Junior gerechtsjurist met roostertaken, team Kanton, locatie Gouda en Leiden

Rechtbank Den Haag


Datum: 1 week geleden
Stad: Gouda, Zuid-Holland
Contract type: Voltijd
Rechtbank Den Haag

Functieomschrijving

Werken bij de Rechtspraak betekent werken aan een rechtvaardige samenleving. Ook als junior gerechtsjurist met roostertaken bij team Kanton draag je hier actief aan bij. Wil je weten hoe? Lees dan verder.

Team Kanton is, zoals een kantongerecht betaamt, binnen meerdere rechtsgebieden actief. Het team behandelt binnen het civiel recht de kleinere civiele zaken, arbeidszaken, huurzaken, consumentenkoopzaken en consumentenkredietzaken. Ook bewind, curatele, mentorschap en het verwerpen of (beneficiair) aanvaarden van een erfenis zijn onderwerpen waar de kantonrechter over beslist. Het team bestaat uit circa 180 medewerkers, verdeeld over drie locaties (Den Haag, Leiden en Gouda).

Als junior gerechtsjurist zorg je voor de voorbereiding van zaken op het gebied van het civiele recht en de extrajudiciële zaken. Op zitting ondersteun je de rechter en stel je het concept-proces-verbaal op in eenvoudige, standaardmatige en reguliere zaken. Tijdens de raadkamer treed je op als gesprekspartner van de rechter en concipieer je op summiere aanwijzingen conceptuitspraken. Je bewaakt het gehele proces van activiteiten om te zorgen voor een efficiënt verloop van de zaak. Je houdt wetgeving en jurisprudentie bij. Daarnaast verricht je werkzaamheden als roosteraar. Op basis van relevante vastgestelde uitgangspunten stel je als roosteraar een zo optimaal mogelijk zittingsrooster op. Je verzamelt en registreert verhinderdata van partijen en roostervariabelen van de rechters, de medewerkers juridische (administratieve) ondersteuning en administratief medewerkers. Je maakt knelpunten bespreekbaar, waarbij je alle relevante informatie, belangen en partijen weet te betrekken en je komt met oplossingsrichtingen.

Team Kanton bestaat, naast de teamvoorzitter, uit twee hoofden juridische ondersteuning, kantonrechters, drie operationeel leidinggevenden administratie, medewerkers juridische (administratieve) ondersteuning, een managementondersteuner en administratief medewerkers.

Functie-eisen


Je beschikt over een goed analytisch vermogen, kunt logisch redeneren en snel hoofd- en bijzaken onderscheiden. Je hebt uitstekende redactionele vaardigheden, hebt een flexibele instelling, bent communicatief sterk en je kunt goed zelfstandig werken. Je bent daarnaast zorgvuldig, accuraat en kunt goed onder (tijds-)druk presteren. Om deze functie op goed niveau te kunnen uitoefenen, heb je ook nog:

 • Een afgeronde studie hbo-rechten of een vergelijkbare studie;
 • Bij voorkeur kennis en ervaring in het civiele recht;
 • Uitstekende beheersing van het Nederlands in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden


 • Salarisniveau schaal 8
 • Maandsalaris
  Min €2.945 – Max. €3.954 (bruto)
 • Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contractduur 1 jaar TD uitzicht op VD
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden


Een functie vol mogelijkheden binnen een enthousiast en leergierig team, waarbij je de mogelijkheid krijgt om je kennis verder uit te breiden en je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld volgens de CAO-Rijk, in te zien via www.caorijk.nl, daarnaast bieden wij:

 • Een salaris in schaal 8 (minimaal € 2.945,77 maximaal € 3.954,44 op basis van 36 uur per week). Indeling in de schaal vindt plaats op basis van relevante kennis en werkervaring;
 • Een individueel keuze budget (IKB) waarmee je een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf kunt samenstellen. Dit IKB-budget bedraagt 16,37% van je salaris. Hierin is een vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering opgenomen;
 • Verlof van 144 wettelijke vakantie-uren en 64 IKB-uren bij een werkweek van 36 uur;
 • Pensioenopbouw volgens het ABP;
 • Vergoedingen conform CAO-Rijk voor het inrichten van je thuiswerkplek en/of verduurzaming van je woning;
 • Goede regelingen voor ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en vergoeding woon-werkverkeer in de vorm van een ov-chipkaart.

Bijzonderheden


Zoek jij inhoudelijke veelzijdigheid en uitdaging en wil je een bijdrage leveren aan het functioneren van de rechtsstaat? Dan is deze functie bij de Rechtspraak iets voor jou. Solliciteer direct via onderstaande button. Dit kan tot en met zondag 14 april 2024. Je brief en cv richt je aan de heer mr. B.C. Vink, teamvoorzitter team Kanton Den Haag.

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Gunnar van Putten, hoofd juridische ondersteuning team Kanton locatie Leiden/Gouda, te bereiken op 06 - 27293449.

Vragen over de sollicitatieprocedure kan je stellen via [email protected].

