Stagiair Interventies

Openbaar Ministerie


Datum: 4 weken geleden
Stad: Haarlem, Noord-Holland
Contract type: Voltijd
Openbaar Ministerie

Ben jij een rechtenstudent met interesse in het strafrecht en heb jij altijd al willen zien hoe het Openbaar Ministerie werkt? Gedurende de stageperiode krijg jij een beeld van wat zich afspeelt binnen het Openbaar Ministerie en kun jij het geleerde in de praktijk brengen. Teksten uit studieboeken over strafrecht en criminologie komen hier tot leven!

Wat ga je doen?
Wij bieden je een stageplek waar je in inkijkje krijgt in de keuken van de afdeling Interventies & Onderzoeken van het Arrondissementsparket Noord-Holland. De interventieomgeving bestaat uit ZSM en een backoffice waarin de veel voorkomende criminaliteitszaken die de burger direct raken -van gestolen fietsen tot openlijk (uitgaans) geweld- in afstemming met ketenpartners worden verwerkt.

Binnen deze stage breng je jouw juridische vaardigheden in de praktijk en doe je strafrechtelijke kennis en ervaring op. Samen met secretarissen en officieren van justitie lever jij je bijdrage aan allerlei zaken. Je beoordeelt verzoekschriften, schadevergoedingen, verzetten en andere werkzaamheden die kunnen voortvloeien uit het opsporingsonderzoek en strafdossier. Je hebt veel contact met officieren van justitie, parketsecretarissen en de politie.

Gedurende de stageperiode krijg jij een beeld van wat zich afspeelt binnen het Openbaar Ministerie en kun je het geleerde toepassen in de praktijk. Daarbij staan wij open voor jouw interesse en kijken we wat passend en haalbaar is gedurende jouw stage. Juridische vaardigheden kun je in de praktijk toepassen en je doet strafrechtelijke kennis en ervaring op. We gaan er van uit dat je goed zelfstandig kan werken.

Wie ben jij?

  • Je studeert HBO rechten;
  • Je verkeert bij voorkeur in de eindfase van je studie. Tijdens de stage moet je ingeschreven te staan aan een hogeschool;
  • Je bent leergierig, weet van aanpakken en bent enthousiast;
  • Je kunt je zowel mondeling als schriftelijk zeer goed uitdrukken;
  • Je kunt nauwkeurig en zelfstandig werken en je kunt snel nieuwe materie eigen maken;
  • Je bent vanaf juni 2024 óf september 2024 beschikbaar voor minimaal 24 uur per week beschikbaar gedurende 6 maanden;

Waar kom je te werken?
Werken bij het arrondissementsparket Noord-Holland betekent werken in een sprankelend, innovatief en resultaatgericht parket. Een parket dat ambitieus is op het gebied van digitalisering, cybercrime en intelligence based werken; waar flexibele, energieke en betrokken mensen graag willen werken. Deze medewerkers zetten zich met elkaar in voor de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde in de politie-eenheid Noord-Holland en op de luchthaven Schiphol. Het arrondissementsparket kent vier afdelingen: Administratie, Bedrijfsvoering, Interventies & Onderzoeken en Beleid & Strategie.

De interventieomgeving bestaat uit ZSM en een backoffice waarin de veel voorkomende criminaliteitszaken die de burger direct raken -van winkeldiefstal tot mishandeling- in afstemming met ketenpartners worden verwerkt.

Overige arbeidsvoorwaarden
De stage wordt aangegaan voor de duur van een half jaar voor 24 uur per week, bij wederzijdse tevredenheid is verlenging mogelijk. Duurt je stage langer dan een maand, dan wordt jouw inzet beloond met een stagevergoeding en krijg je vakantie-uren. WO-studenten krijgen bij een 40-urige werkweek een stagevergoeding van € 747,00 bruto per maand. Als je géén gebruik kunt maken van een studentenreisproduct, worden daarnaast de kosten van woon-werkverkeer vergoed. Ook krijg je bij een 40-urige werkweek op jaarbasis 160 vakantie-uren.

Werken bij het Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim zesduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Ook in talent en groei. Lees hier meer.

Bijzonderheden

  • Je dient een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te kunnen overleggen.
  • Geef duidelijk in je brief aan voor welke stageperiode jij beschikbaar bent: juni 2024 of september 2024.
  • De gesprekken vinden plaats in Haarlem op 30 april en 1 mei 2024.

Meer informatie
Wil je meer weten neem dan contact op met dhr. Mr. R.C.G. van den Ancker (wnr. Coördinator) via e-mail [email protected] of via telefoonnummer 06 – 25758554 of mevrouw mr. M.L.J. Weusten (Coördinator Onboarding) via e-mail [email protected] of via telefoonnummer 06 -31139131.

Sollicitatieprocedure
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure dan kun je contact opnemen met Ingrid Koster (Senior Recruitment Adviseur) via e-mail [email protected] of via telefoonnummer 06 - 30030153.

Sollicitatiewijze
We vragen je in plaats van een motivatiebrief om antwoord te schrijven op onderstaande vragen:

  • Wat moeten we sowieso van je weten?
  • Wat maakt jou de ideale kandidaat voor deze functie?
  • Wat wil je graag bereiken tijdens je stage bij het OM?


Sollicitatiewijze

Je kan je sollicitatiebrief en cv uploaden tot en met 21-4-2024 o.v.v. vacaturenummer OM-3002 via de knop solliciteer hieronder.


OM-onderdeel: Arrondissementsparket Noord-Holland Standplaats: Haarlem Maximaal aantal uren: 36 Vakgebied: Juridisch Werk-/denkniveau: HBO bachelor Dienstverband: Meeloopstage Deadline: 21-04-2024, 16:59

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

BOL Stagiaire

Action, Haarlem, Noord-Holland
2 weken geleden
(Parttime, uren per week afhankelijk van de stage-wensen) “Als stagiair zorg jij samen met je collega´s dat onze klanten zich prettig voelen in een verzorgde en nette winkel en dat zij vriendelijk worden geholpen bij het afrekenen van onze artikelen.” Wat ga je dagelijks doen Je hebt een afwisselende stage met veel verschillende werkzaamheden en vormt samen met je collega’s...
Action

Communicatieadviseur

Gemeente Haarlem, Haarlem, Noord-Holland
€ 3.558 - € 5.247 per maand
2 weken geleden
Over de vacature Uren per week 36 Maandsalaris € 3558 - € 5247 Niveau HBO Functiecategorie Communicatie Dienstverband Tijdelijk Reageren kan tot en met 25-04-2024 Wat ga je doen? Doe jij niets liever dan werken aan effectieve communicatie en participatie voor inwoners van Haarlem en Zandvoort? En ben je daarbij een doorpakker die niet bang is om de handen uit...
Gemeente Haarlem

Coördinator Receptie

Broekhuis, Haarlem, Noord-Holland
3 weken geleden
Audi / SEAT / Škoda / Volkswagen, Haarlem MBO 40 1 - 3 Ben jij klantvriendelijk en heb je een voorliefde voor de autobranche? Ben jij een aanspreekpunt en adviseur voor je directe collega's aan de receptie en vind je dit een uitdaging in je werk? Daarnaast sta je graag klanten te woord en op basis van hun verhaal een...
Broekhuis