Adviseur juridische zaken

DJI


Datum: 1 week geleden
Stad: Assen, Drenthe
Salaris: € 4.278 - € 6.320 per maand
Contract type: Voltijd
DJI

Intro

Tactische en strategische adviezen schrijven over de wetmatigheid in relatie tot het werk van de Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O). Dat is een van jouw belangrijke verantwoordelijkheden als juridisch adviseur bij de DV&O. Vanuit huis en werkplekken verspreid over Nederland zet jij jouw expertise in om de DV&O juridisch te ondersteunen. De adviezen die je schrijft, zorgen dat de organisatie voldoet aan de geldende wetten en regels. Zo draag je bij aan een grote organisatie met een maatschappelijk belangrijke functie: het leveren van een bijdrage aan de veiligheid van de samenleving door het veilig en humaan vervoeren van personen en goederen en het beveiligen van personen, terreinen en overheidsgebouwen

Organisatie- en afdelingomschrijving

Zonder recht voelt niemand zich veilig, zonder veiligheid zijn je rechten onbeschermd. Het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) zorgt voor de rechtsstaat in Nederland, zodat mensen in vrijheid kunnen samenleven, met respect voor ieders levensstijl of opvattingen. Eveneens werkt JenV aan een veiliger en rechtvaardiger samenleving door mensen rechtsbescherming te bieden en, waar nodig, in te grijpen.

Lees hier meer over het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)
DJI is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan. Dat zijn er jaarlijks meer dan 47.000. We bieden hun de kans om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen. Dat doen we met ruim 16.000 collega’s in gevangenissen, justitiële jeugdinrichtingen, forensisch psychiatrische centra, detentiecentra en diverse landelijke diensten. Daarnaast koopt DJI bij particuliere instellingen zorg in voor de uitvoering van strafrechtelijke maatregelen, zoals tbs. Met 38 locaties verspreid over het land is DJI één van de grootste organisaties van Nederland. Het is veelzijdig en boeiend werk. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor DJI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

https://www.werkenbijdji.nl

Dit ga je doen


Als juridisch adviseur werk je binnen het onderdeel Beleid, Communicatie en Juridische Zaken van de Dienst Vervoer en Ondersteuning. Het is jouw taak strategisch en tactisch advies te bieden aan het management en de directie. Je werkt daarvoor samen met collega-adviseurs en andere experts binnen de organisatie. Jouw werk is ontzettend breed. Zo ben je betrokken bij incidentafhandeling en vertegenwoordig je de dienst in externe (departementale) werkgroepen en projecten. Op andere dagen help je Kamervragen beantwoorden of adviseer je over de wetmatigheid van nieuw beleid. Je buigt je regelmatig over ingewikkelde juridische kwesties. De adviezen die je daarover schrijft zorgen voor juridische verankering van de taken van de DV&O.

Je staat veel in contact met mensen uit verschillende lagen binnen en buiten de organisatie. Dat is een uitdaging, want daarvoor moet je regelmatig schakelen tussen de verschillende niveaus. Ook blijf je op de hoogte van de nieuwste juridische ontwikkelingen om je kennis actueel te houden. Alleen zo kun je vanuit jouw juridische expertise inzetten om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze producten, diensten en processen.

Jouw belangrijkste taken zijn het:

 • schrijven en voordragen van juridische adviezen op tactisch en strategisch niveau
 • opstellen van integrale analyses, nota’s en andere juridische correspondentie
 • vertalen van wet- en regelgeving
 • werken in piketdiensten voor de afhandeling van incidenten
 • meewerken aan wetgevingstrajecten


Er zit meer achter werken bij DJI als juridisch adviseur
“Geen dag is hetzelfde in deze veelzijdige functie; jij weet als geen ander welk pad je moet nemen om je doel te bereiken.” Bento, juridisch adviseur


Dit neem je mee

Jij weet jouw juridische kennis op een duidelijke en bondige manier in te zetten om adviezen te schrijven. Communicatie en samenwerken zijn daarom twee van jouw sterke kanten. Het lukt je goed om tussen verschillende en veelzijdige onderwerpen de juiste verbanden te leggen. Je omgeving omschrijft je als doortastend en analytisch. Ontbreekt de benodigde informatie? Dan ben je gedreven en doortastend en zoek je door tot je het vindt. Je weet snel bij welke instanties of bij wie je moet zijn. Je gaat goed om met tijdsdruk en past je gemakkelijk aan. En stuit je op een probleem? Dan kom jij met een creatieve oplossing.

