Manager Zorg en Bedrijfsvoering

K+V


Datum: 1 week geleden
Stad: Almere, Flevoland
Salaris: € 9.006 per maand
Contract type: Voltijd
K+V

Over de organisatie

Flevoziekenhuis

Het Flevoziekenhuis is een middelgroot ziekenhuis gelegen in het groeiende Almere met korte lijnen en enthousiaste medewerkers.

De patiënten van het Flevoziekenhuis verdienen de zorg die het beste bij hen past. De best passende zorg wordt vanuit het ziekenhuis gegeven vanuit een multidisciplinair en organisatie-overstijgend netwerk rondom de patiënt. Zorg zonder grenzen betekent niet dat zij de focus leggen op maximaal beschikbare zorg en alles wat kan. Onder zorg zonder grenzen verstaat het ziekenhuis dat hun patiënten geen grenzen ervaren in hun zorgproces, ongeacht of dat zorg is in dit ziekenhuis, in het sociaal domein of in de eerste, tweede of derde lijn. Het betekent dat het ziekenhuis niet altijd alles weet en alles zelf doet Juist niet. Ze organiseren de zorg zó dat de patiënt de beste zorg ontvangt, op het juiste moment, door de juiste zorgverlener. Zorg zonder merkbare schotten, die daar wordt verleend waar dat de meeste waarde toevoegt.

Het Flevoziekenhuis streeft naar optimale gezondheidswinst en een maximale kwaliteit van leven, in alle levensfasen, ook als genezing niet meer kan. Het Flevoziekenhuis hanteert de volgende waarden voor de organisatie:

 • betrokken (bij de patiënten)
 • betrouwbaar (afspraak is afspraak)
 • flexibel (het ziekenhuis speelt in op veranderingen)
 • samenwerkend (waar het ziekenhuis kansen ziet de geboden zorg te verbeteren, werkt het ziekenhuis samen met partners)

Functie

Manager Zorg en Bedrijfsvoering

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het bedrijfskundige deel van meerdere Resultaat Verantwoordelijke Eenheden, EVR’en genoemd. Het managen van de zorg binnen deze EVR’en doe je op zodanige wijze dat er sprake is van een uitstekende kwaliteit en maximale veiligheid van zorg, een efficiënt zorgproces, een positief werk- en leerklimaat en een bedrijfsvoering conform de afgesproken begroting.

Je geeft advies aan de Raad van Bestuur over EVR-overstijgende en ziekenhuisbrede onderwerpen en komt met concrete oplossingsrichtingen. Uiteraard ben je in staat om de belangen van het ziekenhuis en van meerdere EVR’en te behartigen. De manager zorg en bedrijfsvoering is samen met de vakgroepvoorzitter verantwoordelijk voor de resultaten van de EVR en samen geven jullie leiding aan de EVR. De manager zorg en bedrijfsvoering geeft direct leiding aan de teammanagers en indirect aan de medewerkers van de EVR (uitgezonderd de medisch specialisten en arts-assistenten).

Samen met de EVR-voorzitter ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering tenminste conform de jaarbegroting. Je zorgt dat de zorgverlening voldoet aan de wettelijke vereisten, het vastgestelde ziekenhuisbeleid en past binnen de met zorgverzekeraars gemaakte afspraken. Op basis hiervan realiseert de EVR een gezonde bedrijfsvoering.

Je zorgt er tevens voor dat er op inspirerende en resultaatgerichte wijze leiding gegeven wordt aan de EVR. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de samenwerking met andere EVR’en, stafafdelingen en projecten. Je hebt een intensieve samenwerking met collega-managers zorg en bedrijfsvoering en samen met hen ben je verantwoordelijk voor efficiënte en effectieve ziekenhuisbrede operationele processen inzake inzet en beschikbaarheid van medewerkers en middelen. Je draagt met regelmaat bij aan ziekenhuisbrede projecten.

Je ontvangt functionele aansturing van de voorzitter van de specifieke EVR en hiërarchisch leiding van de raad van bestuur.

Ontwikkelingen

Binnen het Flevoziekenhuis wordt momenteel de organisatiestructuur aangepast. Deze gaat veranderen naar een structuur van drie zorgclusters en één medisch ondersteunend cluster. De Manager Zorg en Bedrijfsvoering blijft in deze structuur bedrijfsmatig verantwoordelijk voor meerdere EVR’en, nu onderverdeeld in een cluster. Er zal sprake zijn van duaal management met een medisch manager. Hoe dit in detail vormgegeven gaat worden, wordt momenteel uitgewerkt.

Flexibel Communicatie Humor Oplossingsgericht Betrokken Samenwerken

Profiel

Wat neem je mee?

