internationaal intelligencespecialist - Team Politiële Rechtshulp

Politie


Datum: 1 week geleden
Stad: Zoetermeer, Zuid-Holland
Salaris: € 2.889 - € 4.714 per maand
Contract type: Voltijd
Politie

Jouw taak als internationaal intelligencespecialist is die informatie op de juiste waarde schatten en bruikbaar maken voor de opsporing. Jij zorgt dat informatie op basis van intelligence afgeschermd en veilig is voordat het bij opsporingsteams terecht komt én dat deze voldoet aan alle wet- en regelgeving. Tegelijkertijd bouw je een onderling samenwerkingsband op tussen Nederland en de buitenlandse diensten. De juiste verspreiding en toekenning van informatie binnen de organisatie, zijn cruciaal voor het rechtsproces. Zo draag jij vanuit Zoetermeer direct bij aan de bestrijding van internationale zware misdaad.

Specificaties vacature

Locatie(s):

Zoetermeer

Organisatieonderdeel:

Eenheid Landelijke Expertise en Operaties

Vakgebied(en):

Intelligence

Niveau:

HBO BACHELOR

Wat ga je doen?

Na een inwerkperiode ga je eerst begeleid aan het werk om het vak goed te leren. Daarna ben jij verantwoordelijk voor de juiste uitwisseling van informatie over grensoverschrijdende criminaliteit, tussen opsporingsdiensten over de hele wereld. Zwaar georganiseerde misdaad kent geen grenzen. Om dit effectief aan te kunnen pakken, is samenwerken met andere landen cruciaal. Informatie uitwisselen over bijvoorbeeld internationale drugssmokkel, geweld, migratie, kindermisbruik en terrorisme, is daar een onmisbaar onderdeel van.

Deze informatie is bijvoorbeeld afkomstig van de Drugs Enforcement Administration (DEA) in de VS of de National Crime Agency (NCA) in het VK. Jij herkent de gevoeligheden van informatie en weet wanneer en op welke wijze deze informatie moet worden afgeschermd voordat deze gedeeld kan worden. Zowel binnen Nederland als internationaal.

Je houdt je onder andere bezig met het:

 • Begeleiden en adviseren van foreign liaisons in Nederland en de Nederlandse liaisons in het buitenland.
 • Bewaken van de vertrouwelijkheid en wettelijkheid van gevoelige informatie.
 • Inhoudelijk bespreken van complexe internationale rechtshulpverzoeken.
 • Ondersteunen van specialistische teams zoals TBKK op het gebied van internationale rechtshulp.
 • Bouwen van een sterk netwerk binnen de politieorganisatie en met internationale partners.

Het verwerken en vastleggen van je werkzaamheden is een essentieel onderdeel van je functie. Daarnaast heb jij een signaleringsfunctie, bijvoorbeeld als je een verband ontdekt tussen verschillende rechtshulpverzoeken, nieuwe ontwikkelingen, of thema’s tussen landen onderling. Je denkt proactief mee in mogelijkheden voor informatie-uitwisseling en samenwerkingen met Nederlandse en buitenlandse opsporingsdiensten. Het kan voorkomen dat je voor je werkzaamheden naar het buitenland reist. Piket maakt onderdeel uit van de werkzaamheden.

Waar ga je werken?

Jij werkt als internationaal intelligencespecialist in het Team Politiële Rechtshulp (TPR). Samen met je collega’s versterk je het Landelijk Internationaal Rechtshulpcentrum (LIRC) in Zoetermeer. Ook werk je veel samen met de 11 internationale rechtshulpcentra (IRC’s) van de eenheden in het land. Het LIRC is onderdeel van de Eenheid Landelijke Expertise en Operaties. Het is de Single Point of Contact (SPOC) voor onze internationale partners, zoals Interpol en Europol. Alle informatie moet via het LIRC binnenkomen om te voldoen aan de wetten en regels. Daarmee heeft het een onmisbare en belangrijke rol in het opsporingsproces.

Wie ben jij?

