Sociotherapeut

Van der Hoeven Kliniek


Datum: 1 week geleden
Stad: Amersfoort, Utrecht
Salaris: € 2.870 - € 4.263 per maand
Contract type: Voltijd
Van der Hoeven Kliniek
Van der Hoeven Kliniek Amersfoort Vervaldatum: 01 mei 2024
 • 32 - 36 uur Per week
 • € 2.870,00 - € 4.263,00 Loonindicatie
 • Van der Hoeven Kliniek Amersfoort Locatie


Sociotherapeut

32-36 uur per week

Als sociotherapeut doorgrond je de mogelijkheden en problematiek van patiënten met een tbs-maatregel. Vervolgens pas je jouw begeleiding daarop aan. Het doel? Het risico op terugval in gewelddadig gedrag verkleinen of hanteren. Wij behandelen patiënten met ernstige psychiatrische (meestal psychotisch) problematiek die elders moeilijk doorstromen in hun behandeling of resocialisatie. Geen gemakkelijke uitdaging, maar wel een waar je écht het verschil kunt maken.

Je versterkt als sociotherapeut ons multidisciplinair team, bestaande uit sociotherapeuten, een forensisch netwerkbegeleider, een teamleider en een hoofd behandeling. Daarnaast werken we nauw samen met onder andere psychiaters, docenten en werkmeesters. Je maakt deel uit van een creatief team waarin samenwerking, persoonlijke ontwikkeling en (zelf-)reflectie kenmerkend zijn.

Functie
In elke kamer een ander mens met verschillende problematiek. Kleine veranderingen kunnen grootse impact hebben op de patiënt, de afdeling, het team en de rest van de leefgemeenschap. Als sociotherapeut begeleid je patiënten in het aanbrengen van rust en structuur in hun dag. Waar nodig ondersteun je hen in de uitvoering van hun behandelplan en draag je zorg voor de verbinding met de andere afdelingen en disciplines. Daarnaast houd je je bezig met het:

 • Adviseren binnen het multidisciplinair behandelteam.
 • Mede opstellen van het behandelplan.
 • Het organiseren van de dagelijkse gang van zaken binnen de kliniek.

Wat bieden wij
Werken in de forensische zorg, vraagt om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in onze arbeidsvoorwaarden en alles daaromheen. Zo kun je op basis van een fulltime werkweek van 36 uur rekenen op:

 • Salaris tussen € 2.870,00 en € 4.263,00 bruto per maand (FWG 45-50).
 • 166 vakantie-uren en 35 levensfasebudget-uren.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het jaarsalaris, 8% vakantiegeld en pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Na een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Maar dat is nog niet alles. Wat dacht je van een jaarlijks individueel opleidingsbudget en balansbudget? Meer over ons werkgeverschap lees je hier.

Profiel
Iedere patiënt heeft op zijn eigen manier behoefte aan zorg en structuur. Dit doe je door goed te observeren, steeds op zoek te gaan naar oplossingen en vragen te stellen. Belangrijk is dat je kunt reflecteren, je communicatief vaardig bent en je wil blijven ontwikkelen. Verder:

 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond in bijvoorbeeld Social Work, Verpleegkunde, Psychologie of Integrale Veiligheidskunde. Heb je een andere studieachtergrond of een mbo 4-opleiding met relevante werkervaring? Ook dan maken we graag me je kennis.
 • Werkervaring in de zorg is een pluspunt, maar geen vereiste. Wij bieden voldoende interne scholing om je klaar te stomen voor dit werk.

Wat bieden wij
Als sociotherapeut ben je een grote steun voor patiënten en collega's. Daarom bieden we je op basis van een 36-urige werkweek een:

 • Salaris tussen € 2.870,00 en € 4.263,00, exclusief onregelmatigheidstoeslag.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van het jaarsalaris, 8% vakantiegeld en pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Jaarlijkse keuze uit het balansbudget en een persoonlijk opleidingsbudget.
 • 166 vakantie-uren en 35 uur vanuit levensfasebudget.
 • Na een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Uitgebreide onboarding, introductie op locatie en een intwerkperiode met werkbegeleiding en trainingen. In twee jaar volg je een ontwikkelreis tot forensische sociotherapeut.
 • Een flexibele baan met onregelmatige diensten.
 • Een werkplek waar we oog hebben voor de mens, voor elkaar en onszelf. Als team hebben we meerdere keren per jaar teaminteractie, teamintervisie en gezellige teamdagen.

Organisatie
Zeg je forensische psychiatrie, dan zeg je De Forensische Zorgspecialisten. Daarmee bedoel je óók ons bedrijfsonderdeel de Van der Hoeven Kliniek. Het centrum voor klinische psychiatrie met 2 locaties in Utrecht en 1 in Amersfoort. Het behandelen van onze patiënten doen we samen, samen met patiënten en alle collega’s op onze locatie de Voorde.

Wil je meer weten over locatie de Voorde in Amersfoort? Kijk dan op https://hoevenkliniek.nl/locaties/utrechtseweg/.

Interesse
Neem contact op met Amber Kriebel, Teamleider, 033-4484444, [email protected] om je inhoudelijke vraag te stellen of om alvast kennis met ons te maken. Direct solliciteren via www.werkenbijdfzs.nl/vacatures kan natuurlijk ook!

Goed om te weten: onze sollicitatieprocedure omvat een referentiecheck en bij indiensttreding vragen we om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Liever een kopje koffie?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Neem contact op

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Keukenverkoper

Luba, Amersfoort, Utrecht
€ 2.400 - € 3.000 per maand
1 week geleden
Werk je graag met mensen en vind je het leuk om mee te denken over hun keukenwensen? Dan is werken bij ons misschien iets voor jou! Over het werk Bij je nieuwe werkgever laat jij je passie en ervaring zien aan de mensen en help jij ze met het aanschaffen van de keukens. Jij helpt de mensen met hun droomkeuken...
Luba

Bijbaan Toezichthouder COA zonder diploma

Trigion City 360, Amersfoort, Utrecht
€ 14,49 per uur
3 weken geleden
Heb jij altijd al interesse gehad in een baan binnen toezicht, handhaving of beveiliging en ben jij momenteel op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wil jij je inzetten voor een veilige omgeving binnen het COA in Zeist en binnen afzienbare tijd doorgroeien naar de functie van beveiliger? Dan is deze functie als toezichthouder misschien wel iets voor jou! Voor het...
Trigion City 360

Binnendienst Medewerker

Extra Talent, Amersfoort, Utrecht
€ 2.900 - € 3.800 per maand
3 weken geleden
Jij hebt al enige ervaring in de logistiek en wil jouw kennis gaan inzetten. Als Binnendienst Medewerker bij deze organisatie krijg jij de ruimte om je functie eigen te maken. Naast thuiswerkopties en een mooi salaris zitten er meer leuke dingen voor je in het verschiet. Lees snel de vacature. Ons aanbod Een salaris wat ligt tussen de € 2.900,...
Extra Talent