Reclasseringswerker (uren in overleg)

Tactus Verslavingszorg


Datum: 3 weken geleden
Stad: Almere, Flevoland
Salaris: € 4.785 per maand
Contract type: Voltijd
Tactus Verslavingszorg

De verslavingsreclassering, een mooie uitdaging om je carrière verder vorm te geven! Voor ons werkgebied Flevoland zijn we op zoek naar een (ervaren) collega met forensische scherpte! Lees verder en reageer!

  • Almere

  • In overleg

  • HBO

  • 22-04-2024


Algemene informatie

De locaties

Je werklocatie is de regio Flevoland (Almere/Lelystad), op de locatie bevinden zich onderdelen van zowel Tactus Verslavingszorg als Amethist Verslavingzorg. Je vindt hier teams van Verslavingsreclassering en Jeugd & Preventie. Ook kan men hier terecht voor de groep van Intact Herstel en Zelfhulp.

Jouw werkzaamheden

Als reclasseringswerker houd je toezicht op de cliënt en is er altijd sprake van een justitieel kader. Je begeleidt de cliënt en controleert of de (bijzondere) voorwaarden binnen een opgelegd strafrechtelijk kader worden nagekomen. Tevens rapporteer en adviseer je over de cliënt bij wie een relatie tussen delictgedrag en middelenmisbruik bestaat. Ook ga je een plan van aanpak ontwikkelen voor recidiverende verslaafden die (veel) overlast veroorzaken. Daarnaast ga je netwerkcontacten onderhouden rondom de reclassering cliënten en ben je de ‘ spin in het web’. Je vervult een brugfunctie tussen justitie en de (forensische) GGZ. Tot slot heb je regelmatig contact met ketenpartners zoals het Openbaar Ministerie, Politie, Gemeenten, Dienst Justitiële Inrichtingen en Zittende Magistratuur.

Binnen de verslavingsreclassering zijn er verschillende ontwikkelmogelijkheden; denk aan het geven van Justitiële gedragsinterventies, Elektrische Monitoring (enkelbanden ) of TBS specialisatie. Daarnaast is het mogelijk om zowel interne als externe opleidingen/verdiepingsmodules te volgen.

Jouw achtergrond

  • Hbo Bachelor
  • kennis van of ervaring in de reclassering en/of psychopathologie;
  • kennis en ervaring in de ambulante verslavingszorg;
  • je hebt affiniteit en kennis van de complexe justitiële doelgroep.
  • goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Jouw persoonlijkheid

Het is belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en plezier hebt in je werk. De forensische doelgroep kenmerkt zich door op meerdere leefgebieden problemen te hebben. Ook beschik je over de social skills die bij dit werk komen kijken, de balans tussen afstand en nabijheid vormen voor jou geen probleem. Tevens beschik je over zelfreflectie en kan je goed omgaan met feedback. Tot slot ben je flexibel om op alle locaties van ons team te werken.

Wat wij bieden

Bij Tactus bieden wij jou betekenisvol werk, een positieve werksfeer met gedreven collega’s, een gezellig team en ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Het werken binnen de reclassering is een zelfstandige functie binnen een prettig team met veel vrijheid. Je bent werkzaam op de locaties, eventueel gecombineerd met de mogelijkheid tot thuiswerken.

We vinden het heel belangrijk dat jij blij wordt van jouw werk. Met een mooie score van 8,2 (Effectory 2022, blijkt dat collega’s dat ook daadwerkelijk vinden. Dit maakt ons trots en dat zetten we ook graag door! Maar dit is niet het enige, we hebben je nog meer te bieden:

  • een salaris conform de CAO GGZ. Deze functie is ingedeeld in functiegroep 55. Het maximale bruto salaris o.b.v. 36 uur is €4785,- per maand; per 1 december 2024 krijgen werknemers binnen de GGZ een loonsverhoging van 4%, het maximale bruto salaris o.b.v. 36 uur is €4977,- per maand;
  • een balansbudget t.w.v. €500,- per jaar o.b.v. 36 uur per week;
  • deelname aan de FiscFree regeling: koop voordelig een sportschoolabonnement, laptop of telefoon;
  • 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld;
  • 166 vakantie-uren o.b.v. 36 uur per week;
  • 35 levensfasebudget (LFB) uren per jaar o.b.v. 36 uur per week;
  • pensioenregeling bij pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW);
  • collectiviteitskorting op aanvullende pakketten van verschillende zorgverzekeringen.