Je bent een netwerker met een sterk analytisch vermogen. Jij hebt de creativiteit en het inzicht om verbanden te leggen tussen beschikbare informatie. Het bouwen en onderhouden van een breed netwerk gaat je goed af en daarbij kun jij jezelf betrouwbaar en ondersteunend opstellen. Je hebt respect voor culturele verschillen en weet hoe je daarmee om moet gaan. Ook begrijp je de diplomatieke gevoeligheden die bij internationale samenwerkingsverbanden horen. Snel aanpassen naar nieuwe omgevingen is voor jou geen probleem.

Verder vragen wij:

 • hbo (bachelor) werk- en denkniveau*,
 • goede spreek- en schrijfvaardigheid in het Nederlands en Engels. Bij voorkeur beheers je ook nog een derde taal;
 • bij voorkeur ervaring in de (internationale) opsporing of het veiligheidsdomein, bijvoorbeeld bij de Koninklijke Marechaussee, Defensie of de politie.

Wat wij bieden

De standplaats is Zoetermeer. Er is ruimte voor 7 fte. Het betreft een functie voor 28 tot 40 uur per week. Twee specialisten gaan zich specifiek met het onderwerp Contraterrorisme, Extremisme en Radicalisering (CTER) bezighouden.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.889,- en maximaal € 4.714,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A.

Interesse?

Bel of mail met Harald Smit, operationeel specialist C (06 - 46 22 13 52, [email protected]) als je meer informatie over de functie wilt hebben.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met Werving & Selectie op 088 - 66 22 300.

Solliciteer uiterlijk 18 april 2024 via de sollicitatiebutton.

In je motivatiebrief kun aangeven of je voorkeur uitgaat naar het CTER onderwerp.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wat verder belangrijk is

 • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Een vakinhoudelijk assessment maakt mogelijk deel uit van de selectieprocedure.
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.
 • Je hebt een diploma op hbo-niveau (bachelor) of je bent daaraan gelijkgesteld via EVC. Of je hebt minimaal twee jaar aantoonbare ervaring op het gevraagde werk- en denkniveau. Dit moet je aantonen met je cv én een officiële functiebeschrijving of ander document waaruit blijkt dat de uitgevoerde functie op het gevraagde niveau is.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Buschauffeur streekvervoer (OV)

Logistic Force, Zoetermeer, Zuid-Holland
1 week geleden
Wanneer de deuren open gaan is jouw glimlach het eerste wat opvalt. Als buschauffeur maak jij dagelijks het verschil voor de reizigers, omdat jij de chauffeur bent die hen naar het werk, school of familie brengt. Voor de standplaats Zoetermeer zijn wij op zoek naar fulltime en parttime buschauffeurs voor het openbaar vervoer. WAT GA JE DOEN? Na een goede...
Logistic Force

Leerling Dierenverzorger

Gemeente Zoetermeer, Zoetermeer, Zuid-Holland
1 week geleden
Vrije Tijd Sluit op 18-4-2024 32 uur Word jij blij van het werken met dieren en mensen en wil je een betaalde opleiding tot dierenverzorger volgen? Dan hebben wij de leerarbeidsplek voor jou! Als leerling dierenverzorger ben je graag veel buiten. Je houdt van de groene natuur van Zoetermeer en hebt veel zin om te leren hoe je een goede...
Gemeente Zoetermeer

Financial Controller Zoetermeer

James Woodman, Zoetermeer, Zuid-Holland
€ 65.000 - € 70.000 per jaar
3 weken geleden
Financial Controller Zoetermeer Ben jij klaar voor een uitdagende rol in een dynamisch en snelgroeiend dienstverlenend bedrijf? Wil jij deel uitmaken van het financiële team in Zoetermeer en direct bijdragen aan de groei van het bedrijf? Dan is deze vacature iets voor jou! Client Details Bedrijfsprofiel: Onze opdrachtgever is een dienstverlenend bedrijf, met meer dan 3000 FTE verspreid over Europa,...
James Woodman