Verder neem je mee:

 • wo-werk- en -denkniveau, minimaal aantoonbaar met een bachelorsdiploma rechten
 • minstens 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare adviesfunctie op dit niveau
 • zeer goede spreek- en schrijfvaardigheid in het Nederlands
 • Een Individueel Keuzebudget. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
 • Volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer
 • Een pensioenregeling
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
 • Studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
 • De mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness

Dit kun je verwachten

 • Salarisniveau - min. Schaal 12 - max. Schaal 12
 • Maandsalaris - min. €4.278,00 - max. €6.320,00 (bruto o.b.v. 36 uur)
 • Dienstverband - Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd (met eventueel een proeftijd van maximaal 1 maand)
 • Contractduur - 1 jaar
 • Minimaal aantal uren per week - 36
 • Maximaal aantal uren per week - 36

Bijzonderheden

 • Wanneer je solliciteert op een functie bij DJI dan maak je eenmalig een account aan. Dit zorgt ervoor dat je bij DJI, of bij eventuele andere rijksonderdelen, makkelijk kan solliciteren. Slechts enkele velden zijn verplicht om in te vullen. Met je account kan je ook de status van je sollicitatie inzien, handig toch? Meer informatie hierover vind je in onze sollicitatieprocedure.
 • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • Voor alle functies binnen DJI is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist. DJI vergoedt de kosten voor de aanvraag van een VOG. Wil je weten of je recht hebt op een VOG? Dat kan je hier checken: vogcheck.justis.nl.
 • Bij deze functie horen bereikbaarheids- en beschikbaarheidsdiensten en onregelmatige diensten.
 • Wij bieden een functie voor een jaar met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • Een dienstverband van 36 uur per week met de mogelijkheid om ongeveer de helft van de tijd thuis te werken met goede thuiswerkfaciliteiten.
 • Persoonlijk verder te ontwikkelen en door te groeien binnen onze organisatie.
 • Een goede werksfeer en afwisselend werk in een interessante werkomgeving.
 • Je rechtspositie is uitstekend geregeld volgens de cao Rijk.
 • Indien je in vaste dienst bent binnen de overheid staan wij open voor detachering vanuit je huidige werkgever.
 • Standplaats: Landelijk met bereidheid tot reizen (minimaal 1 dag in de week op het Hoofdkantoor te Assen).
 • De gesprekken vinden plaats op donderdag 16 mei 2024.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Uitvoerder Ondergrondse Infra

Voort, Assen, Drenthe
1 week geleden
Wat jij doet Ben jij klaar om betrokken te zijn bij diverse ondergrondse infrastructuurprojecten en een belangrijke rol te spelen in de basisvoorzieningen van Nederland? Als uitvoerder ben jij verantwoordelijk voor het coördineren van de aanleg en/of vervanging van kabels en leidingen. Je stuurt meerdere teams aan, maakt dagelijkse planningen en beheert de financiële aspecten. Daarnaast fungeer je als aanspreekpunt...
Voort

Medewerker StationsHuiskamer Assen (weekend)

NS, Assen, Drenthe
1 week geleden
Jouw beschikbaarheid Wij zijn per direct op zoek naar nieuwe collega's die voor 4 tot 12 uur in het weekend de StationsHuiskamer Assen kunnen open en/of sluiten. Daarnaast zou het fijn zijn als je af en toe ook (in overleg) doordeweeks en/of tijdens vakantieperiodes extra kan werken. We vragen je beide weekenddagen beschikbaar te zijn voor open- en sluitdiensten. In...
NS

Tijdelijke Bijbaan Food | Sligro | Assen

Sligro, Assen, Drenthe
1 week geleden
Tijdelijke Bijbaan Food Assen, tot 36 uur per week Jij bepaalt zelf hoeveel je werkt: een ideale combinatie dus met je studie, sport of sociale leven! In een gezellige werksfeer leer je onze klanten goed kennen; All-in uurtarief (je vakantiegeld en -dagen verwerken we meteen, dus daar hoef je niet op te wachten); Aantrekkelijke extra’s zoals korting op verschillende verzekeringen...
Sligro