Je hebt bij voorkeur ervaring in de gehandicaptenzorg. Heb je wel ervaring in de zorg maar niet in de gehandicaptenzorg? Dan kun je bij ons direct starten als begeleider en volg je daarnaast een maatwerk opleidingstraject dat we in overleg met jou afstemmen.

  • Je kunt methodisch werken en hebt ervaring met het werken met ondersteuningsplannen.

  • Je bent digitaal vaardig of je bent bereid je hier, met steun van Estinea, in te ontwikkelen.

  • Je bent ondernemend en denkt in kansen en mogelijkheden.

  • Je reflecteert op je eigen werk en dat van collega’s en voert waar nodig verbeteringen door.

  • Je weet hoe je het sociale netwerk van een cliënt actief houdt, vergroot en versterkt.

  • Je blijft rustig, ook als een bewoner zich heftig fysiek en/of verbaal gedraagt.

Wat krijg je?

  • Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd voor minimaal 28 uur per week. Werk je al bij Estinea? Dan zet je je huidige dienstverband voort.

  • Je salaris ligt, afhankelijk van je ervaring, tussen de €2338,- en €3294,- bruto per maand (FWG 35 van de CAO Gehandicaptenzorg 2024).

  • Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering (8,3%) en vakantiegeld (8%).

  • Je kunt fiscaal voordelig een fiets, mobiele telefoon of computer kopen of een bijdrage krijgen voor kosten die je maakt voor sport en ontspanning. Denk aan je lidmaatschap van de sportschool, muziek- of toneelvereniging of de aanschaf van hardloopschoenen.

  • Je kunt trainingen en cursussen op het gebied van vitaliteit volgen. Zoals een cursus stoppen met roken of ondersteuning bij mantelzorg.

  • Je krijgt veel mogelijkheden om je talenten te ontwikkelen en breder in te zetten via scholing of een aanvullende rol zoals leercoach autisme, leercoach roosteren of participatiecoach.

  • Je kunt de talenten die je naast je werk hebt inzetten bij Estinea en/of gebruik maken van de talenten van een collega. Denk aan het geven of volgen van leefstijlcoaching of mindfulness.

  • Je kunt meerdere keren per jaar meedoen aan leuke activiteiten die onze actieve personeelsvereniging organiseert, zoals het drukbezochte personeelsfeest!

  • Je hebt in overleg met je team veel invloed op je eigen rooster.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden over deze vacature bij Estinea? En breng jij mee wat wij zoeken? Reageer dan snel en reageer vóór 16 april. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 19 april in de middag.

Heb je vragen over deze vacature? Dan kan je contact opnemen met het team van de C.F. Klaarstraat via 088-4950755. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij P&O adviseur Angelique Hoogerdijk via 088-4950250.

Wil je eerst een keer koffie op locatie doen om de sfeer te proeven? Dat kan zeker! Neem ook hiervoor contact op met Angelique.

Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Allround Servicemonteur - regio Enschede/Deventer

Facilicom Solutions, Enschede, Overijssel
1 dag geleden
Als allround Servicemonteur al jouw kennis inzetten? Dat kan bij ons!FunctieomschrijvingMet een neus voor techniek verleen jij als servicemonteur onze klanten optimale service. Als Facilicom verzorgen wij het technische onderhoud aan de gebouwen van onze klanten. Je komt dus over de vloer bij klanten zoals KPN, Vodafone en PostNL, diverse gemeenten of scholen.Je gaat aan de slag als een van...
Facilicom Solutions

Administratief medewerker (M/V), Enschede

FlexVisie Uitzenden, Enschede, Overijssel
4 dagen geleden
Voor veel mensen ben jij de persoon van het geld! Jij zorgt namelijk voor een vlekkeloze salarisadministratie en dat iedereen op tijd salaris ontvangt. Wordt jij onze graag geziene nieuwe collega op de afdeling Salarisadministratie?FunctieomschrijvingWij Zijn Opzoek Naar Een Enthousiaste Salarisadministrateur Om Ons Team Te Versterken. Als Salarisadministrateur Ben Jij De Persoon Die Ervoor Zorgt Dat De Medewerker Wekelijks Netjes...
FlexVisie Uitzenden

Business Course traineeship Randstad Groep Nederland

Randstad Nederland, Enschede, Overijssel
€ 3.000 per maand
3 weken geleden
Functieomschrijving Beschrijving Je beste zelf worden en anderen daarbij helpen. Dát is het uitgangspunt van een traineeship bij Randstad Groep Nederland. We zetten getalenteerde starters in hun kracht en begeleiden hen om uit te groeien tot unieke leiders van de toekomst. Uniek, omdat verschil er moet zijn. En uniek omdat iedereen op een eigen manier werkt, communiceert en leiding geeft....
Randstad Nederland