Let op: sollicitaties via de e-mail worden niet in behandeling genomen.

Bijzonderheden

 • Je bent minimaal 32 uur per week flexibel beschikbaar.
 • De selectiegesprekken vinden plaats op dinsdag 23 april 2024 in de ochtend op onze locatie in Gouda en donderdag 25 april 2024 in de middag op onze locatie in Leiden.
 • Heb je geen vaste aanstelling bij het Rijk, dan wordt in eerste instantie een tijdelijke dienstbetrekking voor één jaar geboden met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij goed functioneren.
 • Een schrijftest maakt onderdeel uit van de selectieprocedure, waarbij aan de hand van een casus jouw juridisch inzicht en schrijfvaardigheid wordt getoetst. Deze vindt aansluitend aan het selectiegesprek plaats.
 • Voor informatie over de functie wordt verwezen naar het functieprofiel commissiesecretaris schaal 8 van het Functiegebouw Rijk.
 • Wij verzoeken je uitsluitend te reageren, indien je aan de gestelde opleidings- en ervaringseisen voldoet.
 • We vragen je altijd een Verklaring Omtrent het Gedrag te overhandigen bij indiensttreding.
 • We streven ernaar de organisatie een afspiegeling te laten zijn van de maatschappij, waarin iedereen de tijd en ruimte krijgt zich te ontwikkelen.

Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken. We reageren daarom ook niet op acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen. Doorplaatsing en/of overname van deze vacature is niet toegestaan. De Rechtspraak besteedt nadrukkelijk aandacht aan divers en veelzijdig samengestelde teams.


Rechtbank Den Haag

De rechtbank Den Haag is d? plek om te werken, omdat we een professionele organisatie zijn waarin we ons betrokken voelen bij ons werk maar ook bij de rechtbank als geheel. We zijn ons bewust van onze maatschappelijke rol en we zijn trots op de positie van de rechtbank. Werken bij de rechtbank Den Haag betekent dat je een relevante bijdrage levert aan deskundige, toegankelijke en snelle rechtspraak. De rechtbank Den Haag heeft een aantal bijzondere bevoegdheden. Als enige rechtbank in Nederland is zij bevoegd om zaken te behandelen op het gebied van Wet Internationale Misdrijven(WIM), het Intellectuele Eigendomsrecht (IE) en civiele zaken tegen de Staat. We zijn een rechtbank gevestigd in de Randstad. We hebben te maken met grootstedelijke problematiek, we zitten dicht bij het politieke hart van Nederland en dat zorgt ervoor dat niet alleen de rechtbank anders is dan andere maar ook het type zaken dat wij behandelen. Speerpunten Er liggen voor de komende jaren heel wat speerpunten klaar om aangepakt te worden. De drie belangrijkste speerpunten zijn: snelle, toegankelijke en deskundige rechtspraak. En net als elk ander gerecht is ook de Rechtbank Den Haag bezig om het digitaal procederen mogelijk te maken. De eerste stappen zijn gezet door de eerste werkprocessen digitaal te maken en de eerste digitale zittingszalen in gebruik te nemen

Rechtbank Den Haag

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Winkelmedewerker

Action, Gouda, Zuid-Holland
3 dagen geleden
Wil jij gewoon lekker werken bij een leuk bedrijf in de buurt? Met gezellige collega’s en prettige werktijden? Kom in actie en solliciteer vandaag nog als winkelmedewerker bij Action! Work where the Action is! Samen met je collega’s houd jij de winkel vol, netjes en strak. Zodat klanten snel de producten vinden en nooit misgrijpen. Uiteraard help je wel als...
Action

Vergunningverlener Milieu

Omgevingsdienst Midden-Holland, Gouda, Zuid-Holland
€ 3.558 - € 5.247 per maand
1 week geleden
Vergunningen zijn voor bedrijven van groot belang. Als vergunningverlener Milieu zorg je ervoor dat bedrijven over actuele vergunningen beschikken die handhaafbaar zijn en voldoen aan de wet- en regelgeving. Hou jij van diversiteit en kom je graag in contact met zeer uiteenlopende bedrijven? Dan zijn wij op zoek naar jou! Vergunningverlener Milieu 24 - 36 uur Solliciteer vóór donderdag 11...
Omgevingsdienst Midden-Holland

Receptionist(e)

Omgevingsdienst Midden-Holland, Gouda, Zuid-Holland
€ 2.288 - € 3.174 per maand
3 weken geleden
Wil jij iedereen een warm welkom geven en gaat er niets onopgemerkt langs jou heen terwijl je schakelt tussen verschillende werkzaamheden? Word hét visitekaartje van de ODMH! Verwelkom bezoekers, beheer telefoongesprekken en ondersteun je collega’s met licht administratieve taken. Receptionist(e) 8 - 26 uur Solliciteer voor donderdag 11 april via deze button Voor het team Facilitaire Zaken van de Omgevingsdienst...
Omgevingsdienst Midden-Holland