Je bent een stevige en ervaren manager met relevante werkervaring in de zorgsector en je hebt de nodige ervaring opgedaan als verandermanager en programmamanager. Je kunt uitstekend samenwerken, bent communicatief sterk, duidelijk, kunt goed boven zaken uitstijgen en hebt lef! Je bent organisatiesensitief, daadkrachtig, oprecht en transparant. Je houdt zaken graag simpel en overzichtelijk en weet mensen goed mee te krijgen. Je hebt uitgebreide kennis en bedrijfskundig inzicht, kennis en ervaring met bedrijfseconomische vraagstukken, bedrijfsvoering en projectmatig werken.

 • Je beschikt in ieder geval over een wo-diploma;
 • Ervaring met het integraal aansturen van een team;
 • Bedrijfskundige kennis en goede financiële kennis is vereist;
 • Kennis van de zorg en de professionals in de zorg, zoals verpleegkundigen, werkervaring in een ziekenhuis is een pré;
 • Je bent flexibel, hebt humor, oog voor de mensen om je heen;
 • Je kunt goed in teamverband (samen)werken en bent oplossingsgericht.

Aanbod

Een prachtige, verantwoordelijke en impactvolle baan met veel uitdaging, plezier, eigenaarschap en afwisseling, een prettige dynamische werkomgeving met gepassioneerde en leuke collega’s waar veel ruimte is voor initiatief en creativiteit. Je komt te werken in een ziekenhuis dat volgens de waarderingssite ZorgkaartNederland tot de vijf best gewaardeerde ziekenhuizen hoort!

 • Een prettig en goede werksfeer binnen een gemotiveerd team;
 • Goede bereikbaarheid via auto en openbaar vervoer;
 • De arbeidsvoorwaarden waaronder de salariëring zijn volgens CAO ziekenhuizen, conform FWG 75, met een huidig maximum van € 9006,– bruto per maand. Is je huidige inschaling hoger en heb je interesse? Neem dan even contact met ons op.
 • Een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband.

Daarnaast biedt het Flevoziekenhuis een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder:

 • 8,33% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • 144 verlofuren en 57 PLB uren;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Pensioenregeling PFWZ;
 • Onbeperkt toegang tot online trainingen via GoodHabitz;
 • Per 1 juni 2024 volgt vanuit de cao een salarisverhoging, het maximum salaris van schaal 75 is dan € 9366,– bruto per maand.

Procedure

De procedure is erop gericht om de kandidaat zo snel als mogelijk te laten starten. De eerste gesprekken met K+V vinden daarom zo spoedig mogelijk plaats. De selectiegesprekken bij het Flevoziekenhuis staan gepland op donderdag 18 april in de middag.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze opdracht? We vragen je snel, maar uiterlijk 3 april 2024 te reageren door je cv en motivatie te uploaden.
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Maartje Peters (06-1008 5811) of Frank Wolff op (06-1595 4079).


Manager Zorg en Bedrijfsvoering

 • Werkuren: 36 uur
 • Soort: Werving & Selectie
 • Locatie: Almere
 • Organisatie: Flevoziekenhuis
 • Website: https://flevoziekenhuis.nl/
 • Categorie: Zorg

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Adviesgroepmanager Wegen & Stedelijke Infra

Antea Group, Almere, Flevoland
1 week geleden
Als commercieel eindverantwoordelijke leg jij de basis voor het commerciële succes van onze adviesgroep. Wat doe je als adviesgroepmanager? Samen met de teammanager ben jij verantwoordelijk voor Wegen & Stedelijke Infra: één van de adviesgroepen binnen onze businesslijn Mobiliteit. Waar de teammanager zich focust op de HR- en ontwikkelkant van het team, ben jij eindverantwoordelijk voor de marktkant en projectresultaten....
Antea Group

Cateringmedewerker (m/v)

Sodexo, Almere, Flevoland
€ 13,28 per uur
2 weken geleden
Ben je op zoek naar een afwisselende baan voor een paar uur in de week? Wat ga je doen? Samen met de catering collega's verzorg je de lunch en alles wat daarbij komt kijken. De dag is erg afwisselend, je verzorgt met name de lunch in het mooie restaurant. Je bereidt het diverse assortiment voor van die dag. Denk daarbij...
Sodexo

Auto hiker oproep

Start People Eindhoven, Almere, Flevoland
€ 11,62 - € 14,35 per uur
3 weken geleden
Over de functie Ben jij helemaal gek van glanzende velgen en de frisse geur van nieuwe auto's? Betaald vanaf het moment dat je de deur uitloopt, totdat je terug bent? Betaald Netflixen in het OV? Dan hebben wij dé kans voor jou! In Almere zijn we op zoek naar meerdere gedreven hikers met een liefde voor auto's. Als auto hiker...
Start People Eindhoven