Interesse?

Reageer dan direct via onderstaand formulier. Meer weten over deze vacature? Neem contact op met Laura van den Brink (Manager) via 06-30991005.

Wil je meer weten over Tactus of de sollicitatieprocedure? Bel, app of mail onze Corporate recruiter Nadine Ossel via 06-51884463 of [email protected].

Procedure

We reageren z.s.m. op jouw sollicitatie. Na de sluitingsdatum zal de vacature niet meer te vinden zijn online.
Mochten er voldoende (geschikte) sollicitaties zijn binnengekomen, dan behouden wij ons het recht voor om de vacature eerder te sluiten. Bij indiensttreding vragen wij een verklaring omtrent gedrag (VOG). Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

De organisatie

Bij Tactus verslavingszorg is de cliënt geen verslaafde maar een mens met een verslaving. Met ruim 1500 medewerkers focust Tactus zich op de kracht en mogelijkheden van mensen. Oplossingen zijn gebaseerd op het principe: niet meer dan nodig maar ook niet minder dan verantwoord. Tactus biedt hulp voor elke vorm van verslaving en biedt een grote variatie behandelvormen in de praktijk en online aan. Daarnaast focust Tactus zich op preventie en wetenschappelijke ontwikkeling. Daarmee is Tactus een specialist in de verslavingszorg met 46 fysieke locaties in Overijssel, Flevoland en een deel van Gelderland, met álle vormen van verslavingszorg: van preventie, bemoeizorg, medische heroïneverstrekking, tot klinische centra en woonvoorzieningen. Tactus kent een rookvrij beleid. De hele zorg zal volledig rookvrij worden en de verslavingszorg is er geen uitzondering op.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Onderhoudsmonteur gezocht!

Pro Industry, Almere, Flevoland
€ 2.000 - € 5.000 per maand
2 dagen geleden
FunctieomschrijvingWil jij graag een bijdrage leveren aan een goed verloop van het productieproces in de fabriek? En beschik jij over een afgerond MBO 3/4 diploma richting Elektrotechniek? Wij zoeken een gemotiveerde monteur voor de drankenindustrie! Her salaris kan oplopen tot € 3.400,- in de 2 ploegen dienst. Geïnteresseerd ? Lees dan snel verder!Als allround monteur ben jij verantwoordelijk voor het...
Pro Industry

BI Specialist (PowerBI, Tableau, SAS, Nederlandstalig)

Recruit2 - From Good to Great Staffing, Almere, Flevoland
€ 65.000 - € 91.000 per jaar
1 week geleden
Benut Power BI, Tableau, SAS, en Azure voor geavanceerde BI-oplossingen; maak impact bij topklanten met Data Analytics, SQL, Python en Snowflake expertise.In de wereld van ICT is de rol van een BI Specialist cruciaal. Krijg je de unieke kans om met vooraanstaande klanten te werken en geavanceerde BI-oplossingen te ontwikkelen die daadwerkelijk bijdragen aan hun groei en succes. Als kern...
Recruit2 - From Good to Great Staffing

Stagiair(e) Bachweg, AC Rondo | uren in overleg

Triade Vitree | Lelystad, Almere, Flevoland
3 weken geleden
Volg jij een opleiding in de zorgsector niveau 2, 3 of 4 of HBO Social Work of Pedagogiek? En ben jij op zoek naar een boeiende stageplaats, voor minimaal 2 dagen per week vanaf september 2024? Check onze vacature en solliciteer! Waar ga je werken? De J.S. Bachweg in Almere bestaat uit 5 woongroepen die met elkaar verbonden zijn. De...
Triade Vitree | Lelystad